Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Intimní Miloš Zeman: Kde a v kolika letech přišel o PANICTVÍ?

Autor: simao, ČTK - 
14. května 2014
17:38

Miloš Zeman a ty jeho bonmoty, to je prostě kapitola sama pro sebe. Pár si jich prezident přivezl i na svou další inspekční cestu, tentokrát do Plzeňského kraje. A tamní zastupitele odzbrojil, když se jim svěřil, kde a v kolika letech přišel o panictví!

Zeman zavítal na třídenní prezidentskou inspekci do jednoho z posledních krajů, kde ještě nebyl - do kraje dobrého piva, toho plzeňského. Průběh byl podobný jako v předchozích případech: Přivítání prezidenta, setkání s krajskými představiteli a zástupci města, beseda se studenty, prohlídka známých míst i firem... 

Bez Ivany vzpomínal na své poprvé

Hned na úvod Zeman ukázal, že je dobře naladěn. Lehce využil toho, že přijel bez své o dvacet let mladší manželky Ivany a zavzpomínal na jinošská léta. To když se ho starosta Dobřan Marek Sýkora zeptal: "Máte nějaké oblíbené místo v našem kraji?" Plzeňský pivovar, krásy Šumavy, odpovědí se nabízelo více...

Jenže Zeman odpověděl nečekaně: "Jsou to Konstantinovy Lázně, tam jsem přišel v sedmnácti letech o panictví." S kým, o tom taktně pomlčel. Zeman přitom přitahuje pozornost i svými vztahy - první dámou se stala jeho druhá žena, někdejší Zemanova sekretářka Ivana (rozená Bednarčíková). Jeho první ženou však byla Blanka Zemanová, se kterou byli svoji v letech 1971 až 1978. Vzali se, když Zemanovi bylo 27 let.

Zeman zkritizoval plzeňská práva a zamířil do pivovaru

Manželka Ivana doplní Miloše Zemana na obhlídce Plzeňského kraje až zítra. Prezidentská kolona dnes přijela do Plzně v 10:30, Zeman se stihl setkat i s válečnými veterány, uctít památku obětí 2. světové války a vyrazil také na besedu na půdu Západočeské univerzity, kde vzpomenul kauzu nechvalně proslulých plzeňských práv.

Podle Zemana bude ještě nejméně 10 let absolventy Právnické fakulty ZČU provázet stín někdejšího skandálu s rychlostudenty a nestandardním studiem. "To je ta největší škoda, kterou bývalí pedagogové poctivým přítomným i budoucím studentům právnické fakulty způsobili," míní prezident. Vadí mu, že konkrétní lidé nebyli v kauze dostatečně potrestáni a že nebyl zveřejněn seznam těch, kdo dostali neprávem magisterské či bakalářské diplomy. 

Zeman však navštívil i strojírenskou společnost Škoda Transportation a namířeno měl také do plzeňského pivovaru. V příštích dnech zavítá prezidentská kolona do Přeštic, Klatov, Sušice a Horažďovic. Čtvrteční večer stráví prezident s manželkou ve Starém Plzenci ve společnosti Bohemia Sekt. V pátek po zastávkách v Tachově a Rokycanech zakončí Zeman svou cestu po kraji na zámku ve Zbirohu.

miko ( 28. září 2014 16:21 )

to sou starosti

itartas ( 15. května 2014 09:18 )

Když ho vidím a poslouchám, vybaví se mi Jelcin!

vrahrychtar ( 15. května 2014 01:42 )

nejspis prisel o panictvi v prasecim chlivku ..

anezat ( 14. května 2014 23:23 )

e.44 ( 14. května 2014 23:02 )

Opět vedle. Směju se tvojí hlouposti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa