Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hradní mluvčí Ovčáček: Prozradil, kolik mu Zeman platí!

Autor: Vera Renovica, Z. Brzáková - 
24. února 2015
05:03

Dlouho se spekuluje, kolik bere »hradní partička« prezidenta Miloše Zemana (70). A jsme o krok blíž pravdě. Víme totiž, kolik bere jeho mluvčí Jiří Ovčáček (36)!

Předtím se tématu vyhýbal, včera ale kápnul božskou. „Nevidím důvod, proč bych to neřekl, je to 40 tisíc korun čistého,“ zaskočil Ovčáček moderátorku Blesk TV otevřenou odpovědí.

Podle informací Blesku to ale není vše – hradní úředníci také dostávají třikrát ročně pohyblivé odměny. Vzhledem k tomu, že byl Ovčáček prohlášen za nejvýkonnějšího mluvčího, drobné to nejspíš nebudou.

Dosud se spekulovalo hlavně o výši platu hradního kancléře Vratislava Mynáře (47). Ten totiž zatlouká, údajně kvůli tomu, že by mu jinak hrozila pokuta od Úřadu pro ochranu osobních údajů. Je v tom ale háček. Kancléř by jen nesměl zveřejnit platy svých podřízených. Svůj klidně může.

Video Ovčáček prozradil svůj plat - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

A dost možná také musí! Na návštěvě Spojených arabských emirátů jeho i další zaměstnance přes Blesk nepřímo vyzval sám Zeman.

„Já nemám žádný problém s tím, aby kterýkoliv pracovník Kanceláře prezidenta republiky zveřejnil svůj plat. Včetně prezidenta. Ale ten už zveřejněn byl (186 tisíc korun měsíčně a 173 tisíc náhrad, pozn. red.),“ řekla totiž hlava státu.

Na chatu s Ovčáčkem, který proběhl včera v redakci Blesku, pokládali otázky čtenáři i spolek Podhradí, který vystavil prezidentovi červené karty.

Co se řešilo? Ovčáčkovo novinářské působení v komunistických Haló novinách, vyřizování účtů s oponenty, hledání článku Ferdinanda Peroutky s titulkem »Hitler je gentleman«… anebo třeba také sex se zvířaty!

Kdo je Ovčáček?

● začínal jako novinář v komunistických Haló novinách

● mezi lety 2005 a 2007 pracoval jako mluvčí pro Jiřího Paroubka, skončilo to ale konfliktem a dnes spolu nejsou v kontaktu

● než se v prosinci roku 2013 stal mluvčím Zemana, pracoval v deníku Právo

● sám se prohlašuje za »aktivního mluvčího« a »vojáka v první linii«

● oponenti mu ale vyčítají, že za prezidenta žehlí průšvihy, které jsou někdy jen těžko pochopitelné

 

Video Zprávy: Nonstop mluvčí Ovčáček řekl, kolik bere! A 50 odstínů chlípného zpěváka Koláře - Blesk TV
Video se připravuje ...

nojasne ( 24. února 2015 22:36 )

Uklidni se, tobě nedám, na to nemáš.

podlesni ( 24. února 2015 19:14 )

Tak aby začal hodně šetřit.Do důchodového věku daleko, slušnej zaněstnavatel se už jen těžko najde, důchodci postupně umírají a hned jak Zeman skončí, tak jej nezaměstnaj ani komunisti. Šetřit by měl začít hned, ani Zemanova játra nejsou nesmrtelná a další volební období? To by byl vekej optimista....

nojasne ( 24. února 2015 15:48 )

Kolik mu Zeman platí ? Předpokládám, že standard. Tj. stovku za kouření, pětikilo za anál.

oldedek ( 24. února 2015 13:12 )

Ani za 100 tisíc měsíčně bych nechtěl být Ovčáčku zastrčenej v Zemanově ***i

vog.ht. ( 24. února 2015 12:31 )

Už nevědí, čím by hloupou modrotopáckou lůzu nakrmili

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa