Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Krejčířova luxusní vila jde do dražby: Manželka uprchlíka u soudu ostrouhala

Autor: simao, ČTK - 
17. března 2014
13:52

Manželka Radovana Krejčíře Kateřina neuspěla u soudu, kde požadovala vyloučení luxusní rodinné vily v Černošicích u Prahy z exekučního řízení, do kterého její muž spadl kvůli dluhům. Tvrdila, že vila je její, soudce ji však nadále považuje za společné jmění manželů. A tak může jít honosná stavba do exekuce! 

Kateřina Krejčířová se domáhala žalobou odstranění vily z exekuce, kterou žádá společnost Frymis kvůli dluhu zhruba 50 milionů korun. Jde přitom o vilu, ze které Krejčíř utekl v roce 2005, když jej přišla zadržet policie. Od té doby objekt chátrá.

Vila je přitom v katastru nemovitostí psaná na Krejčířovou. A tak se dnes u okresního soudu Praha-západ řešilo, ší Krejčířova vila vlastně je. Krejčířová tvrdí, že vila je jen její a že ji koupila za 23 milionů, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil a nemovitost považuje za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Současnou hodnotu vily odhadují experti až na 400 milionů! "Nebylo prokázáno, že snad žalobkyně (Kateřina Krejčířová) koupila nemovitosti za své výhradní prostředky získané darem. Považují se součást společného jmění manželů, a to i přes zúžení tohoto společného jmění v podobě smlouvy," uvedl dnes soudce Lubomír Křikava, který tak odmítl vyloučit černošickou vilu z exekučního řízení.

Verdikt však není pravomocný, lze se proti němu odvolat ke krajskému soudu. Dnešní verdikt navíc neznamená hned prodej vily v exekuci. Rozhodne o tom až pověřený exekutor. Krejčířovi se dnešního soudního stání logicky osobně neúčastnili - pobývají nyní v Jihoafrické republice, kde čelí trestnímu stíhání.

iq_tester ( 18. března 2014 09:52 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu Hodně štěstí a správných odpovědí!

setroseuros ( 17. března 2014 17:52 )

Ta vila byla postavena z cernych penez, o tom neni snad pochyb ! Mela by propadnout v prospech statu a mohla by se z ni udelat treba skolka nebo domov duchodcu!!! Krejcirovi by si tak mohli pripsat konecne i cerveny puntik, ze se podileli na charite!

endynka47 ( 17. března 2014 14:45 )

No totoooo,to si exekutoři nakradou,to je EXEKUTORSKÁ PASTVA,Sebrat to krejčířovi to jo,ale jak se budou rvát exekutoři to je sousto,tak polovinu budou mít v kapse.

romkavbase ( 17. března 2014 14:18 )

krejčíř svou vilu nikomu nedá zadarmo, ještě když potřebuje peníze

zlobivka1986 ( 17. března 2014 14:15 )

a třešinkou na dortu by bylo, kdyby to v exekuci koupila nějaká další právnická fiktivní osoba a vzala si na to úvěr u nějaký místní banky a ten úvěr by pak nezaplatila a jen vyhlásila bankrot. A vše naprosto legálně a dle českých zákonů, nikdo nemůže říct ani popel. No jsem zvědavá jak to dopadne, ale 100% to ještě bude zajímavé.

Zobrazit celou diskusi