Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vdova z ANO práskla na Babiše: Jeho syn znal poslance dřív než on!

Radmila Kleslová z ANO se rozpovídala o rodině Andreje Babiše
Radmila Kleslová z ANO se rozpovídala o rodině Andreje Babiše  (Autor: Foto Blesk - Petr Novoný, Reprofoto archiv Praha10.cz)
Autor: simao - 
1. dubna 2014
15:18

Šéfka ANO v Praze, ovdovělá právnička Radmila Kleslová, se rozpovídala nejen o tom, co jí vedlo k odchodu z ČSSD a přestupu do hnutí Andreje Babiše. Ten ji prý velmi pomohl, když jí umíral manžel. S Babišovými má fajn vztah a prozradila, jak se na jedné večeři dozvěděla, že šéf hnutí trochu tápal, co se jmen nových poslanců týče. Předčil ho prý i jeho syn.

Andreje Babiše prý zná 13 let a právě kvůli němu odešla advokátka a místostarostka Prahy 10 Radmila Kleslová z ČSSD do ANO. "S panem Babišem spolupracuji léta, znám ho, znám jeho pohnutky, proč to hnutí založil," vysvětluje nyní Parlamentním listům Kleslová, která bývá označována za lobbistku Babišových firem a jednu z hlavních náborářek ANO.

Kleslová: Babiš má skvělou rodinu

Na Babiše přitom Kleslová prozradila: "Já ho znám jako velmi tvrdého podnikatele. Znám ho ale také jako člověka, který má velký smysl pro humor, má skvělou rodinu, ve které má obrovské zázemí, i ve svých dětech. Byla jsem překvapená, když jsem s nimi byla jednou po volbách na večeři, tak jeho syn znal všechny poslance a otec ne. To byl asi týden po volbách."

Andrej Babiš má celkem čtyři děti. Dvě dospělé z prvního manželství - syna, který je pilotem a dceru, která je cukrářkou a má již vlastní děti. Dva další potomky pak má Babiš ze vztahu s partnerkou Monikou Babišovou - dceru Vivien (13) a syna Frederika (9). "Jeho žena, kromě toho, že je velmi krásná, je také šikovná a má neobyčejný vkus. Interiéry, které dělá, dělá nádherně. I ona sama chodí velmi vkusně oblečená. Nohy má jako Popelka. Já jí vždy říkám: ´Všechno, co tobě život nadělil, tak mi ubral. Jak je ten svět nespravedlivý,´" směje se Kleslová.

Umírající manžel a kontrarozvědka

V minulosti však Kleslové do smíchu příliš nebylo. Její vztah s Babišem přerostl pracovní rovinu v jejích těžkých osobních chvílích. Kleslová totiž v Parlamentních listech vysvětluje: "Pan Babiš mi velmi pomohl, když mi umíral manžel. Mám k němu i takovýto osobní vztah, že mi pomohl. Ačkoli to tak možná nevypadá, on je velmi sociální, a to i k lidem ve firmě."

Jejím mužem byl Jiří Klesl, podle České justice o 30 let starší někdejší příslušník StB. Za normalizace byl ze sboru propuštěn pro nevyhovující politické postoje a byl na něj vytvořen svazek s krycím jménem "Padlý". Po revoluci měl prý blízko ČSSD a pracoval na Úřadu vlády za Zemanova kabinetu. Zemřel v roce 2010.

Absolventka brněnských práv Kleslová do ČSSD vstoupila v roce 1993. Podle Reflexu pracovala za minulého režimu v kontrarozvědce také - údajně se pod krycím jménem Lia starala o nábor nových špionů. Zásadně to však odmítá. "Já jsem nikdy nebyla žádnou špionkou, rozvědčicí, nikdy jsem neškolila ani nevyhledávala žádné špiony," řekla Kleslová Parlamentním listům. Pokud prý byla v evidenci rozvědky, tak nevědomě. S Jiřím Kleslem má dceru Kateřinu.

sars ( 1. dubna 2014 22:20 )

 Rekl bych ze pan Babis znal spise neboztika manzela dotycne pani asi ze starych casu a tim nemam na mysli restauraci....

disk ( 1. dubna 2014 20:04 )

nevím, co máte za pravici, ale pro mě je to starý komouš s trochou štěstí v businessu. Leč přiznávám, legálně a demokraticky zvolený.

japos22 ( 1. dubna 2014 19:56 )

Zvláště k tématu

japos22 ( 1. dubna 2014 19:49 )

Tobě došly myšlenky už dávno

dzery ( 1. dubna 2014 17:57 )

Komunista a představitel pravice,nenech se vysmát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa