Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co dnes dělá republikán Sládek: Dluhy za čtvrt milionu a EXEKUCE na krku!

Miroslav Sládek a jeho vila v Brně-Útěchově
Miroslav Sládek a jeho vila v Brně-Útěchově  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ex - 
24. března 2014
13:15

Někdejší vůdce krajně pravicových republikánů a ostrý politický řečník Miroslav Sládek (63) se topí v dluzích. Ty se podle údajně vyšplhaly ke čtvrt milionu korun. A teď kvůli nim má čelit exekucím.

Miroslav Sládek byl známý svou útočnou rétorikou a plamennými, nacionalistickými proslovy. Na české politické scéně se nejednou postaral o pořádný rozruch. Ale býval také podezřívaný, že si z politiky udělal dobrou živnost. Zbohatl údajně i díky oddanosti svých zfanatizovaných fanoušků. A nyní má o všechno přijít.

Jsou proti němu totiž vedeny hned tři exekuce za zhruba 250 tisíc. Došlo už i na dražbu majetku. Informoval o tom server tyden.cz. „Šlo o zahradu ve Vonoklasech v okrese Praha-západ, odhadní cena této zahrady činila 47 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová. Pozemek byl nakonec vydražen bezmála za sto tisíc.

Sládek v politickém důchodu

Jeden z nejvýraznějších polistopadových politických "mluvků" Sládek se přitom z české politiky stáhl patrně již definitivně do ústraní. Republikáni byli loni rozpuštěni, což navrhla ještě Nečasova vláda. "Sládkovci" měli totiž doplnit svou finanční zprávu z let 2006 až 2011, ale neudělali to. O rozpuštění pak rozhodl Nejvyšší soud.

Ikona republikánů se pak definitivně odebrala trávit poklidný důchod do své vily v Brně-Útěchově. Ale pobývá evidentně nejen tam. "Já na něj kontakt nemám a teď je v zahraničí, takže máte smůlu," odpověděla TV Barrandov Sládkova manželka na otázku, zda bude někdejší šéf republikánů své dluhy nějak řešit. Televize uvedla, že Sládek, který v minulosti také neúspěšně třikrát kandidoval na prezidenta, v současné době nijak vysoký příjem nemá. Jak zaplatí dluhy, tak zůstává otázkou. 

dzery ( 25. března 2014 09:34 )

Teď už se nedivím tvému divnému vyjadřování moure...

dzery ( 25. března 2014 09:32 )

babicovyjedy ( 25. března 2014 06:42 )

Sladek na hrad a cikani do plynu

obluda.pb ( 25. března 2014 01:05 )

Pod debilním Sládkem diskusi máte a pod radostně souložící a plodící minoritou ne??? Tak trochu dvojí metr při ochraně osobnosti, co vy bleskoví idioti...

imrich ( 24. března 2014 23:13 )

No však má pan cenzor Sládek zdatného politického nástupce pana Okamuru. Bohužel zatímco Sládek byl spíše směšný, tak Okamura je spíše nebezpečný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa