Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš lže, byl s kamarády z Petrohradu na Riviéře, útočil Kalousek

Miroslav Kalousek se ve Sněmovně pustil do Andreje Babiše
Miroslav Kalousek se ve Sněmovně pustil do Andreje Babiše  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
4. listopadu 2014
17:56

Miroslav Kalousek (TOP 09) dnes ve Sněmovně vytáhl další ze svých ataků proti svému nástupci a politickému nepříteli Andreji Babišovi. Podle Kalouska bezostyšně lže a místo pracovní cesty byl s „kamarády z Petrohradu na Riviéře“. Šéf ANO to označil za nesmysl.

Za pultíkem ve Sněmovně se Miroslav Kalousek dnes opět rozohnil. Obvinil totiž ministra financí Andreje Babiše ze lži v souvislosti s tím, jak Babiš omlouval svou nepřítomnost na schůzi Sněmovny minulý týden. Podle Kalouska se Babiš 'radil se svými kamarády z Petrohradu na Riviéře'. 

„Opravdu se nedomnívám, že by si Poslanecká sněmovna zasloužila, aby jí tady jakýkoli člen vlády bezostyšně lhal,“ prohlásil Kalousek. Babišovu nepřítomnost na jednání označil za „neuvěřitelnou aroganci oligarchické moci“.

„Nebyl jsem na Riviéře, byl jsem dva dny v Berlíně,“ tvrdil Babiš a připomněl, že tam s dalšími ministry financí podepisoval dohodu o výměně daňových informací. „Bylo tam 90 ministrů financí, nevím, kam na to chodíte,“ odpověděl Kalouskovi šéf ANO, který ze své schůzky s ministry dával foto i na Twitter. „Takhle to vypadá, když pohromadě obědvá 90 ministrů financí z celého světa,“ komentoval na něm snímek ve středu 29. října. Kalousek k tomu poznamenal, že se Babiš omluvil z jednání 30. a 31. října – a to z rodinných důvodů.

Faltýnek: Divadýlko pro kamery

Babiše se však zastal šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, podle kterého Babiš na rozdíl od profesionálních politiků nelže. A Kalouska nepřímo obvinil z „divadýlka“ před televizními kamerami. „Kdyby nejely kamery, ušetříme spoustu času pro normální práci. Ale možná si na to zvykneme, budeme tady taky takhle vystupovat a bouřit do těch kamer,“ prohlásil Faltýnek.

Část opozice si však dnes stěžovala také na to, že vůbec neví, jak bude tento týden pokračovat jednání Sněmovny a které body přijdou na řadu. Poslanci se mají scházet hned na třech schůzích, z toho dvou mimořádných.

Dnes řešili např. zákon o dětských skupinách, do třetího čtení pak pustili novelu zákona o DPH, která zavádí novou sazbu DPH ve výši 10 procent a má také pomoci státu bojovat s daňovými úniky na DPH.

Plátci DPH budou totiž podle ní muset odesílat finančním úřadům od přespříštího roku kontrolní výkaz s údaji z daňových dokladů. Náklady plátců DPH se budou v případě tohoto hlášení pohybovat podle vlády zhruba do 1,37 miliardy korun. Ministr financí Babiš upozornil, že na Slovensku se za rok a půl vybralo díky kontrolním hlášením o 800 milionů eur (asi 22 miliard korun) víc.

MLudvika ( 22. března 2015 17:27 )

kalous by už potřeboval pořádně profackovat a to tak, že se mu ukroutí hlava ... kope kolem sebe jak jen může , h.o.v.a.d.o.

hejhej ( 5. listopadu 2014 17:49 )

Uřvaný arogantní Kalousek je politický přeběhlík,který neumí nic jiného než napadat a urážet své kolegy. Už je z něho na blití. Nejvyšší čas, aby TOPka spadla do propadliště politických dějin.

kamcerka ( 5. listopadu 2014 13:04 )

Kalousek je nemocný křesťan, který patří do blázince. Musíme jen doufat, že se topka nedostane do PS a jeho osoba už nebude otravovat lidi.

nm48 ( 5. listopadu 2014 13:04 )

to střevo Kalousků nemůže rozdýchat že se Babišovi daří a že je na rozdíl od něj oblíbený a tak se snaží házet na něj špínu Kalous, je ubohý šmejd

agfor ( 5. listopadu 2014 11:58 )

Kalousek asi závidí Babišovi, že v Petrohrdu byl. Myslím, že už si nakradl tolik, že by se tam taky mohl podívat a třeba tam i zůstat. Nikomu tu chybět nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa