Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Škromachovo selfie s romskou kráskou: Miss Roma si politik nenechal ujít

Autor: Jaroslav Šimáček - 
27. září 2015
13:40

Fotí selfie často, fotí selfie rád. Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) si tak nemohl nechat ujít soutěž Miss Roma. Pohledná osmnáctiletá Slovenka Blanka Bertoková se stala nejkrásnější romskou dívkou ČR a SR za rok 2015, s čerstvě nasazenou korunkou se s ní zvěčnil právě selfie mág Škromach.

Škromach se již tradičně účastnil akce Miss Roma 2015, jejíž slavnostní večer probíhal v Hodoníně. Místopředseda Senátu využil šanci a se sympatickou vítězkou se vyfotil přímo na pódiu. Jak to dopadlo? Na svůj Facebook následně Škromach vyvěsil tento výsledek. Americké úsměvy nechyběly.

Škromachovo selfie s vítězkou Miss Roma 2015 Škromachovo selfie s vítězkou Miss Roma 2015 | Facebook

Nebylo to však poprvé, kdy se během letošního ročníku Miss Roma pustil Škromach do focení selfie. Jednu si pořídil i ze samotných příprav na slavnostní galavečer.

Dostal na ni celou skupinku soutěžících, které tehdy ještě napjatě očekávaly, která z nich nakonec uspěje. Vedle toho se finalistky během týdenního soustředění v Radějově na Hodonínsku zdokonalovaly také v komunikačních schopnostech či v tanci a choreografii.

Příprava finalistek na galavečer: Škromach si udělal selfie se všemi romskými kráskami. I šéfem poroty Jandou Příprava finalistek na galavečer: Škromach si udělal selfie se všemi romskými kráskami. I šéfem poroty Jandou | Facebook

Vyhrát mohla přirozeně jen jedna. Československou Miss Roma 2015 se tak v sobotu večer stala před zaplněným publikem v hodonínském Domě kultury osmnáctiletá Blanka Bertoková z Bratislavy. Mimochodem studentka konzervatoře. Porotu si získala nejen půvabnou tvářičkou, ale i svým vystupováním či temperamentním čardášem. A také samozřejmě promenádou v plavkách, která při finálových večerech prostě nemůže chybět.

Cílem soutěže však podle pořadatelů není dostat dívky na mola nebo z nich udělat modelky. "Cílem je zviditelnit romskou kulturu a ukázat ji celému světu," uvedl předseda poroty Jiří Janda. Miss Roma se letos uskutečnila po patnácté a večerem provázel ostřílený moderátor soutěží krásy Jan Čenský. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa