Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Škromach: Dvě ženy ve vládě jsou málo! Může za to i Gajdůšková

Podle Zdeňka Škromacha je v nově vznikající vládě málo žen. Může za to podle něj i místopředsedkyně ČSSD Gajdůšková
Podle Zdeňka Škromacha je v nově vznikající vládě málo žen. Může za to podle něj i místopředsedkyně ČSSD Gajdůšková  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Martin Hurda, ČTK)
Autor: simao - 
8. ledna 2014
17:27

Zdeněk Škromach si rýpl do své stranické kolegyně Aleny Gajdůškové, která si postěžovala, že ČSSD nevyslala do vlády žádnou ženu. Prý si za to může Gajdůšková jako člen vyjednávacího výboru sama. Škromach přitom tvrdí, že ČSSD má "spoustu schopných žen". Jen prý mít odvahu je vytáhnout do vrcholné politiky.

Až Bohuslav Sobotka vyrazí zítra v pátek za prezidentem Zemanem se seznamem budoucích ministrů, budou na něm jen dvě ženy. Babišovy "Grácie" Věra Jourová a Helena Válková, které by měly usednout do čela ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva spravedlnosti.

Díky kostýmkům jako z 80. let poněkud staromódně působící místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková však vyslovila nahlas nespokojenost s takovým řešením. Vadí ji, že ve vládě nebude žádná žena ze sociální demokracie. "Samozřejmě by bývalo bylo lépe, kdybychom ve vládě alespoň jednu ženu měli. Lépe by to odpovídalo hodnotám, které prosazujeme, jako jsou rovné šance," řekla Gajdůšková Právu.

Alenko, můžeš si za to sama..., vzkázal Škromach

Zdeněk Škromach, kterého se po tajné lánské schůzce s Milošem Zemanem a nepovedeném stranickém puči proti Bohuslavu Sobotkovi vládní námluvy již netýkají, se však diví. "Přemýšlím proč si stěžuje Alena Gajdůšková, že v nové vládě za ČSSD nebudou ženy. Alenko, ale Ty jsi přece členka vyjednávacího týmu ČSSD o nové vládě a máš možnost o tom přímo rozhodovat. Takže neseš plnou politickou zodpovědnost za novou vládu Slávka Sobotky," napsal Škromach na svém profilu na Facebooku.

Bývalý stranický místopředseda Škromach přitom čekal, že sama Gajdůšková ministryní bude. "Plně souhlasím, že v politice je málo žen," tvrdí přitom Škromach. "Sociální demokracie má spoustu schopných žen. Stačí se jen rozhlédnout... Máme spoustu žen ve významných funkcích na úrovni komunálu či krajů. Chce to jen odvahu je vytáhnout nahoru," dodal Škromach v diskuzi na svém profilu.

kukuku ( 8. ledna 2014 19:27 )

Souhlas. Mě ranili výkladem, že u ministra nastává problém až pokud je negramotný nebo je kanibal. Takže podkud strana rozhodne, že totální blb (bez ohledu na pohlaví) se má stát ministrem, tak je v tomto směru absolutně bezmocný i prezident, který upozorní na dopady ministrování podobných "individuí" v minulosti.

komentator ( 8. ledna 2014 19:13 )

Pučistovi Škromachovi intrikujícímu proti SObotkovi otrnulo... Je někdo zvědav na ta Škromachova moudra? Nelhal trapně Škromach o schůzce protisobotkovských spiklenců s prezidentem Zemanem v Lánech, kde byl "doladěn" scénář puče proti Sobotkovi?!?

namoroman ( 8. ledna 2014 18:54 )

Škromach má pravdu a Gajdůšková může za hodně. Je schopná politička a je to škoda, že nemá sama ministerské křeslo. Vypadá sice jako ženská trochu hůř, ale její argumentace je na úrovni. Ona by měla být vybrána k realizaci likvidace křesťanských restitucí. Ale možná kvůli tomu ji potřebují schovat aby nebyla na očích, protože se na restituce nějak v poslední době (rádoby?) zapomíná. A je ostuda, že ČSSD nemá ve vládě ženu. To jsem psal před Vánocemi a je to od Sobotky velká chyba, že na to "zapomněli"

kozrz ( 8. ledna 2014 18:16 )

Ať už to prase někdo picne odporný člověk.

andorea ( 8. ledna 2014 17:46 )

Mně je úplně jedno kolik tam bude žen. Jen bych si představovala, aby na každém postu byl opravdu odborník z oboru. A řeči, že ministr nemusí být odborník, prostě neberu. Potom může být ministrem i Pepek Vyskoč, ovšem pokud má zrovna tu správnou stranickou legitimaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa