Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Babiš a Stropnický s knírkem: Zneužili famózní zlatou Samkovou?

Kníry jako česká hrdinka Samková: Babiš se Stropnickým takto poděkovali české snowboarďačce za výkon
Kníry jako česká hrdinka Samková: Babiš se Stropnickým takto poděkovali české snowboarďačce za výkon  (Autor: ČTk, Facebook)
Autor: simao - 
17. února 2014
16:32

Famózní výkony snowboardistky Evy Samkové uchvátily o víkendu Česko. A na sociálních sítích se lidé chlubili podobnými knírky, jaký si v Soči namalovala první česká zlatá medailistka. Také šéf ANO Babiš se svou pravou rukou Martinem Stropnickým se rozhodli být in. Jenže slízli za to kritiku. Nejsou jejich kníry příliš laciným honěním popularity?

"Ať žije Eva!" napsali na facebook tým vládní strany ANO. A připojil fotku rozesmátých Andreje Babiše a Martina Stropnického s přimalovanými knírky. To vše na oslavu zlaté medaile pro Evu Samkovou, která triumfovala ve snowboardcrossu. Byla suverénní. Vyhrávala stylem start-cíl od kvalifikačních kol a žádná ze soupeřek jí prostě a jednoduše nestačila. Vedle svého skvělého výkonu a následnými bouřlivými oslavami zaujala i knírkem v národních barvách. Pod nos si ho maluje od úspěchu na juniorském mistrovství světa v roce 2011. A právě knírek Samkové se stal fenoménem. Zaujal řadu uživatelů sociálních sítí.

Babiš: Pobavilo mě to

Samkové gratulovali i politici včetně prezidenta Zemana. Krok Babišovy strany však vyvolal debatu: Nejde spíš o snahu o vlastní zviditelnění a posbírání plusových bodíků u voličů? "Přiznám se, že tuhle fotku připravili pro facebook moji marketeři. Mně ale pobavila. Elegantně a podle mě i vtipně tím řekli, že nám Eva Samková všem udělala radost," hájil záměr Babiš.

Babiše a Stropnického však zkritizoval za "přiživení se" na fantastickém úspěchu Samkové třeba první místopředseda ODS Jan Zahradil, také obvykle poměrně aktivní na sociálních sítích. "Tak už to chápeme, přátelé, tu naši světlou budoucnost? I úspěch českého sportovce na OH je přece zároveň úspěchem Andreje Babiše a jeho budoucí státostrany (má to 850 nebo kolik lajků)," napsal na Facebooku.

Andrej Babiš a Martin Stropnický s knírky na počest vítězství snowboarďačky Evy Samkové Andrej Babiš a Martin Stropnický s knírky na počest vítězství snowboarďačky Evy Samkové | Facebook.com

Babiš v čele žebříčku populárních politiků

Nový ministr financí Babiš se přitom na žebříčku oblíbenosti politiků umístil podle lednového průzkumu agentury STEM na špici - a za ním Jiří Dienstbier (ČSSD), Tomio Okamura (Úsvit), Bohuslav Sobotka (ČSSD) a právě Martin Stropnický. Obhájí svou pozici šéf ANO i v únoru? Průzkum se uskutečnil ještě před jmenováním vlády. Ta nyní doufá, že získá ve Sněmovně důvěru. Na Babiše mělo podle průzkumu "velmi příznivý" nebo "spíše příznivý" názor 59 procent oslovených. Dienstbiera a Okamuru shodně podpořilo 58% respondentů, Sobotku 56% a Stropnického 54%.

alenam ( 18. února 2014 23:17 )

Ale jo, mladí a fanoušci s knírkem hezky naživo, sranda, pohoda. Ale aby si politici nechali namalovat na nějakou starou, s Olympiádou nesouvisející fotografií, knírek a honili tím na fb sympatie, to je prostě přinejmenším trapné a to je fakt a žádný vztek v tom není.

marmat ( 18. února 2014 22:01 )

POKUD BY TO BYLO DŘÍV, JDOU ASPOŇ MLADÍ DRUHÝ DEN S PODOBNÝM KNÍRKEM Teď akorát nadávaj jako tady níže...smysl pro humor nahradil vztek ?

dzery ( 18. února 2014 10:30 )

Proč jak?

george0703 ( 18. února 2014 10:03 )

No Stropnický je povoláním klaun takže mě to nepřekvapuje ale proč ten čobol s českou trikolorou??

blooroses ( 17. února 2014 22:19 )

Musíš číst a hlavně se snažit pochopit všechno. Namaloval (pro natvrdla - domaloval)si snad Jágr ten knír na nějakou (starou) fotografii?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa