Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman: Říkali mi Mistr becherovka! Chválil si pivo a párky, ve kterých je dokonce i maso

Autor: simao, ČTK - 
14. května 2015
13:13

Gurmán Miloš Zeman pokračuje v návštěvě Olomouckého kraje. Najde si i chvíle, aby ochutnal pochutiny, které kraj nabízí. Ve středu si v Hanušovicích pochvaloval tamní pivo, dnes pak při besedě se studenty chválil párečky. Protože obsahují maso.

Miloš Zeman pivem v Hanušovicích nepohrdl. "Dali mi tři vzorky, jeden lepší než druhý. Nevím, jestli si vzpomenete, že jsem kdysi o popradském pivu prohlásil, že je dobré pouze na čištění zubních protéz a v důsledku toho po 200 letech jeho existence zbourali popradský pivovar. Musím konstatovat, že přeji hanušovickému pivovaru, aby nikdy nebyl zbourán," uvedl Zeman při besedě s hanušovickými občany. Nikdy se prý netajil tím, že dobré pivo má rád. 

V Hanušovicích na Zemana čekal i jeden odpůrce s červenou kartou. "V Hanušovicích se objevila bohužel jedna jediná, ale co se dá dělat, červená karta. Chtěl bych svého milého oponenta pozvat k mikrofonu a chtěl bych ho poprosit, aby jako první pronesl svůj názor," reagoval Zeman, konfrontace se však nedočkal.

Stuhu prezidenta republiky pak pověsil tentokrát na paní starostku, nikoli na vlajku města. Oči se mu rozzářily nad dárkem, který dostal - košem plným piva. "Slibuji, že na lánském zámku tato piva postupně vypiji a teprve po jejich konzumaci budu přijímat zahraniční i domácí delegace," dodal Zeman.

První dáma Ivana Zemanová ve středu stihla pro změnu muzeum tvarůžků v Lošticích. Společně s prezidentem přenocovali v Priessnitzových lázních Jeseník. Dnes se pak Zeman vydal na návštěvu do Střední školy gastronomie a farmářství právě v Jeseníku.

Zeman: Říkali mi Mistr becherovka

Prezidenta přivítali chlebem a solí, Zeman si však chválil hlavně tamní uzeniny. "K snídani jsem si dal váš párek a poté jsem ochutnal vaši tlačenku. Vy ještě procházíte fází, kdy do učňovských párků ještě dáváte maso. Protože jsou firmy, nebudu je jmenovat, o jejichž párcích platí slova pana faráře: bratři a sestry, tyto párky můžete jíst i v postních dnech, tam žádné maso není. Blahopřeji vám k tomu, že vyrábíte párky, které se nesmí jíst v postních dnech," upozornil gurmán Zeman. Vedle toho si pochvaloval i tlačenku, darem dostal regionální výrobky jako třeba játrový sýr.

Řeč se opět stočila i na alkohol. "Já rozeznávám alkoholy jen dvou typů, dobré a špatné. Přiznávám se, že kdysi jsem pil becherovku, dokonce mi říkali Mistr becherovka. Pak jsem dostal stařeckou cukrovku a nyní jsou mi všechny pokrmy i nápoje obsahující cukr téměř úplně odepřeny. Slivovice žádný cukr neobsahuje," prozradil studentům prezident.

kverul ( 15. května 2015 16:26 )

Jágr, Zeman, Venca Klaus= mistři!

kverul ( 15. května 2015 16:19 )

Miloš je naše jednička

doodledoctor ( 14. května 2015 19:43 )

handgood ( 14. května 2015 19:33 )

Předchozí slova patří tobě, krakonoši.

handgood ( 14. května 2015 19:31 )

Stačí si přečíst tvé příspěvky a každému musí být jasné, že má do činění s primitivním, imbecilním hovadem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa