Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sobotka kondolence kopíruje: Místo Topolovi projevil soustrast Vaculíkovi

Sobotka kondolence kopíruje: Místo Topola zmiňoval Vaculíka
Sobotka kondolence kopíruje: Místo Topola zmiňoval Vaculíka  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
16. června 2015
23:01

Pořádný trapas se podařil premiérovi, když v úterý večer kondoloval rodině ke smrti Josefa Topola textem, který měl připravený ke kondolenci Ludvíka Vaculíka. Na vládním webu to rychle změnili, ale už bylo pozdě!

Ví vůbec premiér Bohuslav Sobotka, komu na webu vlády kondoluje? V úterý se totiž úředník, který jeho jménem na web psal, dopustil opravdu nepříjemného omylu, který se musel hodně rychle zamést. V textu kondolence totiž uvedl špatné jméno, navíc jiného umělce, který zemřel před týdnem.

Dalo by se to možná omluvit zpožděním, ale byl tu jiný problém. V titulku stálo „Kondolence předsedy vlády ČR k úmrtí Josefa Topola“. Ale v samotném textu bylo jiné jméno. „S pocitem velké ztráty jsem dnes přijal zprávu o úmrtí spisovatele Ludvíka Vaculíka a rád bych vyjádřil upřímnou soustrast jeho ženě i celé rodině,“ stálo na webu.

Vše bylo rychle opraveno, ale bylo už pozdě - důkaz se už proháněl po sociálních sítích. „Došlo k chybě kolegy, který měl na starosti webovou prezentaci Úřadu vlády. Text kondolence k úmrtí pana Topola se v systému vyměnil za jinou kondolenci. Po několika minutách jsme však chybu napravili a umístili na web správný text,“ řekl serveru iDnes.cz ředitel odboru komunikace Úřadu vlády Martin Ayrer.


tgbb. ( 17. června 2015 13:27 )

Tohle je nejhorší vláda od r.1918.

2244 ( 17. června 2015 10:53 )

stane se, co taky psát

dzery ( 17. června 2015 09:20 )

borjar ( 17. června 2015 03:22 )

V rámci restituce by se mělo OKD vrátit horníkům , důkladné vyšetřování pohybu státního majetku OKR, pod taktovkou tehdejších mocipanu . Zeman, Sobotka, Dlouhý, Klaus atd.

vizard ( 17. června 2015 02:54 )

Toto je nepodstatné. Evropu čeká ARMAGEDON.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa