Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam se všichni nadlidé poděli? Oba dva vás tady vítám, zahájil Filip (KSČM) schůzi se dvěma poslanci!

Vojtěch Filip na začátek dnešní schůzce Sněmovny hovořil ke dvěma poslancům
Vojtěch Filip na začátek dnešní schůzce Sněmovny hovořil ke dvěma poslancům  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
22. ledna 2014
16:38

Vojtěch Filip dnes předsedal velmi nezvyklé schůzi Sněmovny. V sále byli dva poslanci! "Oba dva vás tady vítám," zahájil nevšední program šéf KSČM. Kde se stala chyba? Kam se všichni poděli? A jak to bude s kontroverzním zákonem, který Miroslav Kalousek překřtil na "Lex Babiš" a který se měl dnes projednávat?

Poslanecké prázdniny, to je věc. Členové nově zvolené Sněmovny je však včera narušili, když vyrazili hlasovat o novele služebního zákona a dalších záležitostech na mimořádně svolanou schůzi Sněmovny. Výsledku se však nedobrali. TOP 09, která s novelou nesouhlasí, si totiž v úterý odpoledne vyžádala přestávku. A po zbytek jednacího dne se již nic nedělo. 

Schůze Sněmovny proto byla přerušena do dnešních 9:00. Jenže ráno ve Sněmovně nikdo. Při zahájení středečního zasedání byli v sále jen jeden poslanec a jedna poslankyně. "Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče. Oba dva vás tady vítám," promluvil k plénu předsedající Vojtěch Filip. Potom, co vyzval poslance k přihlášení do hlasovacího systému, šéf KSČM konstatoval: "Už jsme tři".

Co se přihodilo? Při jednání s předsedy poslaneckých klubů vyšlo najevo, že poslanecký klub ODS si vyžádal další přestávku. Nikdo proto do Sněmovny nevyrazil. Tedy až na dva nadlidi-nadšence. A nebo poplety? Vojtěch Filip přitom jednání zahájit musel, aby bylo formalitám učiněno za dost. A za účasti dvou poslanců pak schůzi opět přerušil. Pokračovalo se o hodinu a půl později.

Snímek nezvykle prázdné Sněmovny: Schůze kvůli projednávání služebního zákona byla odložena Snímek nezvykle prázdné Sněmovny: Schůze kvůli projednávání služebního zákona byla odložena | ČTK

Nadlidé ze Sněmovny přitom dnes měli rokovat nejen o novele služebního zákona, jejíž projednání v prvním čtení je podmínkou prezidenta Zemana pro jmenování vlády, ale také třeba o normě o pravomocích Nejvyššího kontrolního úřadu.

Další Kalouskovo varování před estébáky

Úprava služebního zákona je přitom ostře diskutovanou záležitostí. Díky ní by totiž ministři již nemuseli předkládat prezidentovi čisté lustrační osvědčení (o nespolupracování s StB). Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek však i včera ve Sněmovně upozornil na to, že "Lex Babiš otevírá dveře tomu, aby byl pilotním projektem pro obsazování dalších a dalších estébáků do čela jednotlivých ministerstev". Topka tak podala návrh na zamítnutí novely.

Předloha novely přitom pochází z pera poslanců ČSSD. V jejím projednávání se dnes bude pokračovat patrně až do pozdního večera, další přestávka se neočekává. "Scházíme se proto, abychom splnili podmínku pana prezidenta," bouřil však šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Novelu přitom kritizují i komunisté. "Údajné odpolitizování státní správy by mělo začít politickým obchodem," uvedl s poukazem na Zemanovu podmínku vládě Miroslav Grebeníček (KSČM) Ten však volá po úplném zrušení lustračního zákona, což už komunisté navrhli.

jote ( 24. ledna 2014 20:09 )

No budiž, ale co jste tím chtěl říct, v něčem máte pravdu, ale. AD/1 Dnešní mladí i když mohou do práce nechodí AD/2 na byt se čekalo ale člověk se dočkal - dnes ne AD/3 Léky jen pro,,, - dnes si důchodci mohou vybrat / žrádlo nebo léky AD/4 K lékaři s obálkou - nikdy jsem žádnou obálku lékaři nedal AD/5 Devizový příslib - je k ničemu na západě jsme nebyl 18 let,nemám na to AD/6 Toaleťák a vložky / Asi ano, ale moje rodina měla vždy obé AD/7 Papaláš byl papaláš, stejně tak dnes, nevidím rozdíl AD/8 když měl vekslák odvahu a známé na správném místě, dnes bych to pojmenoval lobbista, zelinář když chtěl vydělat tak musel přerovnat stovky kil aby probral to dobré ve III.jakosti a mohl jej zařadit do I. stejně tak řezník, který musel maso upravit a vyřezat. AD/8 nenalhávejme si, že nebylo front, ale zajímavé bylo to, že všechno každý sehnal, a já rozhodně frontový bojovník nebyl a nejsem a jestli jsem stál cca půl hodiny v masně, no možná a budiž, dnes jsem stál 40 minut než sem se doplazil u nás na sídlišti k pokladně páč jela jen jedna kasa, odůvodnění: nejsou prý lidi, Ahold neplatí. Zažil-li jste tu dobu, tedy padni komu padni, ne-li neopakujte vše co si někde přečtete a slyšíte, ověřte si to

salto ( 24. ledna 2014 07:45 )

Ten dobytek má teflonovej povrch, s těma nic nehne

jirka2 ( 23. ledna 2014 09:50 )

Upřesnil bych. Každý musel chodit do zaměstnání, na byt se v pořadníku čekalo 15 let, léky byly jen pro vybrané, k lékaři se chodilo s obálkou, rekreace mimo RVHP pouze na devizový příslib (který byl jen pro některé), když vyhořela papírna nebyl ani toaleťák, dámská hygiena občas, ale všichni měli stejné kulové (s výjimkou papalášů, vexláků, zelinářů a řezníků). Všichni byli "frontovými" bojovníky, protože bez fronty se nedalo koupit téměř nic. Skutečně "nádherná" doba.

nejkaaaa ( 22. ledna 2014 21:13 )

zbytek zde..http://antonio.cz/literatura/kravy

nejkaaaa ( 22. ledna 2014 21:10 )

Máte dvě krávy... Feudalismus Máš dvě krávy. Feudál ti sebere trochu mléka. Čistý socialismus Máš dvě krávy. Vláda ti je sebere a dá do chléva s ostatními kravami. Ty se musíš o všechny krávy starat. Vláda ti dá sklenici mléka. Byrokratický socialismus O tvé krávy se starají bývalí chovatelé kuřat. Musíš se starat o kuřata, která jim sebrala vláda. Vláda ti dá tolik mléka a vajec, kolik stanoví předpisy. Utopický socialismus Nemáš žádnou krávu, ale soused, který má dvě, ti jednu daruje. Obec ti zadarmo půjčí plemenného býka, kráva bude mít telátka, jedno z nich z vděčnosti vrátíš sousedovi, druhé porazíš a pozveš všechny na hody. Všichni jste hrozně šťastní a veselí a pak ses probudil. Francouzský socialismus Máš dvě krávy. Vláda ti dá dotaci na nákup třetí. Pak prodáš ty první dvě, aby měl na zaplacení daní. Fašismus Máš dvě krávy. Vláda je sebere a najme tě, abyste se o ně staral a prodá ti mléko. Nacismus Máš dvě krávy. Vláda ti sebere tu bílou a zapíchne tu černou. Čistý komunismus Podělíš se o své krávy se sousedy. Dohadujete se s nimi, kdo z vás je společensky nejužitečnější a kdo má jaké potřeby. Nikdo zatím nepracuje, nikdo nemá mléko a krávy chcípnou hladem. Ruský komunismus Máš dvě krávy. Musíš se o ně starat a vláda si vezme mléko. Ukradneš tolik mléka, kolik půjde a prodáš ho na černém trhu. Perestrojka Máš dvě krávy. Mafie ti sebere všechno mléko. Ukradneš tolik mléka, kolik půjde a prodáš ho na volném trhu. Kambodžský komunismus Máš dvě krávy. Vláda je sebere a zastřelí tě. Poté nechá zastřelit každého, kdo tvrdí, že vláda střílí občany za vlastnictví krávy. Kubánský komunismus Máš dvě krávy. Fidel prohlásí, že agenti CIA infikovali všecky kubánské krávy zákeřnou nemocí. Protože tvé krávy jsou zdravé, jsi zjevně agentem CIA a jdeš do vězení. Korejský komunismus Máš dvě krávy. Jedna chcípla hlady a ta druhá žije v Jižní Koreji. Čistá demokracie Máš dvě krávy. Soused r

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa