Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po viróze ku*da! O Zemanovi zase píší ve světě

Autor: ljš, ČTK - 
5. listopadu 2014
10:24

Místo myšlenkami a vizemi dobývá český prezident Miloš Zeman svět svými skandály. Po jeho legendární viróze nad korunovačními klenoty nyní světová média rozebírají jeho vulgární vystoupení v rozhlase.

Zatímco podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka otevřel Zeman „kun*ami“ a „ku*vami“ v naší zemi klíčové téma, ve světě ho spíše odsuzují nebo si z něj dělají legraci.

Podle předního německého deníku Die Welt se český prezident v pořadu, kterým měl navazovat na tradici pravidelných rozhlasových rozhovorů s Václavem Havlem, vyjadřoval na úrovni puberťáků. „Dosud probíhaly tyto rozhovory s šéfredaktorem stanice Janem Pokorným relativně civilizovaně, i když Zeman nikdy nešetřil svými oblíbenými, stejně jako pochybnými, bonmoty a Pokorného jako zástupce všech svých neoblíbených českých novinářů rád označoval za hlupáka,“ uvedl deník.

Video Sprosťárny prezidenta Miloše Zemana bez cenzury - Čtenář Blesk.cz
Video se připravuje ...

Naznačil také, že se tak Zeman snažil odvrátit pozornost od „sporné návštěvy Číny“, která znamenala „exemplární odklon od havlovské politiky lidských práv“. Český prezident podle něj „slíbil pekingským vládcům za lepší hospodářské kontakty všechno možné a o lidských právech se vůbec nezmínil“.

Skandálu si povšiml i rakouský list Kronen Zeitung, podle kterého Zeman během rozhovoru „hned několikrát slovně klopýtnul“ a vyvolal v Česku velké rozčílení. Podle britského deníku Daily Telegraph Zeman všechny šokoval.

Prezidenstkých sprosťáren si ale všimli také v zámoří. Deník Washington Post i televize ABC připomněly Zemanovu náklonost k alkoholu a znovu vytáhly slavné video jeho virózy nad korunovačními klenoty, u něhož list nechal dokonce hlasovat, zda čtenářům vrávorání hlavy státu připomíná spíš chřipku, nebo opilost.

Video Zemanova viróza: Prezident se klátil, potil, nebyl zkrátka ve formě! - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Skandál doletěl až na druhou stranu zeměkoule. Australský deník Sydney Morning Herald svůj článek uvedl slovy: „Prezident Miloš Zeman má být tváří České republiky, momentálně ale v popředí stojí jeho ústa a ostuda, kterou způsobila.“

Zato čínská televize, v níž se Zeman pitvořil s krtečkem v rukou a pronesl podle svých kritiků ještě skandálnější výroky, jeho rozhlasové vystoupení nijak nereflektovala...

pepazdepa2 ( 6. listopadu 2014 22:50 )

Podpisů je 65925. A ty jsi jen podřadný komouš.

pepazdepa2 ( 6. listopadu 2014 22:45 )

Máš kulový a ne link

pepazdepa2 ( 6. listopadu 2014 22:44 )

To máme slavného prezidenta! Kam se na něj hrabe ten s tou kradenou tužkou!

e.44 ( 6. listopadu 2014 13:09 )

Ty seš vážně primitiv Nechápu jak ty tvoje stupidity můžou ještě někoho vytáčet

e.44 ( 6. listopadu 2014 12:35 )

Aktuální stav.: Pro odchod Zemana 55 788 podpisů. Proti odchodu 30 podpisů ...jo jo od včerejška celý tři prozemanovský "inteligenti" tu petici dokázali najít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa