Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Armádní speciál i se Škromachem málem „sestřelila labuť“

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) a armádní Airbus A319
Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) a armádní Airbus A319  (Autor: Army.cz, Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan a Aneta Schürgerová )
Autor: kal, vr - 
18. září 2015
12:10

Cesta z Jerevanu do pražských Kbel mohla mít tragickou dohru. Dohru, která by zasáhla i do vysokých pater české politiky. Armádní Airbus A-319 se při přistávacím manévru ve výšce 600 metrů střetl s labutí. Na palubě byl v tu chvíli přitom i místopředseda Senátu a král politických selfie Zdeněk Škromach (ČSSD).

„Málem nás sestřelila labuť,“ napsal Škromach se „smajlíkem“ k incidentu, na který upozornil server Novinky.cz. Blesk si ověřil, že byl místopředseda Senátu skutečně na palubě. Jako součást delegace výboru pro hospodářství.

„Byli jsme na návštěvě v Jerevanu. Tam jsme letěli tím menším challengerem, pak byl vyměněn za větší airbus. Až nyní jsem četl, že tam došlo k nějakému problému,“ řekl Škromach Blesku. „Během letu to nebylo cítit, byl dost vítr, letadlo skákalo. Ani posádka nás o ničem neinformovala. Asi ale kolem sebe máme dobré profesionály a také velké štěstí. Kdyby ten pták skončil v motoru, nebylo by to nic příjemného,“ doplnil.

Škromach byl se členy hospodářského výboru na dvoudenní oficiální návštěvě Arménie, během které se setkal s prezidentem Seržem Sarkisjanem a vedením Národního shromáždění.

Posádka při přistávacím manévru zaznamenala úder do pravé strany trupu. „Po přistání bylo zjištěno v oblasti přední části letounu menší poškození potahu trupu letounu,” informovala armáda.

Další informace zmínil policejní prezident Tomáš Tuhý. „Na místo vyrazili kromě leteckých expertů také pražští kriminalisté a policisté. Předběžným vyšetřováním na místě zjistili, že se letadlo s největší pravděpodobností střetlo s labutí,“ řekl Novinkám. Nikomu na palubě se nic nestalo. „Šetření prokázalo, že to byl pták,” zmínil Jan Šulc, šéf oddělení komunikace s Generálního štábu Armády ČR.

tgbb. ( 18. září 2015 14:40 )

Ale snaha se také cení.

egyptanka ( 18. září 2015 13:48 )

majojo ( 18. září 2015 13:47 )

A co tě hněte zrovna Škromach? Copak jsme nezaplatili podobné, i dražší výlety mnoha jiným borcům?

majojo ( 18. září 2015 13:45 )

Krásná ale blbá - jako většina zlatokopek. A toho krásnýho ptáka - to myslíš jako Škromacha osobně? A jak to víš?

majojo ( 18. září 2015 13:43 )

Nojo, ony labutě jsou víceméně přerostlý slepice, takže velikost a kapacita jejich mozku tomu odpovídá. Otázkuo je, jakou mozkovou kapacitu má ten trotl, kterej ji na takovouhle důležitou misi najal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa