Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Válečník Škromach: Po puči paří hru o převratu v Číně! A co Hašek s Tejcem?

Pučistů z ČSSD se vládní námluvy netýkají. Zdeněk Škromach (vlevo) tak má čas třeba na PC hry
Pučistů z ČSSD se vládní námluvy netýkají. Zdeněk Škromach (vlevo) tak má čas třeba na PC hry  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
13. ledna 2014
13:22

Puč proti Bohuslavu Sobotkovi se jim vůbec nepovedl. Mohli z nich být ministři nové vlády, namísto toho ustoupili do ústraní a ztratili vliv. Zdeněk Škromach (ČSSD) si z toho hlavu nedělá, dál šíří svou "sluníčkovou náladu" a hraje i počítačové hry. Třeba jednu válečnou o převratu v Číně. Michal Hašek zůstává hejtmanem i poslancem, Jeroným Tejc pouze poslancem. A přitom chtěl vést vnitro.

Bohuslav Sobotka nejen že přežil puč ve vlastní straně, nyní by se měl stát premiérem a pokusit se sestavit vlastní vládu. V ní mohla být původně i jména Michala Haška, Zdeňka Škromacha a Jeronýma Tejce. Po jejich nezdařilém puči však dostali logicky přednost jiní.

Škromach: Sluníčko a válečná hra

Škromach však nijak zhrouceně nepůsobí. "Nádherná sluníčková neděle, polední kafíčko. A konečně jsem vyzkoušel válčení v nové hře, kterou jsem dostal pod stromeček Battlefield 4," pochlubil se o víkendu na sociální síti. "Jdu ještě chvilku realxovat do virtuálního světa bojovníků," dodal poté, co se rozplýval nad novou hrou a osvědčil i znalosti z oblasti PC a výpočetní techniky.

Hašek: Hejtmanem i poslancem

To Michal Hašek zůstává hejtmanem i poslancem, ačkoli nezpochybnitelný šéf ČSSD Sobotka vyzývá k ukončení kumulace funkcí. "Vítám vznik koaliční vlády do konce ledna. Naše země potřebuje stabilní vládu s politickou podporou, proto věřím, že získá v Poslanecké sněmovně co nejdříve důvěru," uvedl Hašek v nedávném prohlášení. "Pokud jde o personální výhrady pana prezidenta, čas ukáže, zda a nakolik byly oprávněné... Jako loajální člen ČSSD nebudu nyní hodnotit personální složení kabinetu, ale jeho fungování," tvrdí. Právě on se mohl stát např. ministrem zemědělství, které by ale nyní měla obhospodařovat KDU-ČSL.

Tejcův poradce míří na vnitro i bez Tejce. Zasahoval při listopadu 1989

Třetí do party pučistů, Jeroným Tejc, pak byl možným adeptem na ministra vnitra - byl ostatně stínovým ministrem. Nyní zůstal "pouhým" poslancem a namísto něj se o ministerský post uchází "zrádce" z tajné lánské schůzky pučistů se Zemanem - Milan Chovanec. Za náměstka by si přitom měl vzít Tejcova poradce, bývalého policistu Radka Polmu. Co na tom, že se Polma jako člen komunistických zásahových jednotek zúčastnil 17. listopadu 1989 zásahu na Národní třídě. "Stál jsem v kordonu u bývalého obchodního domu Máj. Rozhodně jsem se nezapojil do tvrdého zásahu, bití studentů," uvedla ČT Polmovu obhajobu.

kukuku ( 13. ledna 2014 15:18 )

A týpci jako Chovanec, Zaorálek, Dienstbier, Špidla, Sobotka... tu v klidu můžou zůstat ? Když vezmeš "zdravé jádro" ČSSD tak dlouholetým vyštváváním "gaunerů" zústal koncentrát individuí bez chuti, zápachu i inteligence.

borka30 ( 13. ledna 2014 14:02 )

přej a bude ti přáno. Co hrozného provedli?

tarot666 ( 13. ledna 2014 13:51 )

To je přehlídka gaunerů,doufám,že všichni dostanou nějakou hnusnou nemoc a zhebnou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa