Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Okamura, Babiš a Stropnický jsou nejdůvěryhodnější, tvrdí CVVM

Tomio Okamura vede v žebříčku nejdůvěryhodnějších politiků podle CVVM. Druhé a třetí místo obsadila dvojka z ANO Babiš a Stropnický
Tomio Okamura vede v žebříčku nejdůvěryhodnějších politiků podle CVVM. Druhé a třetí místo obsadila dvojka z ANO Babiš a Stropnický  (Autor: Foto Blesk - Martin Pekárek, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. ledna 2014
15:36

Tomio Okamura se může těšit největší důvěře ze všech stranických politiků! V posledním průzkumu to tvrdí agentura CVVM - na druhém a třetím místě pak skončili zástupci dalšího nového hnutí - Andrej Babiš a Martin Stropnický z ANO. Až za nimi je pak nastávající premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Okamurovi podle průzkumu CVVM věří celkem 47% lidí. Šéf Úsvitu se však z tohoto prvenství nijak zvlášť neradoval. "Jsem však z výsledku dnešního průzkumu smutný, protože znamená, že jsem stále nepřesvědčil více než polovinu občanů, že jsou změny směrem k přímé demokracii skutečně potřebné," okomentoval Okamura výsledek průzkumu na sociální síti. Zároveň však poděkoval za důvěru a slíbil, že dál bude bojovat ze všech sil za změnu politického systému.

Nejdůvěryhodnějším stranickým politikem je předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura, věří mu 47 procent lidí. Následují v těsném závěsu předseda hnutí ANO Andrej Babiš a budoucí ministr obrany Martin Stropnický (oba 45%). Raketový vzestup je to především u miliardáře Babiše, který měl ještě v září v obdobném průzkumu důvěru občanů 32%. 

Až čtvrtý je Bohuslav Sobotka (ČSSD, 42%) a pát první ze zástupců opozice Karel Schwarzenberg (37%), zatímco jeho parťák z TOP 09 Miroslav Kalousek si vysloužil nedůvěru 85 procent! Dotazník přitom zahrnoval jména 27 čelní představitelů stran, zatoupených ve Sněmovně. Řadu politiků však dotázaní vůbec neznali. Namátkou třeba kandidáta KDU-ČSL na ministra zemědělství Mariana Jurečku.

Pořadí nejdůvěryhodnějších stranických politiků podle agentury CVVM Pořadí nejdůvěryhodnějších stranických politiků podle agentury CVVM | ČTK

zlomirek ( 15. ledna 2014 20:00 )

Dobrej průzkum, myslím že vyjadřuje názor většiny lidí!!

petkule ( 14. ledna 2014 00:27 )

Nejdůvěryhonější je IT managemenet a technologie čtěte více: http://andrejbabis.cz/ Já se docela pobavil

zabibol ( 13. ledna 2014 18:50 )

Tomio Fukušima má obličej jako Japonec. A Japonec až nakonec.

milan1959 ( 13. ledna 2014 17:45 )

Ten průzkum je fejk. Neberte to proboha vážně. Děkuji.

jizerka ( 13. ledna 2014 17:23 )

Žijeme ne v ČR, ale v: "KOCOURKOVĚ", nejenom, že se nám zlodějští politici smějí do očí, ale lžou, podvádějí.... Tento průzkum je vymyšlený, národ je hodně nasštvaný na politické dění. ČSSD podvedla své voliče, naslibovali "hory doly", tím získali preference, ale "skutek utek", církvím rozdávají miliardy, majetky a již vůbec neprotestují proti vydávání církevních majetků, které jsou smyšlené!!! Stropnický z voleje skočil z divadla do vysoké politiky, protože umí mluvit a naučí se zpaměti role, které mu napíše Babiš, zase tváří nadutě a začíná být arogantní náfuka. Lidovce volilo pár lidí, ale ČSSD a ANO si je vybraly! Tak jsme to zase vyhráli v těch volbách...chce se mi plakat, zvracet, ale vlastně zase cítím bezmoc, trvá to již čtvrt století co žijeme demokraticky ve sračkách!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa