Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chovanec prozradil detaily o schůzce v Lánech: Gulášek a propaganda

Hejtman Milan Chovanec prozradil další detaily lásnké schůzky
Hejtman Milan Chovanec prozradil další detaily lásnké schůzky  (Autor: Foto Blesk - Martin Hurda, Ladislav Křivan)
Autor: ljš, ČTK - 
3. listopadu 2013
15:08

Hašek se chtěl předvést, proto se objednal po volbách k Zemanovi. To si myslí plzeňský hejtman Milan Chovanec. O tajemné schůzce s hlavou státu prozradil i další detaily.

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec označil lánskou schůzku za  propagandistickou. Hašek prý chtěl ukázat, že má tým z vedení ČSSD. Jednání také inicioval. To ovšem účastníci zjistili až na místě. „Až na schůzce se dozvím, že mě pan prezident nepozval. To je ta propagandistická část,“ vysvětlil Chovanec v Otázkách Václava Moravce.

Vyvrátil také, že by o utajení schůzky žádal on nebo prezident Zeman. "Ta schůzka byla padesátiminutová. Dostali jsme volební guláš. A povídali jsme si o tom, co jde nebo nejde dělat v povolební době, jaké jsou možnosti, proč sociální demokracie neuspěla lépe," řekl serveru iDnes.cz.

Oznámil také, že nejspíš složí funkci plzeňského hejtmana a bude jen poslancem. Stále  přitom nabízí rezignaci na stranický post.

Funkci hejtmana nebo poslance složí 9. prosince na zastupitelstvu Plzeňského kraje. "Spíš to bude funkce hejtmana, pokud se něco nezmění," uvedl. Podle něj je působení ve Sněmovně logickým vyústěním toho, že se do dolní komory parlamentu rozhodl kandidovat.

Už rezignoval

Chovanec dnes uvedl, že v úterý nabídl rezignaci na funkci místopředsedy ČSSD. Šéf strany Bohuslav Sobotka ji ale nepřijal. Podle Chovance jeho nabídka dál platí a pokud Sobotka příští neděli na zasedání ústředního výkonného výboru usoudí, že kvůli uklidnění situace v ČSSD je jeho odchod nutný, postu se okamžitě vzdá. Chovanec byl jedním z pěti účastníků lánské utajované schůzky u prezidenta Miloše Zemana hned po skončení voleb. Jako první přiznal, že se setkání zúčastnil, ostatní to dlouho popírali.

V čele kraje by Chovance mohl vystřídat nynější první náměstek hejtmana Václav Šlajs. Chovanec již na konci října oznámil, že ho na funkci doporučí.

Šlajs se letos v lednu rovněž vzdal mandátu poslance, aby se plně věnoval jen práci pro kraj, kde má na starosti ekonomiku a finance. Poslancem za ČSSD byl ve volebním období 2006 až 2010. V dalších volbách se do dolní komory nedostal, v říjnu 2012 tam ale postoupil jako náhradník za dosavadní poslankyni ČSSD Miladu Emmerovou, která se loni po podzimních volbách stala členkou Senátu.

kakakajka ( 4. listopadu 2013 17:42 )

Což jste zapoměli?_ Komunisté s premiérem Čalfou tvrdili Havlovi, že jedině stávající komunisté v čele podniků zvládnou jejich vedení. A ti pak rozkradli co se dalo. Zparalyzovali důležté podniky a nezbylo, než je rozprodat v privatizaci.. Jak je možné, že dnes komunističtí soudci soudí naše politiky a zatím se napakovaní soudruzí smějí. Kde máme majetek po ČSM? Kde je majetek po odborech? Konečně máme politiky, kteří nechtějí spolupracovat s KSČM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ještě mi vysvětlete, jaký je rozdíl mezi KSČM a ČSSD..V čem se liší?

gogo ( 3. listopadu 2013 22:01 )

Klaus byl osobně odpovědný za "divokou privatizaci" která položila základ k likvidaci ekonomiky a morálky v této zemi a za to, že povinnost prokázání nabytí majetku - byl jeden z prvních zákonů, který byl po roce 1989 až horečnatě rychle zrušen ! Dnes není nikdo povinen vysvětlovat jak k majetku přišel ! To byla ta základní legislativní změna po sametové revoluci, která vypustila šelmy z klece ! A výsledek ? Zpustošená zem. Ekonomicky i morálně...

gogo ( 3. listopadu 2013 21:58 )

Tady se všichni svobodně vybrečíme na špatném bulvárním hrobě, ale to je vše, co máme z té svobody a demokracie. Ostatní je již jen v rukou podvodníků, zlodějů a mafiánů...

gogo ( 3. listopadu 2013 21:56 )

Těžko říci. Za vším se může skrývat choromyslná ješitnost Zemana. Máme totiž jen psychopatické politiky, ale žádného státníka, který by se cítil být odpovědný za tuto zem..

gogo ( 3. listopadu 2013 21:54 )

Bohužel zdaleka ne všichni jsou gogo... V tom je ten zakopaný pes.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa