Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mynář: Majetkové přiznání možná zveřejním. Ale ne jako reklamu pro TOP 09

Hradní kancléř Vratislav Mynář s poslankyní Věrou Kovářovou
Hradní kancléř Vratislav Mynář s poslankyní Věrou Kovářovou  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: vr - 
21. července 2015
14:40

Hradní kancléř Vratislav Mynář je opět pod palbou kritiky kvůli kompletnímu majetkovému přiznání, které po něm chce zveřejnit poslankyně Věra Kovářová (TOP 09/STAN). Ta se do Mynáře pustila kvůli jeho údajnému tajnůstkaření. Co na to Zemanův kancléř říká? Přiznání prý možná zveřejní, prozradil v rozhovoru pro Blesk.cz.

Poslankyně Věra Kovářová (TOP 09/STAN) vás kritizuje, že jste nezveřejnil čestné prohlášení o majetku za rok 2014, a tvrdí, že ohrožujete prestiž prezidenta. Co vy na to?

Nerozumím Topce. Já jsem to udělal za rok 2013 i 2014 a dal to na legislativní odbor Kanceláře prezidenta republiky. Tam to přiznání leží.

Kdo k němu má přístup z veřejnosti?

V podstatě nikdo. Ale mně zákon neříká, kam já ho mám veřejně ukládat. To znamená: já jsem to udělal ze své dobré vůle, a za rok 2013 jsem ho dokonce zveřejnil. Jsem velmi rád, že díky tomu paní poslankyně začala pracovat místo toho, aby se pořád zviditelňovala. A pokud se jí podaří zákon změnit, já nebudu mít nic proti tomu se podle něho zařídit.

Vy tedy tvrdíte, že nutíte paní poslankyni Kovářovou pracovat – teď předložila novelu, která by měla stanovovat, kam a dokdy musíte to čestné prohlášení o majetku ukládat. Ona ale zase, že se takto jen vyhýbáte zveřejnění majetkového přiznání za rok 2014, kdy jste si koupil kontroverzní vilu ve Strašnicích…

Kdybych se tomu vyhýbal, tak ten formulář není vyplněn a uložen u nás na Hradě na legislativním odboru. A to mi to zákon ani neukládá. Možná se dokonce rozhodnu to přiznání uveřejnit.”

Co by vás k tomu přimělo?

Určitě ne paní poslankyně z TOP 09, nepotřebuji její straně dělat reklamu.

Říkáte, proč to neuděláte. Ale co by byl ten pozitivní impulz?

Zatím nevím, ale muselo by to být moje vlastní rozhodnutí.

eliska963852 ( 21. července 2015 19:07 )

Mynář: Majetkové přiznání možná zveřejním. Kdo si myslí, že je. Ten musí na Bimba něco vědět z předvolebního období, Bimbo přece ještě není tak úplně vypitej, i když jeho hlášky jsou čím dál hustější.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa