Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Rittigův majetek zmizel jak pára nad hrncem. Policie jde po jeho advokátech!

Autor: lvi - 
17. března 2014
09:12

Lobbista Ivo Rittig je považován za muže, který disponuje obrovským majetkem jak v Česku, tak ve „svém“ rezidentním Monaku. Podle zjištění policie, která Rittiga prověřuje v souvislosti s kauzou jízdenek pro pražský dopravní podnik, ale osobně nevlastní takřka žádný majetek! Většinu totiž spravují jeho advokáti.

Rittigovo pražské sídlo na rozsáhlém pozemku s nafukovací halou na tenis i krytým bazénem mu přitom ještě před několika lety patřilo. Aktuálně je však jeho část "papírově" v majetku právníků, kteří s Rittigem dlouhodobě spolupracují. Druhá část je napsaná na firmu, registrovanou v daňovém ráji. Informoval o tom server idnes.cz.

Podle policie ale není všem dnům konec. Vyšetřovatelé se prý pokusí zajistit jeho bohatství v takzvané druhé fázi, respektive při pátrání po výnosech z údajné trestné činnosti.

Došlápnou si na advokáty

Rovněž už se zaměřili i na zmíněné Rittigovy obhájce - Davida Michala (37) a Marka Stubleye (36). Ty už podle deníku Právo obvinili společně s Rittigem za údajné praní špinavých peněz v rámci kauzy vyvedení čtyřiceti miliónů korun při výrobě jízdenek pro pražský dopravní podnik.

Oběma obhájcům navíc hrozí, že dočasně přijdou i o možnost vykonávat advokátní praxi. Učinit tak má Česká advokátní komora (ČAK). „Zahájili jsme 17. února u obou jmenovaných řízení o možném pozastavení výkonu advokacie. Rozhodnuto by mělo být na nejbližším možném jednání představenstva ČAK,“ řekla témuž listu mluvčí komory Iva Chaloupková.

blebleble504 ( 22. března 2014 13:22 )

KOŠTĚ V.Y.K.U.R.V.E.N.Ý........TY NEMÁŠ CO ŽRÁT VANDRÁKU....PODĚKUJ MÁMĚ ŽE S TEBE UDĚLALA ORIGINÁL CHCÍPLÍHO VYKURVENCE......TAK TO DOPADÁ KDYŽ JSOU RODIČE PŘED SVATBOU PŘÍBUZNÝ....

blebleble504 ( 22. března 2014 13:17 )

ZÁVIDÍTE USPĚCH VY ŽEBRÁCI.......VY CO ŽERETE TO CO JÁ VYHODÍM....MRDKY KOLABORANTSKÝ ČESKÝ...

blebleble504 ( 22. března 2014 13:16 )

TY Z.M.R.D.E ....TY JSI POHROMADĚ V ŽIVOTĚ NEVIDĚL DESET TISÍC....VANDRÁKU ŽEBRÁCKEJ...CHCÍPNI M.R.D.K.O....VLEZ MÁME ZPÁTKY DO K.U.N.D.Y....SOMRÁKU.

tenzmrtodvedle ( 21. března 2014 12:12 )

Ja mu to preju. Me zatim nic neukradl a ze jeden chlap,co prisel z delnicke rodiny a nevystudoval ted diriguje vsechny bezpaterni mudry,judry a ing me vubec nevadi. Dej jim co proto Ivo,at uz pochopi,ze jsi pan.

tenzmrtodvedle ( 21. března 2014 12:10 )

My bili takove narodni zvyky nemame,polykani rodinneho semene a chcani si navzajem do tlam je ryze cikanska zalezitost,ale tobe to snad nemusim vysvetlovat,ne? Vy to v rodine prisne dodrzujete.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa