Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vystudoval za 9 měsíců a zhubl 65 kilo: Projde Chovanec u Zemana jako ministr?

Milan Chovanec v politice nejen výrazně zhubl, ale také vystudoval za 9 měsíců VŠ. Nyní by se chtěl stát ministrem vnitra
Milan Chovanec v politice nejen výrazně zhubl, ale také vystudoval za 9 měsíců VŠ. Nyní by se chtěl stát ministrem vnitra  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Schnapka, Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
22. ledna 2014
13:34

Za prezidentem Zemanem se dnes na Hrad chystá celá řada kandidátů na ministry. Mezi nimi i Milan Chovanec (43), účastník dnes již legendární povolební lánské schůzky. A politik, který na plzeňských právech přišel k titulu za 9 měsíců. "Požehnání" prezidenta Zemana právě proto dostat nemusí. I přesto oznámil, že plzeňským hejtmanem již nebude. Skončí tento týden.

Milan Chovanec je výraznou postavou ČSSD posledních měsíců. A to nejen kvůli tomu, že ze svých původních 175 kilogramů až zázračně zhubl o 65 kilo. Mezi těžké váhy se však vydal i těsně po volbách, kdy spolu s Michalem Haškem, Jeronýmem Tejcem a Jiřím Zimolou navštívil na zámečku v Lánech Miloše Zemana. Teď jde za prezidentem znovu. Ovšem tentokrát již jako kandidát na ministra vnitra.

Chovanec: Jako hejtman skončím v neděli

Chovanec se totiž nepřidal k pučistům Haškovi a spol. a zůstal věrný Bohuslavu Sobotkovi. Lánskou schůzku prozradil a vysloužil si za to ministerskou funkci. "Já jsem prvnímu novináři, který se mě zeptal, zda jsem tam byl, řekl, že ano. Nevidím nic špatného přiznat se ke schůzce s hlavou státu," opakuje nyní v rozhovoru pro idnes.cz Chovanec.

Oznámil také, že již nadále nebude hejtmanem Plzeňského kraje. Skončí v neděli 26. ledna. Bez ohledu na to, zda nstoupí do čela vnitra. "Nebudu ministrem, budu mít víc času. Svět se nezboří," komentuje Chovanec spekulace, že by se Zeman mohl postavit proti jeho jmenování. Lehce pikantní na tom je, že Chovanec byl ve stínové vládě ČSSD ministrem dopravy. Tenhle resort však ovládne ANO, které za kandidáta navrhlo Antonína Prachaře. 

Rychlostudent z Plzně: Zemanovi to prý vysvětlí

Chovancovi by přitom cestu na vnitro mohla zkomplikovat jeho podivná vysokoškolská kariéra na později zkompromitovaných právech v Plzni. "Mohu se ptát, zda ten, kdo svůj VŠ titul na této fakultě získal v průběhu devíti měsíců..., zda tedy kvalifikační předpoklady takového adepta na jakéhokoli adepta jsou dostatečné," nechal se slyšet prezident Zeman po oficiálním oznámení jmen adeptů na ministry.

Chovanec v roce 2008 již jako plzeňský zastupitel navštěvoval kurzy celoživotního vzdělávání, po splnění nejasných podmínek však skočil rovnou do 3. ročníku a za 9 měsíců z něj byl bakalář. "Nejsem na to hrdý, ani se za to nestydím," uvedl Chovanec v ČT. "Jsem připraven panu prezidentovi tu věc vysvětlit, bude-li se o tom chtít," dodal nyní.

Policisté jsou také tátové a mámy od rodin

Pokud Chovanec k vnitru nastoupí, čeká ho řešení svízelné situace na policejním prezidiu. Po rozhodnutí ministra v demisi Martina Peciny tam skončil policejní šéf Červíček a vrátil se odvolaný Petr Lessy. Ani s jedním z nich však Chovanec do budoucna na tento post nepočítá. Nechá však prý vypsat standardní výběrové řízení a bude se snažit o uklidnění situace.

Chce pak také pozvednout věhlas policie. "Lidi by si měli uvědomit, když někdy na policii nadáváme, že jsou to lidé z masa a kostí. Že jsou to často tátové nebo mámy od rodin, mají hypotéky, mají své problémy," uvedl dvojnásobný otec Chovanec v MfD a poprosil o větší shovívavost k těm, kdo ve své práci mnohdy riskují životy.

ipsace ( 23. ledna 2014 11:28 )

Rychlo-generál Červíček (opsal bakalářku) se nám prý vrátí, ale řídit poldy ve skutečnosti bude (prostřednictvím takovýchto bílých koní) Íčko, čili modré straky. A rychlo-student plzeňských práv, Chovanec, začne pobírat nehoráznou mzdu jako ministr vnitra, Neználek. Bože, kdy ta korupce a nyní k tomu i Sobotkův klientelismus (Chovanec) skončí ?

vlado31 ( 23. ledna 2014 10:28 )

Česká republika má skutečně na ministry nevídané štěstí.Berme to přes Čermáka,Rumla,Langra.Nyní střídá jeden větší podrazák druhého.Kubiceho zpráva - Kubiceho vystřídá podvodník (vysokoškolské studium)a prvotřídní podrazák.Domnívám se,že systém práce na vcntru se od roku 1948 v zásadě nemění.

karel128 ( 23. ledna 2014 08:53 )

Debilní idiotští magoři,co volili socany,...a pak to takhle vipadá,že nám budou opět vládnout a řídit stát rychlokvašky,podvodníci,lháři a bezcharakterní zloději kteří jsou již dlouhé roky u koryta,a jen se třesou na další mamon a funkce..!Debilní národ,co stále dokolečka volí jednou ODS,pak zase KSČSSD a příště zase ODS..?!?!,..co vy hovada??!,kam se asi ten stát potom může pohnout ke zlepšení,když jdou volit takoví čur.ci negramotní,..anebo také zloději kterým to vyhovuje..?!,stejní jako voliči ODS,..je to úplně stejná politická gaunérská pakáž..!Socprc poslanci ještě ani nezačali pracovat/sedět na ***i a číst noviny/,a již mají největší starost,kam pojedou za naše peníze/političtí turisti/na superdovolenou,..zda do Mexika,Panami a pak do Koreje..??!,...xindl..!!!

merrylou212 ( 23. ledna 2014 06:54 )

napsala jsem děv.ka.řem.

merrylou212 ( 23. ledna 2014 06:53 )

Jako největší selhání sobotky beru - koalice s tím křesťanským ***řem !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa