Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rusnok s ministry hodoval na zámku! Při výletu za 60 tisíc korun

Premiér Rusnok se spolu se svými ministry vydal na zasedání a hody do zámku v Židlochovicích
Premiér Rusnok se spolu se svými ministry vydal na zasedání a hody do zámku v Židlochovicích  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
8. ledna 2014
22:10

Jiří Rusnok se svým úřednickým kabinetem vyrazili na výlet. Do loveckého zámku do Židlochovic na Brněnsku. A užili si zde pořádně lovecké hody. Výlet vyšel skoro na 60 tisíc korun a vláda v demisi zde probrala několik důležitých věcí. Ale i na ochutnávku vína se dostalo!

Pravidelné zasedání ve Strakově akademii by vyšlo na 27 tisíc korun. Rusnok a jeho úřednická vláda si však tentokrát vyhodili z kopýtka. A při jednom ze svých posledních zasedání se z nich stali zámečtí pánové - vyrazili do Židlochovic, kde jednali, ale i hodovali.

Účet za 60 tisíc: Bažantí prsíčka i kančí ragú

Na necelých 60 tisíc přitom vyjde jen účet za jídlo, pronájem zámku a ubytování premiéra a dvou vicepremiérů. Další náklady však budou hradit jednotlivé resorty! Na Brněnsko přitom Rusnok a spol. vyrazili již na oběd. Dali si bažantí vývar a kachnu s knedlíkem a se zelím. Po jednání pak na členy úřednické vlády čekala ještě večeře se zvěřinovými specialitami, sdělila novinářům mluvčí Úřadu vlády Jana Jabůrková. Podávala se třeba marinovaná bažantí prsíčka, kančí ragú či dančí medailonky se špekovými knedlíky. Jako dezert dostali Rusnok a spol. horké maliny. 

Proč zrovna Židlochovice?

Premiér Rusnok se přitom na tiskové konferenci přiznal: "Nikdy jsem v Židlochovicích nebyl, ani jsem si zámek nestačil pořádně prohlédnout, ale líbí se mi tady. Předpokládám, že po večeři budeme mít ještě ochutnávku vína a volnou diskusi." Na zámek v Židlochovicích jezdíval svého času i "tatíček" Masaryk. Vláda si jej zvolila k výjezdnímu zasedání údajně proto, aby po hektickém závěru roku jednala na klidnějším místě.

"Podzim a zejména konec roku se nesly ve značně hektickém stylu, což se odrazilo i na jednáních vlády. Proto jsme pro letošní druhé zasedání vlády zvolili Praze vzdálené místo," uvedl vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin. Další společná večeře čeká vládu 17. ledna, na kterou je pozval prezident Miloš Zeman. Rusnok předpokládá, že by mohla mít přízvisko rozlučková.

Novela služebního zákona: Otevřeli Babišovi dveře

Aby se neřeklo, ministři dnes i pracovali. Vláda v demisi se postavila proti novele služebního zákona z dílny ČSSD. A příští týden schválí vlastní návrh tohoto zákona. Kolem služebního zákona je přitom rušno hlavně kvůli Andreji Babišovi. Šéf ANO má být novým ministrem financí, nemá však lustrační osvědčení. Nový zákon by však lustraci po ministrech nemusel vyžadovat. Což Babišovi otevírá dveře do vlády.

Vláda vedle toho také schválila, že by profesory mohl nově jmenovat předseda Senátu, kterým je v současnosti Milan Štěch (ČSSD). Proti tomuto rozhodnutí však protestují rektoři vysokých škol. Ve čtvrtek přitom tato novela zamíří k projednání do Sněmovny.

vlaku ( 9. ledna 2014 13:38 )

Pjéééknyj pašík se z něj stal za panování Kazisvěta Prognomstivého. Tak naposledy se naž.rali, ještě se domů napakují tučným odstupným a zase budou číhat z pozabučku, zda se nějaké to korýtko objeví. Nová garnitura je v slepých uličkách a tak odpoutává pozornost různými kauzami jako STB, pijan jako mužik a pod. Jen ne a ne nikdo pracovat. Desítky milionů se vyplatily za "práci" v poslaneckých, ministerských lavicích a kde nic, tu nic. První kouzelná zpráva od Babiše- POTRAVINY SE ZDRAŽÍ. Nic se nezmění k lepšímu. Spíše naopak. Ke kormidlu se dostali jiní, ještě nenapakovaní poslanci, kteří začínají při porcování církevního medvěda. Takže máte na to dost času , nemusíte nikam spěchat.

vlaku ( 9. ledna 2014 13:31 )

Pjéééknyj pašík se z něj stal za panování Kazisvěta Prognostivého. Tak naposledy se naž.rali, ještě se domů napakují tučným odstupným a zase budou číhat z pozabučku, zda se nějaké to korýtko objeví. Nová garnitura je v slepých uličkách a tak odpoutává pozornost různými kauzami jako STB, pijan jako mužik a pod. Jen ne a ne nikdo pracovat. Desítky milionů se vyplatily za "práci" v poslaneckých, ministerských lavicích a kde nic, tu nic. První kouzelná zpráva od Babiše- POTRAVINY SE ZDRAŽÍ. Nic se nezmění k lepšímu. Spíše naopak. Ke kormidlu se dostali jiní, ještě nenapakovaní poslanci, kteří začínají při porcování církevního medvěda. Takže máte na to dost času , nemusíte nikam spěchat.

itartas ( 9. ledna 2014 11:00 )

...jenom at se pan Rusnok pekne nacpe, vypada bidne.

blooroses ( 9. ledna 2014 10:54 )

Zjevně se tady rozčiluješ jenom ty a navíc právě kvůli těm co si řeknou že s tím stejně nic nenadělají a jdou dál, jsme tam kde jsme

janka174 ( 9. ledna 2014 10:12 )

Já tím vším jenom chci říct, že s tím stejně nic nenaděláte. Je zbytečné se rozčilovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa