Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak si bydlí nadlidi: Vily za miliony a soukromé rezidence!

Autor: vr, tp - 
4. června 2014
05:01

Komfort, krása a milionářské čtvrti. Tak si žijí naši politici ve chvílích, kdy jim skončí práce. Jak těžká, to může posoudit každý sám. Za peníze daňových poplatníků si mohou dovolit ohromné domy v porovnání s těmi sousedskými. Ministři Sobotkovy vlády si tak žijí dost nad poměry!

Andrej Babiš (59)
ANO, ministr financí
Cena nemovitosti: 65 milionů korun

Sídlo miliardáře

Babišova vila v Praze-Průhonicích je majestátní na první pohled. Ohromný pozemek je obehnán vysokým plotem a dům zde mají také bodyguardi, jak se kdysi nechala slyšet malá Vivien (13), jedna ze dvou Babišových dětí. Luxus, v němž Andrejova rodina žije, si můžou dovolit. Andrej Babiš je podle Forbesu druhý nejbohatší Čech s majetkem 40 až 140 miliard Kč. O majetku se totiž nikdy Andrej bavit nechce, takže to není zcela jasné. Třípatrový dům na pozemku přes 3 000 m² je však pouze pro nadlidi.

Svatopluk Němeček (42)
ČSSD, ministr zdravotnictví
Cena nemovitosti: 10 milionů

Luxus v Beskydech

Prozatím se ohromná vila pouze rýsuje, ale až stavbu dokončí, ihned se do svého nového paláce Němeček přestěhuje společně s rodinou. Zajímavá je však lokalita, Čeladná v Beskydech, tedy daleko od Prahy a vůbec velkoměst. Zapadne tak mezi další "levičáky," kteří zde mají své domy.

Antonín Prachař (51)
ANO, ministr dopravy
Cena nemovitosti: 10 milionů

Ekologie až v první řadě!

Krásný dům s pozemkem tisíc a jeden m² vlastní Prachař v Želatovicích na Přerovsku. Ten má napůl s manželkou. Kromě velikosti domu jsou však zajímavé hlavně solární panely, které má po celé střeše.

Jiří Dienstbier (44)
ČSSD, ministr pro lidská práva
Cena nemovitosti: 6,5 milionu

Bytová rezidence v milionářské čtvrti!

Místo domu si Jiří Dienstbier pořídil byt. A ne ledajaký. V rezidenci Zvonařka na Vinohradech oddělený od zbytku "obyčejných" lidí závorami a bránami. Kromě něj zde bydlí také senátoři, architekti nebo dřívější finanční ředitel ČEZ David Svojitka. Za metr čtvereční se zde platí 65 tisíc Kč, 100 m² tedy vyjde na "krásných" 6,5 milionu Kč.

Richard Brabec (47)
ANO, ministr životního prostředí
Cena nemovitosti: 5 milionů

Kladno jako alternativa Prahy

Malý rodinný dům ve Statutárním městě Kladno má Richard Brabec v porovnání s dalšími politickými špičkami. Přesto je však na Kladně dům jeden z nejhezčích a v Kročehlavech i největších. Pečlivě udržovaný trávník a zahradu skvěle doplňuje bazén, kde si tak s manželkou mohou o volných dnech zpříjemňovat čas.

Milan Chovanec (44)
ČSSD, ministr vnitra
Cena nemovitosti: 5 milionů

Inspirace v Japonsku

Jezírka, opečovávané stromy, nádherná zahrada a v pozadí útulný dům. Tak vypadá vila Chovance. Je téměř dvakrát větší než ostatní pozemky v Černicích na Plzeňsku, 811 metrů čtverečních pozemku tak může s manželkou využívat náležitě po vzoru Japonců. A zřejmě mu toto místo svědčí, za poslední rok zhubl ministr přes 60 kilogramů.


Zdroj údajů o nemovitostech a odhadů jejich hodnot: Český úřad zeměměřičský a katastrální.

jahodove_ticho ( 24. července 2014 13:51 )

No a ministr školství si koupil pozemeček na parcelaci v Novém Strašecí, další vilka už se chystá

decadiskri ( 4. června 2014 13:30 )

Nezlobíme se, máme pochopení pro tvoji nemoc.

petkule ( 4. června 2014 12:21 )

Vila to sice není, ale taky dobrý. Nakonec koukněte se taky: http://www.andrejbabis.cz/

.dyskrymynacija ( 4. června 2014 11:59 )

A zase tečka, já jsem ale kašpárek, kuk

.decadiskri ( 4. června 2014 11:25 )

Nezlobte se, že mi takhle hrabe. Vaše jentakjen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa