Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rath o pádu z kola: Byli tam cizí lidé. Svědek: Jela s ním jeho „pravá ruka“

Autor: šim - 
8. května 2015
13:58

Jsou to dva týdny, co exhejtman David Rath spadl při vyjížďce na kole. Prý byl v bezvědomí a dobil se tak, že nemohl k soudnímu stání, které se schyluje k vynesení rozsudku. Rath na 99,9 % ví, že půjde sedět. Server Lidovky.cz mluvil se svědkem nehody, který popsal, že Rath nejel sám…

Rath spadl na kole, když jel po asfaltové cyklostezce u Kyšic na Kladensku. Zatím z neznámého důvodu při jízdě po rovné cestě skončil v příkopu v roští. Prý si toho moc nepamatuje, jelikož utrpěl otřes mozku a prý byl chvíli v bezvědomí.

„A co se dělo a jak dlouho to trvalo, to skutečně netuším. Vím, že tam u mě byli nějací lidé. Já jsem ty lidi neznal. Takže nevím, jestli to byli nějací kolemjdoucí, kteří mě ošetřovali. Omývali mě. Chtěl jsem posléze vstát a jít domů, ale oni řekli že ne, že musím zůstat ležet, že je zavolaná záchranka. No a ta přijela, s ní i policisté, z  jámy mě vytáhli a odvezli do nemocnice,“ popsal Rath minulý týden Blesku svůj pád z kola.

Jenomže Lidovky.cz získaly svědectví muže, který Rathův pád do škarpy viděl. Podle něj s ním na inkriminovanou vyjížďku na kole vyjel jeho velmi dobrý známý Patrik Hubert Tomšů, který vedl v Rathově Hostivici sociální demokraty a dělal tiskového mluvčího pěti středočeským nemocnicím, které dostaly Rathovu partu do vězení, za což inkasoval 100 tisíc měsíčně.

Když o tohle lukrativní místo přišel, dělal Rathovi asistenta v Poslanecké sněmovně a za jeho hejtmanství působil jako poradce pro sport a kulturu. Jak byl zdatný v otázkách sportu, není jasné, když za jeho doprovodu souzený exhejtman skončil v roští a pochroumal si nohu, páteř i rameno, a teď se dokonce bojí, že má poškozený mozek...

Když Ratha před třemi lety zatkli a poslali do vazby, kde strávil více než rok, stáhl se do ústraní, učil golf na hostivické škole, asistentem Ratha však zůstával, i když jeho šéf běhal maRATHony po vězeňském dvorku v Litoměřicích.

A věrný Rathovi je i nyní. Ačkoli se nejprve nechtěl k jeho nehodě vyjadřovat, přiznal pak, že ho při jízdě na kole doprovázel. Záchranku však nevolal. Kdo ji volal, on ani Rath zodpovědět zatím nedokážou.

Jisté je jen to, že pro Ratha přijela středočeská záchranka, které šéfuje v Rathově kauze obviněný Martin Houdek. Ratha pak převezli do středočeské nemocnice, která se začala rekonstruovat za jeho vlády. Z toho byl Rath tak nadšený, že si ani na nemocničním lůžku neodpustil slova chvály…

Video David Rath o vězení: Jako bych byl nemocný a čekal na smrt! - Vera Renovica, David Vaníček
Video se připravuje ...

babana ( 8. května 2015 22:20 )

Dodnes pojem "dobré mravy" je ohebně vykládán tak, jak se kde kterému soudci a soudu hodí, jelikož je i NS ČR vykládán jen v obecné rovině a tedy co lze považovat za dobré mravy a co lze považovat za rozporné s nimi, když ani intenzita a míra toho či onoho jednání je možná vykládat různě....

babana ( 8. května 2015 22:11 )

Dost ohebné výklady, nejasné definované pojmy, atd., tak, aby se to prostě napasovalo do roviny trestního práva. Např. "soustavné prosazování skupinových zájmů zejména v médiích, na veřejnosti, u orgánů státu a jeho představitelů. V širší podobě je lobbování součástí public affairs, tzv. managementu veřejných záležitostí, kde jde již o profesionální lobbování, prováděné agenturami a konzultačními společnostmi" trestné není, ačkoliv prosazování skupinových zájmů vede k výhodám, jde tedy o sjednávání a prosazování výhod a úplata nemusí spočívat vůbec v peněžní podobě. Je to zcela jasně nastaveno tak, aby byla možnost postihnout trestní odpovědností jinak netrestné jednání, to musí vidět i začínající student PF. Prostě se jednání tak zvaně zkriminalizuje. Neplatí faktury, má měsíce a roky dluhy za mega a je to "obchodní spor". Jiný se opozdí o pár týdnů a pokud se to hodí a má na tom někdo zájem, tak ho sejmou trestním způsobem - známý fakt, odrovnávala se tím např. konkurence, stačilo tam nasadit (nebo uplatit) administrativní pindu, která za prachy pozdržela schválně pár vybraných plateb... Právní stát? Ani omylem s touto prohnilou justičněpolicejní mafií poplatnou politickým zmetkům.

tomlk007 ( 8. května 2015 21:52 )

Gumoléčba by mohla zabrat.

rastasan ( 8. května 2015 21:40 )

Jenže tady jde o peníze státu a tam platí že Nekalá soutěž nebo též nekalé obchodní praktiky je jednání v hospodářské soutěži, které je v rozporu s dobrými mravy soutěže a je způsobilé přivodit újmu jiným soutěžitelům, spotřebitelům nebo dalším zákazníkům Jako pekařka máte své peníze ale tady jde o peníze které se vyberou na daních občanů a tam platí určitá pravidla. Porušení těchto pravidel je trestné.

babana ( 8. května 2015 21:26 )

Čili jinak řečeno jde o to, že za peníze nelze přihrát nebo sjednat nějakou výhodu. Pokud budu vlastnit prodejnu pečiva a zaplatím o 10% nákupní ceny více svému dodavateli za výhodu, že mi doveze pečivo místo v 7 ráno v 5 h ráno, kterou mi za částku X u něho sjednal jeho řidič, pak jde za úplatu o přihrání a sjednání výhody - což se děje všude možně a trestné to není, jde o zcela běžnou praxi. "Trestné" to je jen tehdy, pokud potřebuje naše prohnilá politická garnituara a justice někoho sejmout a příslušné § tr. zákona jsou proto tak nastaveny, aby mohly být k tomu zneužity. Prostě jinak netrestná věc se kriminalizuje, pokud je potřeba a je na to od někoho zakázka. Prohnilost až na morek kosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa