Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman odmění kámoše: Ministr Picek dostane flek na Hradě! Ty vole, kdo to zaplatí?

Miloš Zeman se chystá odměnit ministra obrany Picka: Vezme ho prý k sobě na Hrad!
Miloš Zeman se chystá odměnit ministra obrany Picka: Vezme ho prý k sobě na Hrad!  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
15. ledna 2014
15:56

Prezident Miloš Zeman dnes překvapil. I když jak se to vezme. Po premiérovi Jiřím Rusnokovi, který díky němu usedne v bankovní radě ČNB, se postará o živobytí i dalšímu členovi končící úřednické vlády. Z ministra obrany Vlastimila Picka udělá Zeman svého poradce! Slovy klasika: "Ty vole, kdo to zaplatí?"

Premiér Jiří Rusnok míří do týmu guvernéra Miroslava Singera, s jehož umělým zhoršením kurzu koruny souhlasí. Na šest let bude mít jako radní ČNB vystaráno. To kroky nestranického ministra obrany Picka povedou patrně přímo na Hrad. "Ministr obrany Picek mi sdělil, že by měl zájem pracovat na Hradě a já mu velmi, velmi rád vyhovím, protože budu mít skutečně odborného poradce pro bezpečnostní otázky," prozradil na závěr své návštěvy Karlovarského kraje Zeman.

Rusnok a Picek jsou přitom něco jako kamarádi do deště. Upoutali na sebe (a pan premiér obzvlášť) nevhodným rozhovorem na půdě poslanecké sněmovny po smrti jihoafrické ikony Nelsona Mandely. "Ty vole, teď ještě zemřel Mandela," povzdechl si loni premiér Rusnok. "Kdo tam pojede?," ptal se ho ministr Picek. "Já doufám, že prezident. Ty vole, já se úplně třepu, abych tam nemusel jet," vyslovil Rusnok své obavy do omylem zapnutých mikrofonů. "Ty vole, kdo to zaplatí?," pokračoval o chvíli později Rusnok, když mu Picek oznámil, že by mohl letět vládním speciálem. "Já to zaplatím," dodal v dnes již legendárním rozhovoru Picek.

Picka na ministerstvo obrany přivedl při hledání nástupce po osmidenní Kateřině Jacques ještě tehdejší premiér Petr Nečas. V čele resortu zůstal Picek i za Rusnoka jako jediný ministr Nečasova kabinetu. Chystaná služba u Zemana se pak jeví tak trochu jako "kamarádšoft". Zeman však své věrné umí podělit. Dokázal to třeba i při udělení státního vyznamenání agrárníkovi a tvůrci "slušovického zázraku" Čubovi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jago ( 19. ledna 2014 13:09 )

Redaktoři, "osmidenní ministryní" nebyla Kateřina Jacques, ale Karolína Peake. Jediná podobnost mezi nimi je snad jejich vyvdané nepřechýlené příjmení.

e.44 ( 17. ledna 2014 12:23 )

To spíš ukazuje na to, že Picek je schopný sloužit a v ČEMKOLI vyhovět každému politikovi a každé ideologii a to mnohem chytřeji a nepolapitelněji, než nějaká Peak.

elza11 ( 17. ledna 2014 08:42 )

Nutno poznamenat, že i Nečas byl ochoten za Picka "krvácet" a zničit třeba celou koalici. Jen si vzpomeňme, jak Peak letěla z ministerského křesla, když si dovolila sáhnout na Picka. Zřejmě bude generál Picek jednou z mála skutečných osobností, kterou uznávají nejvyšší politici bez ohledu na ideologii.

dzery ( 16. ledna 2014 09:17 )

Jo komunisté se dovedou o sebe postarat.

spenatky ( 16. ledna 2014 00:01 )

Na to semůže ptát jen nemyslící hovado.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa