Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babišův bratr Alexander: Splácím hypotéku a odejdu z Česka

Alexander Babiš a Andrej Babiš. Andrej je o sedm let starší, úspěšnější a bohatší
Alexander Babiš a Andrej Babiš. Andrej je o sedm let starší, úspěšnější a bohatší  (Autor: Ladislav Křivan, Alexandr Malachovský)
Autor: Eva Pospíšilová, kal - 
23. června 2015
05:20

Žije ve stínu svého staršího bratra, teď se poprvé rozhodl vystoupit z ústraní. Alexander Babiš (53) v exkluzivním rozhovoru pro Blesk popsal, jaké mají s Andrejem Babišem (60) vztahy, proč už nechce podnikat v Česku a jaké má finanční zázemí. Zmiňuje se i o tom, jak byli oba bratři v hledáčku komunistické Státní bezpečnosti.

V čem se liší? „Andrej je určitě mnohem ambicióznější, výbušnější, což možná pramení z genů našich předků. Andrej totiž přebral nějaké vlastnosti od naší babičky, já naopak jsem spíš po dědovi, který byl klidný a pokorný,“ popisuje svého sourozence Alexander Babiš.

Podobné mají naopak vzdělání a také první pracovní zkušenosti. Alexander Babiš vystudoval Vysokou školu ekonomickou, Fakultu národohospodářskou se zaměřením na finance a bankovnictví. Stejně jako Andrej pracoval v podniku zahraničního obchodu a dnes říká: „Není tajností, že i o mně jsou vedené spisy StB. To ale bylo jen proto, že jsme byli monitorovaní.“

Proč se teď rozhodl promluvit pro Blesk? „Kvůli tomu, abych vysvětlil aktuální situaci ve vztahu ke svému bratrovi. Abych vlastně i jemu řekl, co dělám, proč jsem začal podnikat v Česku,“ řekl. Média jméno Alexandra Babiše zmínila výrazněji v souvislosti s pojišťovacím zákonem a jeho záměrem nabízet pojištění v Česku.

S bratrem se Alexander dohodl, že z Česka odejde, jakkoli mu prý projednávaná novela neměla přinést jakékoli výhody. „Já se zabývám jen neživotním pojištěním typu pojištění movitého a nemovitého majetku,“ zmínil.

Potřetí ženatý muž a otec čtyř dětí přiblížil také svoje aktuální rodinné zázemí. „Mám šťastnou čtyřčlennou rodinu, většinu času se zdržujeme v Bratislavě,“ zmínil s tím, že sice peníze na dovolenou dají bez problémů dohromady, ale na bydlení si půjčili. „Normálně splácím i hypotéku,“ řekl Blesku bratr druhého nejbohatšího muže v Česku.

Velký rozhovor s bratrem Andreje Babiše najdete v úterním Blesku. Dočtete se třeba i o tom, jaké bylo mít Andreje Babiše za nadřízeného a jak vnímá bratrovo působení v politice.

taktone ( 23. června 2015 20:41 )

 čobolovci potřebují vyžrat ČR

howado.emil ( 23. června 2015 15:42 )

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ. ............Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ............... . ..... .BzzzzzzƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ..........Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.............BzzzzzzzzzzzzzzƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ . . ...........Bzzzz zz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...............................Bzzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ. .. .BzzzzzzzzzƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.........Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ..........Bzzzzzzzzzzzzzz . . ..........................Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ................ . ... ... . ......Bzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ............Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ........... . . .................Bzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ........................ . . ...........Bzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...............Bzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.... . . ...............................Bzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.... . ............Bzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...............Bzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄..... . . ...Bzzzzzzzzzzzzzzzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ..........................................Bzzz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ . .. ..BzzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuMMMMMMMM......

tagel ( 23. června 2015 13:54 )

Sereš si do huby. Nečteš a pritom vieš obsah článku. To je jedna vec. Druha, Keby tam nebol Babiš, jeden z najschopnejších podnikateľov, tak by tam sedel zase len nejaký kretén. Mali ste tam skutočne dobrého ekonoma p. Klaus a aj na toho ste len špinu hadzali.

marmat ( 23. června 2015 12:46 )

DÍKY za Babiše = nový průvan v poslanecké sněmovně, ze kterého jsou po Kalouskovi nervózní už všichni

marmat ( 23. června 2015 12:40 )

"bohatý podnikatel" DISKUTUJE- STEJNĚ KE KRAMNÉMU, JAKO K UPRCHLÍKŮM, JEN KDYŽ SI PO SOBĚ PŘEČTE NĚJAKOU TU PRASÁRNIČKU

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa