Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotka prozradil: Manželka se také zapojí. Politické ambice ale nemá

Lídr ČSSD Sobotka a jeho manželka. Brali se v roce 2003 na Hluboké
Lídr ČSSD Sobotka a jeho manželka. Brali se v roce 2003 na Hluboké  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, David Malík)
Autor: simao, ČTK - 
15. ledna 2014
05:38

Bohuslav Sobotka se již v pátek stane novým českým premiérem. A zatímco jeho předchůdce Jiří Rusnok hlídal svou manželku jako oko v hlavě, paní Sobotková by se mohla stát nástupkyní Ivany Zemanové. Sobotka totiž přislíbil, že i jeho choť Olga se začne častěji objevovat na reprezentativních akcích. 

Bohuslav Sobotka má plné ruce práce s tím, aby našel náhradu za Petra Krčála - kandidáta na ministra práce a sociálních věcí, který kvůli své rodině (mj. sebevraždě svého bratra) ministrem být nechce.

Vedle toho však šéf ČSSD čelí také čas od času dotazům, jak to je vlastně s jeho vlastní rodinou. Manželka Olga Sobotková se totiž na veřejnosti po jeho boku příliš nevyskytuje. To by se ale mělo změnit. Již v posledních měsících se Olga Sobotková účastnila například sledování výsledků voleb v Lidovém domě či demonstrace na Sobotkovu podporu po vnitrostranických sporech v ČSSD.

A Sobotka nyní dodává: "Manželka počítá s tím, že na klíčové veřejné události by mne doprovázela," řekl ČTK Sobotka. Dosud byla přitom něco jako Ivana Zemanová předtím, než se stala první dámou. Sobotka, podobně jako dříve Miloš Zeman, manželku do svého politického života příliš nezapojoval.

Sobotkovi chtějí dál žít ve Stodůlkách

V rozhovoru s ČTK přitom Sobotka uvedl řekl, že jeho žena nemá žádné politické ambice. A doufá, že i přes změnu spojenou s budoucí funkcí bude mít jako premiér na svou rodinu čas. "Je strašně důležité si vymezit nějaký prostor, který bych nechtěl obětovat a rád bych se v něm nadále věnoval rodině," uvedl Sobotka.

Dva synové, z nichž jeden chodí do školy a druhý do školky, podle Sobotky změnu zatím příliš nevnímají. "Moje žena je teď v domácnosti," přiznal přitom Sobotka v rozhovoru pro idnes.cz a dodal, že z bytu ve Stodůlkách se do Kramářovy vily stěhovat neplánují.

itartas ( 17. ledna 2014 11:59 )

Kazdopadne si Sobotky cenim, ze ji za ta leta co v politice pusobi nevymenil za nejakou tu atraktivni krasku. Vypada to, ze Bohus bude i charakter. Bravo Bohusu

rudyptak48 ( 15. ledna 2014 19:01 )

Byl jsem zvědav, jak ta jeho vyvolená vypadá. Sobotka mě nezklamal. Jaký hledal, takovou našel.

jity ( 15. ledna 2014 09:44 )

Proč by Sobotka měl mít nějakou krasavici, má normální ženu a zřejmě nehodnotí jen krásu. Hlavně aby jim to spolu vydrželo, dnes lidé jsou špatní držáci na vztahy.

ty_vole_lado ( 15. ledna 2014 09:40 )

Ó bože, tak je "krásná".

oltec ( 15. ledna 2014 08:12 )

Doufám,že p.Sobotková nebude jak Paroubková která se do všeho pletle a kecala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa