Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miroslav Kalousek pro Blesk.cz: K*nda není kočička, je to bílý pejsek!

Autor: Vera Renovica, vlb - 
4. listopadu 2014
12:17

Miroslava Kalouska (53, TOP 09), kterého Miloš Zeman v nedělních Hovorech z Lán také zmínil, prezidentovy vulgární výroky pohoršily. Horší než sprosťárny je ale podle něj obsah. „Říká se tomu bílý pejsek,“ říká exministr financí.

Proč jste označil prezidentovy vulgarity za »bílého pejska«?

„Bílý pejsek je termín, kdy někdo úmyslně odvrací veřejnost od skutečného problému. Ptám se proto, zda pan prezident záměrně nevyužil vulgarit proto, aby si lidé přestali všímat skutečných problémů, které souvisejí s jeho zahraniční politikou či obelháváním lidí ve spojení se státním rozpočtem.“

Z čeho to vzniklo?

„Je to výraz, který se používá hrozně dlouho, ale nedovedu si teď vzpomenout, kdy jsem to slyšel poprvé, ani jak to vzniklo.“

Kdy jste naposledy použil bílého pejska vy?

„To víte, zrovna vám to budu povídat.“

Video Zemanův skandální projev: 5 sprosťáren v 60 minutách - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

endynka47 ( 12. února 2015 14:23 )

 kalousu ku.da není bílí pejsek,ale seš to ty

petrusaa ( 4. listopadu 2014 17:17 )

Jaroslav Vrchlický Balada o hovně Na mém stole od nedávna, leží zvláštní kus, je to věrně padělaný, lesklý, lidský trus. Často sedím za večera nad tím hovnem zadumán, usměju se, pozaslzím, když ho k oku pozvedám. Snad byl otcem toho trusu přepychový hodokvas, či je dílem proletáře, nebo sličné ženy as, či mu kmet na lůžku trýzněn znenadání život dal, či byl otcem jeho mladík, když k milence pospíchal. Škoda, že mi novin kousek vedle hovna neležel, aspoň znal bych politiku, k níž jeho pán náležel. Hovno mlčí, svědek němý, neprozradí, kde se vzal, nepoví, kde, jak a kdy ho tvůrce jeho zanechal. A tak hovno z ruky dávám s rozmrzelou náladou, žel, že navždy zůstane mi nejtemnější záhadou. Dál však moje hlava bádá, dál se musím hovna ptát, byla jeho hrobem louka, sad, či les, či reterát. Všechno toto nadarmo je, marné všechno pátrání, bohužel nebyl jsem kmotrem hned při jeho vysrání.

buban ( 4. listopadu 2014 16:03 )

A něco od noblesy Kalouska-jak se pozvracel v přímém přenosu. Jak kdákal na přednášce na VŠE. Kalda nejspíš vidí bílé myšky.

rainywoman ( 4. listopadu 2014 15:51 )

A teď něco od noblesy Karla: ,,Berlusconi promrdal čas na reformy"... ,,hehehe... to je v ***i"... ,,smutný konec Nečasovy vlády se na nás lepí jako hovno na košili" ... ,,Hovno měl pod kontrolou - a taky mít nemohl" (jakože Vondra) ... ,,S odpuštěním, když je člověku přes sedmdesát, tak si přiznává, že nemá oči na ***i" .... to jenom tak namátkou.

ingmarie ( 4. listopadu 2014 15:49 )

Sebekontrolu žádnou nemá, je si jíst , že vše dělá nejlíp na světě - takže předpokládám , že na návštěvě v Moravskoslezském kraji obejme o pár babek víc než obvykle a bude zase za Masaryka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa