Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Babiš na Twitteru poslal ministra zdravotnictví do odmašťovny! Naznačil i korupci

Autor: simao, ČTK - 
7. listopadu 2014
12:49

Ve vládě Bohuslava Sobotky se rozhořela ostrá slovní válka. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) se opřel do vicepremiéra Babiše (ANO), záhy přišla rázná reakce. Němeček je podle Babiše zralý na protialkoholní a psychiatrickou léčbu! Babiš na Twitteru dokonce naznačil, že si Němeček nakradl na svou luxusní vilu v Beskydech...

Šéf zdravotnictví Němeček dnes píchl klackem do hnízda. A vyletěl rozzuřený „sršeň“ Babiš. Němeček totiž kritizoval média, která vlastní Babišova společnost Agrofert. Tvrdí, že o něm lžou a jejich záměrem je ho poškodit. Říkal to v reakci na článek MF Dnes o tom, že chce prý diabetiky léčit nepovolenými kmenovými buňkami. Něco takového Němeček na tiskovce odmítl. Vznikla z toho ostrá přestřelka, která zaměstnala na dlouhou dobu i politiky ve Sněmovně.

Pistolník Babiš pálí ostrými tweety

Babiš se do Němečka pustil na sociální síti Twitter – navrhl mu urychlený nástup do protialkoholické a psychiatrické léčebny!

Druhý nejbohatší Čech se pak navezl i do Němečkova majetku. „V roce 2009 koupil Němeček jako ředitel ostravské fakultní nemocnice Cyberknife za 200 mio., normální cena: půlka. Je to evropský rekordman... Ale rozumím tomu, že stavět dům v Čeladné je drahá záležitost,“ poznamenal Babiš s odkazem na Němečkovu beskydskou luxusní vilu za 10 milionů.

Alkoholik, co krade? Diví se opozice

Ministr financí přitom tweetoval z Bruselu, kam odjel na jednání. Babišovy tweety se však bez autorovy účasti začaly krátce nato řešit i na půdě Sněmovny. Miroslav Kalousek (TOP 09) se podivoval nad tím, že se ministři Sobotkovy vlády osočují z krádeží ze státního majetku – Němeček prý Babiše nařkl z krádeže ze státních hmotných rezerv, Babiš Němečka ze zlodějny z veřejného zdravotního pojištění.

„Babiš o Němečkovi říká, že krade, Němeček o Babišovi říká, že krade,“ upozornil Kalousek. „Oba pánové v tom vzájemném obvinění buď lžou, a pak jim nemůžeme věřit, a nebo kradou, a pak jim tuplem nemůžeme věřit. Předpokládám, že lžou i kradou, ale to si netroufám říct,“ pohrál si exministr financí se slovíčky...

Přestřelku členů Sobotkova kabinetu shrnul i Petr Fiala (ODS). Babiš podle něj obvinil Němečka, že „je alkoholik, psychicky nemocný a krade“. Jeden z nich tak musí odstoupit.

Sobotka: Nevhodný výrok Babiše

„Výrok ministra financí pokládám za nevhodný, budeme o něm mluvit v rámci koalice,“ reagoval ve Sněmovně na kritiku Bohuslav Sobotka. S Němečkem i Babišem se chystá sejít. „Já ten spor pokládám za nevhodný,“ uvedl Sobotka. A Babišovi vzkázal, že pokud někdo někoho obviňuje, měl by doložit důkazy, nebo se omluvit. Kritiku ve Sněmovně však označil za snahu opozice zdržovat jednání. „Kdybych byl v opozici, tak bych se ale také zeptal předsedy vlády, pokud se ministr financí vyjádří takovým způsobem,“ uznal Sobotka.

ninunka ( 9. listopadu 2014 00:35 )

čerti se dnes v éteru žení KUK http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/250hPa/orthographic=143.24,13.04,289

marmat ( 8. listopadu 2014 10:12 )

marmat ( 8. listopadu 2014 10:12 )

marmat ( 8. listopadu 2014 10:11 )

NĚKDO SI ZAČAL, BABIŠ TO NEBYL,,,,,

marmat ( 8. listopadu 2014 10:10 )

Víte, kolik toho Babiš ze svého podnikání, ale i JEN z pozice ministra za 9 měsíců....na všechny ví ? A nemusí udávat křížem-krážem...hloupí lidé na sebe jak vidno upozorňují sami ! A roztočej si na sebe bumerang netušeného kalibru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa