Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bojí se Langer vězení? Koblihy do basy zmrazte, jejich čas přijde, napsal

Autor: val - 
23. října 2015
13:21

Exministr vnitra Ivan Langer (ODS) se ve čtvrtek poprvé ozval svým věrným na sociálních sítích. Nabádal je, aby se nepokoušeli získat tu samou zkušenost, jakou má on. „Člověk nemusí v životě vyzkoušet všechno,“ vzkázal.

„Přátelé! Nemožné se stalo skutečností a já se vracím zpět na svůj původní profil,“ ohlásil ve čtvrtek večer Langer na svém facebookovém profilu. „Chci vám všem převelice poděkovat za to, že jste na něm byli se mnou. Vážím si toho!“ dodal.

Ivan Langer poděkoval svým přátelům na Facebooku. Ivan Langer poděkoval svým přátelům na Facebooku. | Repro Facebook

Langera minulý týden zadržela policie v údajné korupční kauze v rámci Olomouckého kraje. Obviněn v ní byl olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Langera vyšetřovatelé odvezli minulé úterý ráno do Prahy, večer jej zase vrátili do jeho domu v Olomouci, kde celý den prováděli domovní prohlídku. Langer dosud případ rozsáhleji nekomentoval.

Koblihy zatavte, jejich čas ještě přijde

„Zkušenost je nepřenositelná, tudíž nevíte, jak moc mi to pomohlo a pomáhá!“ rozpovídal se ve čtvrtek na sociální síti. „Opovažte se zkoušet získat moji zkušenost, abyste mi porozuměli! Člověk opravdu, ale opravdu nemusí v životě vyzkoušet všechno!“ vzkázal svým fanouškům.

Langer nechtěl kauzu minulý týden při návratu do domu nijak komentovat. Dům v té chvíli střežilo šest policistů v kuklách. Langer nechtěl kauzu minulý týden při návratu do domu nijak komentovat. Dům v té chvíli střežilo šest policistů v kuklách. | ČTK/Luděk Peřina

Pod příspěvkem se nakupila řada reakcí, vesměs pozitivních a na podporu exministra vnitra. „Takže ty koblihy, co jsem chtěl poslat do basy, si mám strčit kam?“ žertoval jeden z diskutujících. „Do igelitku. Zatavit. Dát do mražáku. Jejich čas ještě přijde…“ odpověděl Langer.

Celý případ, kterému policie dala název Vidkun, je zatím z velké části zahalen tajemstvím. Údajně jde o podezření z korupce a ovlivňování vyšetřování na Olomoucku. Kromě Rozbořila byli obviněni další tři lidé – podnikatel a Langrův přítel Ivan Kyselý, náměstek krajského policejního ředitele v Olomouci Karel Kadlec a šéf hospodářské kriminálky Radek Petrůj.

vi3ol ( 23. října 2015 18:11 )

 Gratuluji, tolik fandů..taky si "vydělali" za tvý éry.. a funguje to dál.. kmotr, co měl o něco víc známostí i rozumu, než Mrázek nebo Krejčíř..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa