Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolik musí prezident vypít, aby měl 0,8 promile? Potrefená husa Kalousek kejhala na účet Zemana

Autor: dce - 
18. května 2015
15:59

Pokrytectví některých lidí nezná mezí a u politiků je to snad ještě horší. A teď se to opět projevilo – Miroslav Kalousek vtipkoval na účet prezidenta Zemana a s ním spojeného alkoholismu. To pusu otevřel skutečně ten pravý…

Říká se, že potrefená husa zakejhala. Ale takhle na sebe upozorňovat byla ze strany Miroslava Kalouska velká chyba. V rozhovoru pro novináře České televize se Kalousek rozjel: „Kolik toho musí vypít prezident republiky, aby měl v krvi 0,8 promile?“ Odpovědí nebylo žádné množství alkoholu, ale náznak, že má prezident nejprve dva dny střízlivět…

A toto přichází od člověka, který je svým opilstvím také velmi proslavený. Nejsou to ani dva roky, co Kalousek dělal rozhovor s novináři Radiožurnálu zcela zjevně pod parou. Nakonec potvrdil, že měl dva panáky, které ho odrovnaly, ale ve skutečnosti zněl mnohem hůř.

I tehdy se opřel do prezidenta Zemana se slovy, že opilost aspoň nemaskuje virózou. Zeman mu úder vrátil, i když chabě – stál si za svým, že byl opravdu nemocný. Otázkou je, jak zareaguje teď.

Video Kalousek vtipkuje o opilectví prezidenta! - ČT, pořad 168 hodin
Video se připravuje ...

Jenže z výčtu Kalouskových alkoholických přešlapů to není všechno. Když došlo na zákaz podávání alkoholu ve Sněmovně, byl Kalousek silně proti. „Vydržet sledovat paní místopředsedkyni Jermanovou (která návrh prosazovala – pozn. red.), jak se marně snaží řídit schůzi oblečená v mikině s kapucí, aby někdo tohle vydržel střízlivý, vyžaduje velké sebeodříkání,“ uvedl Kalousek podle serveru iDNES.cz.

Na prapodivný stav tehdejšího ministra ve sněmovně upozornil v roce 2010 i David Rath. „Já myslím, jak na vás koukám, tak pravděpodobně nejste úplně ve střízlivém stavu, pane ministře. Obvykle se to u vás pozná ze stupňující se agrese a vulgarity. Takže já bych vás velmi žádal, abyste přestal pít, škodí to vašemu zdraví a vašemu mediálnímu obrazu,“ prohlásil Rath. Údajně reagoval na hlasité urážky a sprosté poznámky, které Kalousek vynášel na Rathovu adresu.

Jen o rok později ho Rath osočil znovu. „Měl příjemnou, veselou opičku. Pískal zde ve Sněmovně na píšťalku. Chvilku si asi myslel, že odtud odjíždějí vlaky. Trochu mu dělalo problém trefit se do poměrně širokých dveří poslanecké jídelny. Zápasil jak s poslaneckou kartou, tak s futrem,“ řekl novinářům.

Rýpnul si do něj před časem i Michal Babák: Nikoho jistě nepřekvapí, když řeknu, že patronem všech pijanů v Parlamentu byl Miroslav Kalousek. Těch příhod s jeho pitím je bezpočet. Bylo veřejným tajemstvím, že Kalouskovo kýchnutí v blízkosti otevřeného ohně by mohlo být velmi odvážným nebo spíš nerozvážným eskamotérským kouskem.“

suov ( 16. dubna 2017 16:56 )

tgbg- Ale pořád ti může nějaký rus rozbít hubu,,,

suov ( 16. dubna 2017 16:52 )

Největší ožrala z parlamentů je Kalousek , a stát mu za to ještě platí,,,,

salto ( 19. května 2015 15:40 )

Už to nekuř, nebo si pořiď lepší fet

lesni.vila.semacek ( 19. května 2015 13:07 )

Není NIC veselejšího než vytáhnout tvé krakonose s havloidy na plac, zase se zadařilo

salto ( 19. května 2015 09:43 )

kalousek - futrál všech maminek od selátek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa