Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminka herečky Postlerové: Jak učím Babiše česky

Autor: ljš, poe - 
10. ledna 2014
05:03

Makáme! Tak znělo předvolební heslo hnutí ANO a jeho šéf miliardář Andrej Babiš (59) se ho drží. Pár měsíců už totiž maká na své češtině. Pomáhá mu v tom jedna z nejlepších učitelek v oboru, dabérka a učitelka řeči, Jana Postlerová (70).

S největší pravděpodobností bude rozhodovat o českých financích, a tak bude mít občanům co vysvětlovat. Andrej Babiš ale pochází ze Slovenska, a tak s češtinou často zápasí a v některých momentech se vrací ke své mateřštině.

To potvrzuje i jeho učitelka Jana Postlerová. „Největší problém mu dělá, když se malinko namíchne, to pak přeskočí zpátky do slovenštiny. Ale je to jeho rodný jazyk, tak je to zcela normální,“ řekla v rozhovoru pro deník Aha!.

Svého studenta si maminka známé herečky Simony Postlerové velmi pochvaluje. „Žák je naprosto úžasný, poslouchá mě na slovo, což já miluju," smála se. "On je nesmírně inteligentní a galantní člověk a oba jsme rychle pochopili, o co nám jde. On se potřebuje naučit správně česky a já ho to musím naučit,“ dodala už vážně.

Zakázky a zákazky

Za Babišem dochází od loňského dubna jednou až třikrát týdně nejčastěji do jeho kanceláře v Průhonicích. Spokojená není přitom jen paní učitelka, ale i žák. Ten na ni pěje chválu, kudy chodí. „Je skvělá, má spoustu energie,“ říká.

A s čím Babiš v češtině nejvíc zápolí? "Ve slovenštině jsou třeba jiná a a á. Takže já namísto zakázky, říkám zákazky, nebo áno místo ano. (..) A samozřejmě nejhorší je to pro mě před kamerou," přiznal Babiš Aha!.

Postlerová však o miliardářova budoucí veřejná vystupování obavy nemá, učí se prý totiž rychle. "Vůbec nemám strach. On to začíná cítit a chápat, a to je důležité,“ zhodnotila.

Kdo je Jana Postlerová?

Jana Postlerová (70) dabuje, měla roličky ve filmech, či v seriálu Velké sedlo. Je matkou Simony Postlerové. Teď učí češtinu v médiích, anebo Andreje Babiše (59).

ccir ( 11. ledna 2014 12:53 )

ccir ( 11. ledna 2014 12:52 )

Neviem kde si vzala toľkú drzosť niekoho posielať domov a práve ty!!! Taktiež niekoho hodnotiť po 20-30 rokoch!!! Skús radšej hodnotiť sama seba!!! Sliepka ...

mandat ( 10. ledna 2014 21:26 )

Presne tak.

evita5555 ( 10. ledna 2014 15:20 )

Zlatko, s tvojou češtinou to zasa nie je až také vynikajúce, ako si asi myslíš. A rovnako tak s jeho StBctvom. Všetci obchodníci z Omnie a zo zahraničného obchodu boli zaznamenaní ako spolupracovníci, bez toho by von nevycestovali. Otázkou je, či má niekoho na svedomí. Rovnako na tom boli aj športoví komentátori a ešte aj študenti z menej zámožných rodín na vysokých školách, ktorým hrozili vyhadzovom, ak nepodpíšu. Tak sa nestaraj o to, kde má Babiš žiť a staraj sa, aby si sa tiež doučila českú gramatiku.

annakarenina ( 10. ledna 2014 13:10 )

To bych radsi pouzivala cizi jazyk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa