Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zemanův mluvčí Ovčáček: Jsem voják v první linii! S prezidentem poslouchám hudbu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
23. února 2015
16:54

„Jsem v první linii a je mi tady dobře,“ říká Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček o své práci pro hlavu státu. Vedle toho prozradil třeba to, čeho si na prezidentovi Zemanovi cení, zda by chtěl pracovat pro Karla Schwarzenberga, jak to je s jeho minulostí v komunistických novinách a že je zvědavý, jak si ho v chystaném filmu zahraje Láďa Hruška.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček byl v pondělí hostem na chatu Blesk.cz. Řeč se točila samozřejmě v první řadě kolem osoby prezidenta Zemana. „Společnost nerozděluje konkrétní osoba, ale názory. Prezident republiky nesmí být mlčící sfingou a musí se vyjadřovat k důležitým problémům. Je logické, že s takovým vyjádřením někdo souhlasí a někdo ne,“ řekl Ovčáček o kontroverzních výrocích Miloše Zemana. Na prezidentovi si prý cení, že nevidí svět černobíle. V prvním kole prezidentské volby Zemana volil, s jeho rivalem ze 2. kola Karlem Schwarzenbergem prý „nesdílí jeho pohled na svět“. Svého šéfa se pak snaží podpořit i historickým bádáním...

Věc, kterou mu budou stále vyčítat

V současné době totiž Ovčáček především pročítá dobová čísla Přítomnosti kvůli kauze Ferdinand Peroutka. Zeman slavného novináře Peroutku označil za sympatizanta nacistů a strhl další vlnu kritiky. Peroutka byl totiž za druhé světové války vězněn v koncentračním táboře. „Věřte, že to, co jsem doposud zjistil, dokazuje, že Ferdinand Peroutka v období druhé republiky a na počátku protektorátu selhal,“ tvrdí Ovčáček, který však zavzpomínal i na své vlastní působení v komunistických Haló novinách.

„Je to věc, která mi bude vytýkána do konce života... Osobně považuji tuto krátkou kapitolu svého života za uzavřenou. V každém případě to byla zajímavá zkušenost, na kterou jen tak nezapomenu. Prozradím Vám, že do Haló novin jsem se dostal na základě inzerátu,“ dodal Ovčáček, kterého k práci na Hradě oslovil přímo prezident Zeman. „Neváhal jsem ani minutu,“ dodal Ovčáček.

Video Ovčáček v Blesku: Co dělá v práci kancléř Mynář, když nesmí vědět tajné informace? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Láďa Hruška si zahraje Ovčáčka?

Ke své vlastní roli na Hradě Ovčáček dodává: „Pan prezident, a to je naše domluva, chce, abych byl tiskovým mluvčím aktivním. Proto také pořádám pravidelné tiskové konference.“ Řeč se však stočila i na nepolitická témata. Třeba k hudbě.

„Pan prezident má rád například píseň Sentimental Journey a má rád, což je známo, skupinu ABBA. Ale třeba také Karla Kryla, jeho písničky jsme spolu poslouchali minulý týden v pátek večer,“ prozradil Ovčáček.

Spekuluje se, že by si Ovčáčka mohl ve snímku Vánoční Kameňák zahrát známý televizní kuchtík Láďa Hruška. „Slyšel jsem, že si mne možná zahraje Láďa Hruška. Jsem na jeho výkon zvědav,“ netajil se Jiří Ovčáček.

Další Ovčáčkovy odpovědi

Jsou nějaké výroky Miloše Zemana, se kterými jako občan Jiří Ovčáček nesouhlasíte, a mohl by jste je zde uvést? Popř. jaké kroky v kariéře Miloše Zemana se Vám jako občanovi nelíbily a které naopak ano?

Za tu dobu, co jsem tiskovým mluvčím prezidenta republiky, jsem se s takovým výrokem nesetkal, ač tomu nebudete věřit.

Nepřipadáte si jak dvorní šašek? Vaše komentování prezidentových výroků je kolikrát k smíchu.

Děkuji za recenzi. Přijdu si někdy jako voják v první linii.

Kdy už odhodíte tu voskovou masku? Jak vzpomínáte na Haló noviny?

Pod žádnou maskou se neskrývám. Nemám k tomu důvod. Haló noviny jsou pro mne ukončenou epizodou v mé pracovní kariéře, která mi bude do konce života předhazována oponenty.

Video Ovčáček o sociálních sítích - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Čím se liší Miloš Zeman od Vasila Biľaka?

Především v tom, že Miloš Zeman okupaci Československa v srpnu 1968 tvrdě odsuzoval, odsuzuje a bude odsuzovat. Stavět pomníky Vasilu Bilakovi je ostudné.

Kdo si Vy osobně myslíte, že bojuje na Ukrajině, a myslíte si, že Krym byl k Rusku připojen legálně?

Jde především o občanskou válku: na jedné straně jsou separatisté a na té druhé ukrajinská vláda. To je neoddiskutovatelný fakt a důkazem je i formát protokolu nejnovější minské dohody. Krym nebyl v žádném případě připojen legálně, o tom není sporu.

4858 ( 26. února 2015 16:08 )

Je mi líto tehdy nešťastných klučinů Palacha a Zajíce a jejich rodičů

adeso. ( 23. února 2015 22:36 )

Není náhodou Ovčáček ta nastrčená letuška od Klause?

jir.ass ( 23. února 2015 22:15 )

Doporučuji ke shlédnutí rozhovor Veselovského s Milošovou Vlezdo-Ovcí, lepší než Babovřesky: http://video.aktualne.cz/dvtv/omezil-piti-prezident-zeman-ma-dietni-rezim-tvrdi-mluvci /r~b5283140719a11e49bec0025900fea04/

jir.ass ( 23. února 2015 22:03 )

Objímač stromů a milovník chlastu si vybral za mluvčího bukvici, které ani neumí srozumitelně mluvit. Mumlá a vyhýbá se odpovědím. To co máme na hradě, je jen parodií na politiku.

adeso. ( 23. února 2015 22:03 )

Jen se tlem, ty tlamo se shnilýma zubama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa