Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rathovy vily a byty za desítky milionů: Propadne jeho majetek státu?

Autor: simao, map, ČTK - 
16. května 2015
06:22

Chystá se na svou závěrečnou řeč. David Rath přitom tvrdí, že na 99 % půjde sedět, žalobce však navrhuje i propadnutí majetku. O jaké nemovitosti se jedná a co všechno vlastně Rath vlastní?

Státní zástupce Jirát nakonec pro Ratha navrhl trest nejméně devíti let vězení a propadnutí veškerého majetku zabaveného jako náhradní hodnota v přípravném řízení. Jde tedy o dva domy v Hostivici u Prahy za 14 milionů a 15 milionů v hotovosti.

Na ostatní Rathovy nemovitosti nebyla uvalena plomba, Rath s nimi tak může volně nakládat. A své podíly předávat jiným osobám. „Co není zajištěno, by teoreticky vzato mohl začít někam ulívat,“ potvrdil žalobce Jirát pro Lidovky.cz. „Já jsem zajišťoval náhradní hodnotu za výnos z trestné činnosti v hodnotě 22 až 25 milionů. Pokud soud dospěje k názoru, že by to Rath mohl ještě před právní mocí rozsudku někam zašantročit, je na něm, aby se rozhýbal a zajistil věci pro účely mnou navrhovaného trestu,“ dodal Jirát.

Jirátovu řeč u soudu označil bývalý středočeský hejtman Rath za snůšku „polopravd a inkvizici“. „Překvapením pro mě nebylo, že přišel s takovým spektakulárním trestem, což je v podstatě naplánováno a dopředu dáno. Tři roky je v podstatě jasné, že s něčím takovým přijde,“ komentoval návrh žalobce Rath.

Rath má kde „brath“

Jak upozorňuje sobotní Aha!, má přitom David Rath kde brát. Jen garsonku už „odklonil“, i když legálně. Směrem ke své milence Renatě Horké. Prodal ji v únoru pod cenou její firmě. Vedle toho má Rath podíl v řadě dalších nemovitostí.

Policista hlídá vchod do Rathovy vily, kde Rath žije s manželkou Policista hlídá vchod do Rathovy vily, kde Rath žije s manželkou | Roman Souček

V Hostivici žije s manželkou ve vilce v Luční ulici, její odhadovaná cena je 7 milionů korun. Rath zde má dvoutřetinový podíl. Menší část tvoří podíl, který připadá jeho bratrovi, dále pak dědictví po zesnulém otci Ratmírovi. 

Trvalé bydliště má však Rath u milenky Renaty Horké. Dům má taktéž cenu kolem 7 milionů, Rath jej vlastní napůl s Horkou, ovšem jeho podíl obstavili.

Restaurace, kterou vybudoval ve středočeské Hostivici se svou milenkou Renatou Horkou Restaurace, kterou vybudoval ve středočeské Hostivici se svou milenkou Renatou Horkou | Foto: Ladislav Křivan

V Hostivici na náměstí se nachází zrekonstruovaný dům s italskou restaurací, kde Rath působí jako jednatel ve společnosti, která restauraci provozuje. Nemovitost má cenu cca. 15 milionů, je však napsaná na milenku.

Rathův dům ve Zbuzanech Rathův dům ve Zbuzanech | Archiv Blesku

Nejen v Hostivici se však nachází Rathovy nemovitosti. Napůl s bratrem vlastní i dům s hospodou Na Růžku v Roudnici nad Labem (3,5 milionu) a také vilu ve Zbuzanech (6 milionů).

Dům Rathových s hospodou v Roudnici nad Labem Dům Rathových s hospodou v Roudnici nad Labem | Foto Blesk - David Malík

Šestinový podíl má Rath ve statku v Sušici u Dubé (odhad 2 miliony). Byty pak Rath vlastní na pražském Veleslavíně (opět napůl s bratrem, hodnota Rathova podílu cca 1,5 milionu) a v Mariánských Lázních u kolonády (3 miliony).

Video Divadlo, nebo vážný stav? Rath se motal a kymácel před soudem. Prý je mu špatně! - Ladislav Křivan, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

slider ( 16. května 2015 17:09 )

Další zkorumpovaní Žid. Rath= Krysa. http://cdn.buzznet.com/assets/users9/agnesvv/naziposters/der-jude--large-msg-113740725663-2.jpg#

mnpv ( 16. května 2015 16:30 )

Bude kecat dva dny minimálně,rád se poslouchal vždycky. Zavřít až zčerná suverén, a hlavně sebrat nakradený majetek. Ať ostatní vidí, že sranda může taky skončit špatně.

mnpv ( 16. května 2015 16:28 )

Přesně, otíral si hubu o každého a trochu se přepočítal. Byl přesvědčený, že na něj nikdo nemá. A ono s ním pěkně vyjebali, holt na každou svini se vaří voda. Dobře mu tak hulvátovi.

mirkazam ( 16. května 2015 15:19 )

wimr.vegeta... něco tak blbýho ani nevypouštěj s huby...

mirkazam ( 16. května 2015 15:17 )

Jenomže vylezlo na povrch,že duší tohoto zkorumpovaného spolku byl právě Rath,který určoval kdy a za kolik se má komu sypat. Pochopitelně,že on inkasoval jako šéf...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa