Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Průzkum: Hradnímu kancléři lidé nevěří. Mohou za to média, míní Mynář

Hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi lidé nevěří
Hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi lidé nevěří  (Autor: Z. Pecák, L. Křivan, ČTK)
Autor: dv, ver - 
1. srpna 2015
05:00

V soukromí je to šťastný taťka, ale v práci tolik radosti nemá. Hradní kancléř Vratislav Mynář je stále bez prověrky, lišácky se vyhnul odevzdání majetkového přiznání k jeho strašnické vile a lidé mu navíc přestali věřit.

Bezmála 60 % lidí, které exkluzivně pro Blesk oslovila agentura Phoenix Research, jasně dalo najevo, že právě Mynář nepatří mezi veřejné osoby, kterým by se dalo věřit. Skoro 35 % si ale myslí opak a jen hrstka dotázaných na něj nemá názor. Odpovídalo 883 lidí z celého Česka.

„Pracovní povinnosti prezidentova týmu jsou v mysli mnoha občanů spojena výhradně s konfrontací. Veřejnost nemá jejich pracovní pozici spojenou s jiným – nekonfliktním, věcným a emočně neutrálním tématem, proto ta veřejná příkrost,“ komentuje výsledky ředitel výzkumné agentury Jan Kubáček.

A co na to hradní kancléř? „Nejsem natolik ješitný, abych si myslel, že jsem dokonalý. To v žádném případě... Je to kolikrát i mojí komunikací a vystupováním. Ale větší procento bych dával za vinu médiím," řekl Mynář Blesku.

Mynářovi v očích veřejnosti škodí především jeho skandály, které i díky mediální pozornosti zakrývají veškerou jeho práci na Hradě. Nejsou to jen tanečky s majetkovým přiznáním, ale především bezpečností prověrka, kterou stále nemá. Zatímco už mezitím stačil zplodit syna a levně koupit vilu, zasadil i semínko pochyb, proč mu jako úředníkovi při příchodu do práce vzdává poctu hradní stráž.

„Při prověrce na stupeň přísně tajné vás svlékají donaha, obrazně řečeno, to znamená, že zkoumají všechno, včetně vašich sexuálních záležitostí,“ hájil Mynáře Zeman ještě v době, kdy uběhlo 450 dní od podání Mynářovy žádosti na Národní bezpečnostní úřad. A stále mu věří a trpělivě čeká.

„Věříte mu?“

Se stejným dotazem se agentura ptala i na hlavu státu Miloše Zemana a jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Jak dopadli oni dva? To se dozvíte v neděli v živém pořadu S prezidentem v Lánech na Blesk.cz. Miloš Zeman bude odpovídat i na vaše otázky.

 

ttom ( 1. srpna 2015 16:37 )

Ono se už nedá věřit ani prezidentovi , protože ten jasně slíbil , že pokud Mynář nebude mít prověrku do nějakého termínu , bez pardonů jde od válu . A kolik je to už let ?

mak ( 1. srpna 2015 15:13 )

Jasně, může za to pokaždé někdo jiný než pán sám... Komunistické mylení i argumenty. Neodezvdal majetkové přiznání, nemá prověrku.... a můžou za to média...

frantisek.p ( 1. srpna 2015 15:08 )

Nevěřit nikomu z nich! Nevěřit nikomu z vlády a už vůbec nevěřit zprávám.

zkzkz ( 1. srpna 2015 13:14 )

1pravda1 ( 1. srpna 2015 12:32 )

Není pravda, nakonec nějak vyšachoval ty, kteří byli před ním, že v zájmu ODS je Benda nenahraditelný a oni se vzdali pořadí mandátu na poslance.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa