Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exbodyguard republikána Sládka Votava děsí vesnici: Na dům si věší za krk nahé panenky

Autor: Aha!, sch - 
16. září 2013
19:21

Není koníček jako koníček. Některými lze totiž třeba děsit i celou vesnici. Tohle se docela daří Lubomíru Votavovi (50), bývalému bodyguardovi někdejšího šéfa Republikánů Miroslava Sládka. Na svůj dům totiž věší za krk nahé panenky.

Bývalý bodyguard vystřídal kariéru rváče za poměrně klidný život. A nevybral si jiné místo ke klidnému důchodu než vesnici na Vysočině Rváčov. Ale už život nenasazuje a s nikým se nerve. Sbírá panenky. Metoda, jak z nich udělat skvosty ale na první pohled poněkud děsí.

Proč zrovna panenky?

Koníčku už se věnuje patnáct let. Společnost mu kromě panenek dělá jenom jeho pes Voják. „Panenky mají souvislost s mým dětstvím. Prateta odjela do Ameriky, dokonce dělala kuchařku Charliemu Chaplinovi. Protože za války tady hračky nebyly, posílala mámě, jako dítěti, jednou za rok dvě panenky. Ta si s nimi pohrála a poté skončily na půdě. Jako kluk jsem tam šmejdil a prostě se mi zalíbily,“ řekl Votava deníku Aha!

Nahé a za krk

Jenže Votava není žádný „úchyl“. Panenky na provázek nevěší, protože by v tom nalézal nějaké utěšení, důvod to má naprosto jiný! „Na panenkách neutírám prach, jinak by totiž ztratily svoje kouzlo. Ostatní nechávám venku na sluníčku a dešti zpatinovat, aby vypadaly jako staré,“ vypráví vášnivý sběratel. Jakmile vypadají jako staré, ušmikne je a posadí na půdu.

Zákon proti křovinořezům

Místní s Votavou ani jeho panenkami nemají žádný problém. Jediný, kdo trochu proti exbodyguardovi brojí, je šéf Strany práv občanů – zemanovců Zdeněk Štengl. „Stěžuje si na mě na úřadu například kvůli tomu, že tady ruším klid v pracovní dny křovinořezem, což obzvlášť na vesnici nemá logiku. Pokud získá po volbách funkci, ať si třeba navrhne zákon o plošném zákazu křovinořezů,“ říká Votava.

wert666 ( 17. září 2013 00:44 )

VY JEŠTĚ ŽIJETE VY MRDKY ČESKÝ......

zirafa ( 16. září 2013 22:55 )

asi jo, když se ho snažil opí*chat.....

rbwtrnava ( 16. září 2013 20:11 )

chudak ten pes.. ale nahodou dobry napad, ako si vytvorit respekt pred susedmi. otazka je tiez, kde to vsetko zohnal. proste pepan

zirafa ( 16. září 2013 19:58 )

... a ty jsi typický český osamocený primitivní úchyl s dutou hlavou.....

Zobrazit celou diskusi