Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co našli Rath, Pancová a Kott pod stromečkem: Sedmička vína to nebyla!

David Rath promluvil o svých Vánocích, stejně tak i Kateřina Pancová a Petr Kott, kteří jsou zasnoubeni
David Rath promluvil o svých Vánocích, stejně tak i Kateřina Pancová a Petr Kott, kteří jsou zasnoubeni  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
26. prosince 2013
05:00

Strávili 18 měsíců ve vazbě. Tedy i celé minulé Vánoce. A tak jsou tyto svátky pro hlavní podezřelé v kauze Rath opravdu speciální - konečně doma, konečně se svými rodinami. David Rath si to nemůže vynachválit a milenci Kott s Pancovou prozradili, co jim Ježíšek přinesl do jejich domu v Rudné u Prahy.

Kateřina Pancová se z vazby dostala ze všech tří hlavních obviněných v korupční kauze ve Středočeském kraji jako první. Její partner, exposlanec Petr Kott, pak jako poslední. Důležité však pro milence z kauzy Rath nyní je, že jsou opět spolu. Společně se připravují na proces, který bude pokračovat až příští rok v lednu, společně strávili i Štědrý den. A mohli si dát dárečky. "Krásný hrníček se sadou čajů," prozradila TV Nova Pancová, co dostala a co jí udělalo radost. "Partnerovi jsem dala sadu na holení," dodala.

S Kottem je Pancová již i zasnoubená, o ruku jí požádal ještě předtím, než v Rudné u Prahy zatkli před domem Pancové tehdejšího středočeského hejtmana Ratha - s legendární "sedmičkou vína", tedy se sedmi miliony v krabici od vína, které měly být podle státního žalobce Jiráta úplatkem.

Rath měl narozeniny: Zvláštní oslavy nepřichystal

Rathovi hrozí stále až 12 let za mřížemi, nejvíc ze všech obviněných. I on je přitom rád, že nyní může být doma - domovy má ale vlastně dva, jeden u manželky, druhý u milenky. A tak i Vánoce slavil nadvakrát. "Měli jsme rybí polévku a rybu, ale ne smaženou, na páře a s bramborovou kaší," řekl televizi, jak vypadala štědrovečerní tabule u něj doma.

Jen ty narozeniny, které má Rath 25. prosince, nijak zvlášť neslavil. Se svým synem Danielem pouze vyrazil na brusle, žádný extra program neměl. S Pancovou a Kottem se pak soukromě kvůli obavám ohledně dopadu na jeho proces neschází, takže nějaký společný večírek s kolegy lékaři nepřicházel v úvahu.

A ani co se týče dárků se David Rath po propuštění z vazby nijak extra neodvázal. "Největším dárkem jsou vánoce s mými syny a otcem. Nic jiného pro mě nemá cenu," vzkázal Blesk.cz na otázku, co našel Rath pod stromečkem a z jakého dárku měl největší radost.

namoroman ( 26. prosince 2013 12:39 )

Bude ji spíše potřebovat do vany...

jity ( 26. prosince 2013 12:30 )

Ona by ti musela pomoci, na to přece složila přísahu při promoci. Měli by se lékaři podle toho chovat. Měli se držet svého kopyta a nes.rat se do politiky. Chěli zbohatnout a nyní čumí.

franckajagrova ( 26. prosince 2013 12:28 )

Rath dostal další šálu ! Pancová nový svetr a Kott pěkný pár bot !

jahodove_ticho ( 26. prosince 2013 12:27 )

inocenta ( 26. prosince 2013 12:11 )

Otázka "co kdo dostal" a "co kdo jedl" je úplně hloupá. Dala bych jim jen podmínku, protože například takový Roman Janoušek stejné otázky nedostává......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa