Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministryně Jourová odhalila majetek: Byt na hypotéku budu splácet do důchodu!

Autor: simao - 
31. ledna 2014
12:56

Věra Jourová (ANO) je novou ministryní pro místní rozvoj. A zajímavou ženou Sobotkovy vlády i kvůli svému životnímu příběhu. Nějaký čas dokonce seděla ve vězní. Neoprávněně. Nyní odhalila své majetkové poměry. A na nějaké velké vyskakování to není. Byt na hypotéku, něco málo našetřeno. "Prohlašuji, že nejsem bohatá," uvádí Jourová.

Spolu s Helenou Válkovou z ministerstva spravedlnosti je Věra Jourová jednou z ministryň, které do vlády dodalo hnutí ANO. Jourová přitom má pestrou minulost - rozvod s manželem v roce 2003, vyšetřovací vazba kvůli podezření z korupce v říjnu až listopadu 2006, zastavení stíhání kvůli neprokázání skutku v roce 2008. V minulosti byla členkou ČSSD, kandidovala do europarlamentu za Evropskou demokratickou stranu, až nakonec našla štěstí u Andreje Babiše.

Jourová ukázala účet i stav hypotéky

Po nástupu na ministerstvo pro místní rozvoj se Jourová rozhodla odhalit své současné majetkové poměry. Novinářům ukázala výpis z bankovního účtu se zůstatkem 163 tisíc a stav hypotéky na byt v Praze-Strašnicích, kde má splaceno 836 tisíc korun. "Byt budu splácet do důchodu, jestli se ho dožiju. Nemám akcie ani jiné majetky. Prohlašuji, že nejsem bohatá," uvedla Jourová pro novinky.cz.

Vyměnila náměstky. Přežil jeden

Poté již přestoupila k aktuálním záležitostem, kterými se bude v čele svého resortu přednostně zabývat. Jednou z nich je samozřejmě vytvoření vlastního týmu. Jourová vyměnila většinu náměstků.

"Přežil" pouze Daniel Braun, náměstek pro evropskou agendu a vyjednávaní s Evropskou komisí. Zbylá tři místa obsadily nové tváře. Jourová si na ministerstvo přivedla Kláru Dostálovou jako náměstkyni pro evropské fondy, Jiřího Houdka, který bude dohlížet na cestovní ruch a veřejné investování (nominovala ho přitom KDU-ČSL) a třetí pozici dozorce nad územním plánováním, stavebním řízením a bytovou politikou obsadí náměstek, kterého vybere ČSSD.

Video  Jmenování nové vlády. Zeman na Hradě vyškolil Sobotku: Nejste profesionál!  - Jan Jedlička,
Video se připravuje ...

rudyptak48 ( 1. února 2014 11:27 )

Doufám, že se poučila z prvního podrazu a oblopí se spolehlivými lidmi. V našem absurdistáně nemůže být člověk nepodplatitelný a čestný. Vždy se někdo najde, kdo vyrobí falešné obvinění. Držím ji palce a doufám, že konečně zarazí penězovod z EU pro zloděje a podvodníky. Vše také záleží na premiérovi a prezidentovi, aby ji v tomto úsilí podrželi a podpořili. Jinak dopadne stejně, jako v roce 2006. Říká se také "nevstoupíš dvakrát do jedné řeky".

illis ( 31. ledna 2014 21:23 )

najka Hlavně nebrat krabici s vínem, co kdyby tam zase bylo 7 milionů . To je totiž velmi oblíbený dárek mezi politiky. Pořád nemohu pochopit, že když Rath dostal tu krabici, že se hned nepodíval, jaké víno v té krabici je. Chce nám namluvit, že aniž by si víno prohlédl, tak za dárek poděkoval. Bulíky ať věší na nos své manželce a také milence a ne lidem, jouda jeden .

sores ( 31. ledna 2014 16:28 )

 Tak ta zatím nemá nakradeno, tudíž bude splácet do důchodu jako ostatní chudší občané. Snad se holka neskazí a nebude jako ti ostatní politici.

wimr ( 31. ledna 2014 16:19 )

hned do tebe zasunu svého rychloš.uka a vystříkám ti díru, když si se po mně pojmenovala, moje opičko vip.r.caná

wimr.tka ( 31. ledna 2014 16:08 )

Ye vydět,že Vjeruška má dobrí srce.Že bi bezdomáčy mohly začýt bourat stany,jesy jým votkeyve ňákí noví králykárny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa