Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Franz v triku s lebkou, Karel Voříšek i Jan Fischer se loučili s Milanem Kupkou (†51)

Autor: simao - 
17. ledna 2014
15:34

Vladimír Franz nasadil červeného kulicha, přes triko s lebkou oblékl kabát a vyrazil v sychravém počasí do Strašnického krematoria. Řada lidí z umělecké branže se v pátek loučila s Milanem Kupkou (†51), bývalým ředitelem úřadu Ministerstva kultury. Zemřel náhle. V době, kdy se spekulovalo, že se stane náměstkem nového ministra kultury!

Ještě za ministryně Aleny Hanákové zastával zasloužilý státní úředník Milan Kupka post ředitele úřadu Ministerstva kultury. Když se vlády nad resortem ujal Jiří Balvín, Kupku vyhodil. Spekulovalo se však o jeho návratu.

Po jmenování Sobotkovy vlády se podle informací ČTK mohl Kupka stát náměstkem nového ministra. Tím bude patrně Daniel Herman, kandidát KDU-ČSL a bývalý šéf Ústavu pro studium totalitních režimů.

Náměstka na ministerstvu však bude muset hledat Herman jinde. 7. ledna totiž Milan Kupka nečekaně zemřel. Ve věku nedožitých 52 let.

S Kupkou se kromě Hermana vyrazila rozloučit do krematoria v Praze-Strašnicích nejen rodina, ale i řada bývalých politiků. Na jednom pohřbu se tak sešli dva neúspěšní prezidentští kandidáti - Jan Fischer a Vladimír Franz, který zaujal červeným kulichem a trikem s lebkou. Fischer s manželkou Danou přinesli Kupkovi obří kytici oranžových lilií. Kupka přitom Fischerovi dělal v roce 2009 ředitele kanceláře v době jeho úřednické vlády.

Dále dorazili třeba bývalí ministři kultury Václav Jehlička a Milan Uhde, v současnosti šéf Rady ČT. A také populární moderátor Karel Voříšek, doprovázený divadelní a filmovou kostymérkou Jitkou Huňkovou.

martind ( 19. ledna 2014 19:45 )

no comment

martind ( 19. ledna 2014 19:45 )

Vzhledem k tomu že o tom nic nevíš, nekrituzuj. Ve skutečnosti pan Franz jako jediný dokázal, bez ohledu na hloupou kritiku neinformovaných, jak si Milana vážil a jak ho má v úctě. Píši o tom níže.

svatadala ( 19. ledna 2014 18:20 )

Pan Franz v triku s lebkou se jeví jako opravdu velký hňup, který se neumí na veřejnosti chovat, jak se sluší. To, že vypadá jako černé strašidlo, to je jeho věc, ale jít na pohřeb takto vymustrován je ukázkou toho, že si dotyčného vlastně nikterak nevážil a nevzdal mu patřičnou úctu. Být tak na pohřbu své rodiny...ať jde třeba oblečen do pytle od brambor, ale v tomto případě to je opravdu nevkusné.

clarabella ( 19. ledna 2014 17:01 )

 Co se tomu panu Kupkovi stalo?

anka ( 17. ledna 2014 19:41 )

tak nic nerikej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa