Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kovářová o majetku kancléře: Kdyby byl Mynář frajer, ukáže, co vlastní

Kancléř Mynář s přiznáním a poslankyní TOP 09 a STAN Kovářovou
Kancléř Mynář s přiznáním a poslankyní TOP 09 a STAN Kovářovou  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: Klára Brunclíková - 
15. července 2015
14:12

Majetek hradního kancléře je stále větším a větším tématem. Vratislav Mynář z toho ale radost nemá, naopak. Možná si totiž myslel, že poté, co poslankyni Věře Kovářové (TOP 09) předá čestné prohlášení o majetku, všechno utichne. Asi by to byla úleva, kdyby už nikdo nerýpal do podezřelého nákupu vily v pražských Strašnicích a kdyby se ho zkrátka už nikdo neptal na majetkové poměry...

Jestli to tak opravdu bylo, nevybral si Vratislav Mynář správnou taktiku. Moc mu totiž nepomohlo, že s velkou pompou poslankyni Kovářové předal čestné prohlášení o majetku jen za rok 2013, ze kterého se navíc prakticky nedalo nic vyčíst. Na majetkové přiznání za loňský rok měl v té chvíli ještě zhruba týden.

To je ale krátká doba na to, aby rozruch utichl, a tak se po uplynulé lhůtě začali novináři o majetek hradního kancléře zase zajímat. Nejdřív se zdálo, že v požadovaném termínu přiznání nespatřilo světlo světa, pak se ale přece jen našlo.

„Já bych chtěl ubezpečit, že pan kancléř samozřejmě svoji zákonnou povinnost splnil,“ uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Vlk se nažral a Mynářův majetek pořád nikdo nezná

Do věci se tak opět vloží poslankyně Kovářová. Ta ostatně čekala, že jí Mynář dodá i prohlášení za loňský rok. „Nebavili jsme se o tom, ale předpokládala jsem, že když zbývalo už jen pár dní… tak by byl frajer, kdyby ho přinesl. Asi se ho ale nedočkáme,“ řekla Blesku Kovářová.

Na zveřejnění kancléřova majetku ale nerezignovala. „Vyzvu ho na konci tohoto týdne nebo na začátku příštího týdne, aby předložil kompletní majetkové přiznání, to, co přinesl je pro nás nedostačující,“ vysvětlila Kovářová.

Na otázku, zda očekává, že jí Vratislav Mynář vyjde v tomto požadavku vstříc, se smíchem odpověděla, že neví.

Jestli ovšem Mynář bude ve stejné náladě jako při rozhovoru pro Lidovky, tak se veřejnost transparentnosti majetku hradního kancléře asi jen tak nedočká...

Proč mám dělat dopředu něco, co není v mých nutných zákonných povinnostech, které už jsem překročil tím, že jsem to odevzdal tady na legislativně právním odboru, a tím, že jsem ho za rok 2013 odevzdal paní poslankyni, jak mě vyzývala? Nejsem tu od toho, aby mě jednou vyzývala paní poslankyně, podruhé paní Mazancová, potřetí Ferda Mravenec, pak ještě někdo,“ řekl Mynář webu.

 

lukreciaborgia ( 15. července 2015 21:42 )

tomik007-ta prověrka je tak nepodstatná,že se musím smát.Když ji nedostane,bude dělat sekretáře někomu na hradě za stejný plat.Je to směšné.Na každého úředníka te´d přibyli 2 političští pracovníci,proti kterým byl Zeman,protože za stotisícové platy nedělají nic.Nemají prověrky,nemají zodpovědnost,nemají pracovní povinnost,jsou političští...To musí stačit. Takže nenávažejte se do Mynáře,koukněte jinam...

lukreciaborgia ( 15. července 2015 21:32 )

Proč by měl Mnář něco ukazovat???A proč??ať ukáže syn boží ,prelát Kalousek , kolik miliard při rozvodu převedl na své 2 děti a exmanželku!!!Proč si Kovářová zasedla na Mynáře??Co takový miliardář Bém??Ať se na Mynáře vykašle a jde po jiných zlodějích.Mynář není zloděj.

sores ( 15. července 2015 19:37 )

Kdyby měl čisté svědomí tak s tím nedělá drahoty,to je přeci jasné! A to mě nejvíc štve co je v Česku politických zlodějů ale odskáče to než zloděj Ráth.Není normální co je u nás čerstvých rychlozbohatlíků-milionářů. Už se nepozná kdo krade a kdo ještě zatím ne! Hnus český.

mirkazam ( 15. července 2015 17:33 )

Kdyby byl Mynář frajer....ale to on bohužel není....

radkapatka2014 ( 15. července 2015 15:08 )

Někde bylo, že paní poslankyně Kovářová, ve svém danovém přiznání uvedla, že má 2000 v hotovosti a asi na dvou účtech dohromady nějakých 100 000.Taky dost zvláštní, člověk by si myslel, že má skoro 100 000 i s náhradami za jeden měsíc !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa