Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman na Vysočině: Chlapečku, říkají mi Ovar!

Autor: simao, čad - 
26. června 2014
16:29

Miloš Zeman je patriot. Má rád dovolenou hezky v Česku a hlavně české jídlo, zvláště pak zabijačku. Na čem si pochutná nejvíce, prozradil během druhého dne své návštěvy Vysočiny. A přidal ještě navrch pikantnost ze svého života s první dámou Ivanou, či oslovení, jakým ho častují jeho političtí odpůrci.

Návštěva prezidenta v kraji je velká událost - i na Vysočině se lidé jen hrnuli, aby Miloše Zemana viděli na vlastní oči. Na zámek v Pacově přivedly učitelky i děti. A právě jedno z dítek školou povinných se prezidenta Miloše Zemana při setkání s občany a občánky bezelstně zeptalo: "Co máte rád k jídlu?"

Tahle otázka byla vodou na Zemanův gastronomický mlýn. "Ovar, jitrnice, tlačenku," rozzářila se očka českého prezidenta. Na zabijačkové pochoutky nedá dopustit a čas od času zhřeší, i když je diabetik a nad jeho zdravím i jídelníčkem bdí (a občas přimhuřuje zrak) lékařské konsilium.

Zeman však s odpovědí neskončil a na chlapečkovu otázku dodal: "Moji političtí nepřátelé mi právem říkají Ovar. Každý politik musí mít nějakou přezdívku. Dokonce i moje žena mi občas zálibně hladí mé tři brady a říká: Ovar je nejlepší studený."

Od tří brad a hezkých chvilek s paní Ivanou se však Zeman záhy vrátil zpátky k jídlu: "Kromě toho mám rád chleba s máslem, brambory s máslem. Takže téměř všechno od prasete, a ze zeleniny uznávám pouze ty brambory." Jak byl chlapec s odpovědí spokojený, není jisté. Na rozdíl od toho, že si prezident Zeman zkrátka v nejrůznějších bonmotech libuje a záliba s hlazením brad byla už přece jen košilatější průpovídkou.

Zeman však na Vysočině prozradil také to, jak se mu (ne)daří v úřadu držet naplánovanou dietu. "V prezidentské funkci jsem ztloustl o pět kilogramů a to především díky darům regionálních potravin. Předpokládám, že po návštěvě Pacova přiberu další kilogram," poznamenal Zeman poté, co se po včerejší návštěvě Jihlavy přesunul při své inspekční cestě "o dům dál".

A protože při takové návštěvě i častých proslovech zkrátka vyprahne, nepohrdl Zeman ani sklenkou vína. "Dnes mě pan starosta pozval na skleničku vína, cigaretu a obložený chlebíček. Cigaretu jsem vykouřil, víno jsem vypil a na obložený chlebíček už nezbyl čas, protože jsem vás nechtěl urazit tím, že bych na toto setkání přišel pozdě," prozradil dále Zeman. "S cigaretami nás pan prezident stále trochu zlobí," dodal Blesku jeden ze členů prezidentova doprovodu.

ninka64 ( 1. září 2014 14:41 )

Karel by zase mohl dělat reklamu na Pemprsky, ty jeho naditý kalhoty plenama , stačí jen vysrčit logo.

ninka64 ( 1. září 2014 14:39 )

To má být vtipné?????ubohé!!!!!!!!!

ninka64 ( 1. září 2014 14:38 )

Jen dokazuješ jaký jsi kretén!

ninka64 ( 1. září 2014 14:36 )

Karel je dle tebe reprezentativní, no to je tedy gól. Člověk který blekotá jako negramot, nezmohl se na žádné vzdělání a jeho jediná kvalifikace na politika byla kamarádství z Havlem .

adinaha ( 29. června 2014 11:57 )

Máme opravdu reprezentativní, úžasnou hlavu státu!!! Gratuluji všem nevoličům Karla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa