Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

David Rath o zdraví i sexu: Umělá prsa nemusím!

David Rath chatoval na témata, týkající se zdraví i sexu. A prozradil třeba, co si myslí o umělých prsou
David Rath chatoval na témata, týkající se zdraví i sexu. A prozradil třeba, co si myslí o umělých prsou  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: simao - 
20. prosince 2013
17:36

David Rath má za sebou premiéru - poradnu na Blesk.cz, kdy čtenářům radil ohledně zdraví, ale odpovídal i na otázky z oblasti sexu. Promluvil i o tom, co je podle něj afrodisiakem, jak zlepšit sexuální život a svěřil sem, že umělá prsa příliš "nemusí". Ale plastickým chirurgem by byl rád.

Líčení v případu Davida Ratha, ve kterém exposlanci hrozí 12 let za údajnou korupci ve Středočeském kraji, bylo dnes až do ledna přerušeno. David Rath se tak bude moci věnovat více své práci, do které se z vazby vrátil - opět ordinuje na soukromé poliklinice v Hostivici. Vedle toho se však chystá strávit vánoční svátky se svými rodinami. V předvánočním shonu si však našel i čas na poradnu pro čtenáře Blesk.cz.

Doktora Ratha jste se ptali na to, co vás tíží. Rath přitom přiznává: "Doktor na telefonu je v podstatě spíš orientační radou, protože nestačí si poslechnout, co toho člověka trápí." Přesto jako ordinující lékař v oboru vnitřního lékařství mohl přispět svými znalostmi a zkušenostmi. Rath se přitom nedávno nechal slyšet, že uvažuje do budoucna i o praxi v sexuologii. "Poslední dobou mě napadlo, že by nebylo špatné, kdybych si na to rozšířil kvalifikaci. Tato oblast v rámci souvislosti s vnitřním lékařství mě zajímá," řekl Rath Blesk.cz.

Sexuolog Rath: Plňte si v posteli svá přání

A tak se řeč stočila i na sex. "Pokud jste s partnerkou fyzicky zdraví, pak zapojte své sexuální fantazie a hledejte jejich vzájemný průnik. Prostě si vyhovte a vzájemně si plňte svá přání," radil Rath čtenáři, jak zlepšit sexuální život. "I u sexu platí, jako u mnohého v těle, nejlepší je trénovat a trénovat," dodal Rath.

Dostal přitom i otázku na plastickou chirurgii. "V příštím životě bych plastickým chirurgem byl docela rád," odvětil Rath s úsměvem a tím, že teď už je pro něj pozdě. Umělá prsa však sám příliš "nemusí". "Musím říci, že nejsem příznivcem implantátů, až na výjimky ze zdravotních důvodů či u extrémně malých prsou," uvedl Rath. "Prostě je to závažný zásah do organismu a většina žen má prsa odpovídající jejím postavám a je to spíš o vnímání sama sebe. Prostě žijeme v době touhy po dokonalosti," zdůvodnil Rath svou odpověď.

Poradna doktora Ratha: Díl první. Na co jste se ptali a co Rath odpovídal?

Online chat
Dotaz nemám. Chci Vám popřát mnoho zdaru, nenechte se otrávit, obdivuji Vaši statečnost a odhodlání. Vytrvejte, držím palce.(Eva Jánská)
Tento vzkaz chci využít jako příležitost se s Vámi rozloučit, poděkovat za dotazy, na další odpovím příště, není snad všem dnům konec...:) a krásné svátky, hlavně pohodové a zkuste si je nenechat otrávit často zbytečným stresem, dost na tom co ho zažíváme v práci, v politice... tak aspoň s blízkými buďte v pohodě!
Dobrý den, pane doktore. Nepochybuji o tom, že jste odborník ve svém oboru. Proto bych se Vás chtěla zeptat na zdravotní problém, který trápí mou dceru (31 let ). Zničeho nic je unavená, doslova "kam sedne, tam spí", kašle, bolí ji kyčle a v kříži, na těle se jí objevují modřiny bez toho, aby se uhodila. Kromě toho má problémy s hypofunkcí štítnbé žlázy, dlouhodobě. Můžeto souviset? Hodnoty jsou však nyní stabilizované. O co by mohlo jít?(Milena Kmochová)
Část příznaků, co jste popsal skutečně provází sníženou funkci štítné žlázy, modřiny do toho však nepatří a tak je na místě celkové vyšetření včetně laboratorních testů.
Pane doktore, jaký je Váš názor na tzv. únavový syndrom, je to diagnoza a její léčení. Již před 15-ti lety jsem četla dostupnou literaturu z USA, vše na mě přesně sedělo, byla jsem velmi aktivní VŚ, systém mě poslal na psychiatrii. Děkuji za info. Alice (Alice Horáková)
Únavový syndrom je nepříjemné onemocnění kterým trpí mnoho lidí. Jednoznačná příčina není známa a léčba je dlouhodobá a musí se často vyzkoušet mnoho různých postupů. Může jít i o deficit obranyschopnosti organismu, nebo to může mít i psychický podklad.
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, proč během jednoho roku se mě změnil tlak , mívala jsem stále tak 120¨na 75 . Váhu mám stále stejnou, léky beru již 3 roky na snížení KT. Může být tento problém od krční páteře? Nebo je to stařím jsem ročník 1944. Děkuji za odpověď marief(Marief)
S věkem se mění pružnost a přizpůsobivost cévního systému, což může krevní tlak ovlivňovat a mění se tak požadavky na způsob léčby.
Lákala by vás plastická chirurgie? Zlepšovat třeba ženám prsa?(lukas)
Musím říci, že nejsem příznivcem implantátů, až na výjimky ze zdravotních důvodů či u extrémně malých prsou. Prostě je to závažný zásah do organismu a většina žen má prsa odpovídající jejím postavám a je to spíš o vnímání sama sebe. Prostě žijeme v době touhy po dokonalosti. Nicméně v příštím životě bych plastickým chirurgem byl docela rád:) , teď už je pro mě pozdě.
Co je podle vás zaručeným afrodisiakem? Používáte sám něco? Nebo stačila jen ta dlouhodobá absence sexu ve vězení? :-)(favour_88)
Dlouhodobá absence sexu je často spíš atiafrodisiakum, i u sexu platí, jako u mnohého v těle, nejlepší je trénovat a trénovat, ale jen do prvních příznaků únavy...:)
Pane doktore, fandili jsme vám s přítelem od samého počátku tohoto pseudoprocesu. Takže doufám, že se nevzdáte a budete bojovat. A teď k otázce. Pokoušíme se o dítě. Lze nějak zařídit, aby to byl kluk? Manžel už ho vidí v sedle koně :-)) Děkuji, M. F.(Monika Fialková)
Spousta "babských" receptů, ale pokud vím, tek žádný nefunguje. Třeba jeden příjemný říká, že kluky mají ti co mají častý sex, třeba každý den, či několikrát denně, zkuste to, je to asi ten nejpříjemnější recept. Když se to nepovede, tak si aspoň s přítelem užijete.
Vážený pane doktore, náhodně jsem si přečetla zprávu o Vaší poradně, nevím jestli mi budete moci odpovědět na můj dotaz(i když si myslím, že u Vás nebude problém) ohledně hledání partnera pro 55 letou ženu. Jsem štíhlá, život milující žena, soběstačná, sportovně založená, dobře vypadající, trochu náročná.....a nemohu najít partnera, co dělám špatně???? Děkuji za odpověď. Alena Novotná (email: a.her@seznam.cz)(Alena)
Odpověděla jste si sama:) - jste náročná a máte tak laťku nasazenou vysoko. Co poradit? Snížit své požadavky na partnera, což chápu není nic moc, nebo se zaměřit na prostředí, kde se více pohybují Vaše možné typy, tedy třeba nějaké sportovní kluby. Pokud jste sportovně založená, pak by to mohla být cesta.
Dobrý den, jak efektivně zhubnout ze 130 na 90 kilo? Efektivně myslím to, abych už zpětně nepřibíral? Děkuji za odpověď.(Honza)
Málo komu se to podaří bez odborného vedení. Chce to zásadní změnu stylu života a to je strašně těžké, proto většina lidí krachuje při snaze shodit váhu. Nestačí omezovat příjem stravy, ale nezbytné je zvyšovat pohyb. Zkuste si najít nějakého specialistu a s jeho pomocí zkuste změnit svůj životní styl.
dobry den .ma dcera 30 let ma rostrousenou sklerozu a kronovou nemoc.ma velke prujmy.da se to nejak lecit.(magda)
Samozřejmě dá, dnes už je léčba co může zásadně pomoci u obou onemocnění a obě patří na specializovaná pracoviště. Roztroušená sklerosa do center ve fakultních nemocnicích a m. Crohn na gastroenterologii.
Často mě půálí žáha (šx týdně/ je mně 85 let.Co mám užívat ?? V noci se silně potím- jinak obtíže nemám .... (Milan)
Na pálení žáhy nejprve dietní opatření,nepřejídat se, nejíst sladká jídla, kořeněná jídla,tvrdý alkohol, víno(kyselé), spát s vyvýšenou hlavou, nejíst před spaním, dál v lékárně vám doporučí některá tzv. antacida, tedy látky snižující kyselost žaludku. Pokud by to nezabralo, pak by se na to měl podívat lékař. Noční pocení může být projevem chronického zánětu v těle, ale i vážných onemocnění.
Dobrý den, lze mít sex, když mám fimozu? díky za odpověď(Franta)
Teoreticky lze, ale může to být bolestivé i zraňující, doporučuji vyhledat urologa a vyřešit fimosu.
Znasilnena zena- ma znehodnoceny manzelsky zivot trauma a sok! Dite uz nechce. Protoze jak neuchranila sebe jak muze uchranit sve dite pred kurevniky ! Manzelsky zivot je rozvraceny. Nic neciti ani jeji telo! Pred tim kvalitni sex byl. Takze co byste ji poradil kdyz ji nic neporadil jeji gynekolog a jeste ji rekl at si sama najde odbornika protoze on nevi kde je! Neni nad kvalitnimi lekari ze p rath? Vsichni vse vedi ale nic neporadi ! Tak jsme dopadli v demokratickem morbidnim state(Ctenar)
Toto beru jako vážný případ a je nutné navštívit odborníka, sexuologickou ambulanci např. Sexuologický ústav v Praze ve Všeobecné nemocnici na Karláku, nebo alespoň poradu psychologa. Porucha je uvnitř "hlavy" tedy v psychickém traumatu a tudíž se musí zkusit odblokovat "cosi" co celou věc zablokovalo v její psychice.
Dobrý den pane doktore. Chtěla jsem se zeptat na bolení zad a klubů. To už je věkem co? 55 let. Díky.(Věrka)
55 let není dnes žádný věk, i když občas klouby a záda bolí každého, občas. Pokud je to setrvalý stav, je dobré zajít za lékařem a zjistit příčinu. Často to bývá nadváha a špatné pohybové návyky - sedavé zaměstnání s nedostatkem pohybu atp.
Dobjej. Doktore, poraďte mi - jak zvýšit chuť na sex? U sebe i u partnerky? Co zabírá u vás?(Kamil)
Třeba u mě zabírá pohled na milovanou osobu druhého pohlaví. Pokud jste s partnerkou fyzicky zdraví, pak zapojte své sexuální fantazie a hledejte jejich vzájemný průnik. prostě si vyhovte a vzájemně si plňte svá přání. Předpokládám, že nějaká máte. Pokud ne, tak se "bavte" něčím jiným:)
Dobry den , dneska je v mode jist bio potravny jaky rozdil vy po zdravotni strance v tom vidite?(lida1)
Pokud jde o skutečné biopotraviny, pak by jejich dlouhodobá konzumace měla mít příznivý efekt na organismus. Vycházíme z toho, že mají mít minimum nežádoucích látek jako třeba pesticidů, herbicidů, zbytků hnojiv atp. Všechny tyto chemikálie jsou potencionálně rakovinotvorné, tedy kancerogenní a alergogenní. Určitá chyba je, že biopotraviny nejsou certifikovány, tedy všechny nejsou kontrolován zda jsou skutečně prosté těchto látek.
Měl jsem silné reuma a vyléčil jsem ho obyčejnou vodou kterou piji každé ráno, Žádné léky ti pouze pomohou krátkodobě od bolesti ale neléčí. A moje otázka. Co mám dělat když doktoři neustále předepisují léky které nepomáhají? A když se ozvu že tyto léky nechci předepsat tak jsou arogantní vrchol byl když na otázku že mě chytají do nohou křeče doktor odpověděl že mám přestat kouřit a já jsem nekuřál.(Namhal)
I mistr tesař se někdy utne, tedy i lékař někdy šlápne vedle a radí přestat kouřit nekuřákovi, chápu naštve to, ale i doktoři jsou jen lidi. S těmi léky je to složité, víte žádný lék nezabere ve 100% případů. Třeba placebo ( náhražka léku bez léčivé látky)přináší efekt pacientům ve 20 -40% případů a mnohdy účinný lék se od placeba liší jen v několika procentech, tedy má efekt například u 40 ...60% případů. Někdy trvá dost dlouho, než se najde ta správná léčba.
Dobrý den,pane doktore,jsem přes rok po resekci ledviny.Je možné,že změny v organismu s tím spojené mohou způsobit,že ani při striktním dodržování krabičkové diety se moje váha směrem dolů vůbec nehýbe? Loni,aniž bych tušila,jaké zdravotní problémy mě později potkají,jsem při té samé dietě bez problémů a lehce shodila 7 kg-bez pocitu hladu,jídlo bylo chutné (nedělám krabičkám reklamu,ale skutečně u mě fungovaly).Letos "ani ťuk",nejde to.Stále se ani nemohu dostat do té správné tělesné formy,stále se necítím dobře,ač jsem pod lékařským dohledem.Děkuji Vám za odpověď.(Anička)
Resekce ledviny, sama o sobě, by neměla mít dopad na váhu a případné chtěné hubnutí při dodržování diety. Problém by mohl být u selhání ledvin, ale předpokládám, že ta Vaše druhá ledvina je zdravá a jedna ledvina stačí k zajištění správné funkce. Tedy při zdravé jedné ledvině by dieta měla být účinná a chce se tedy podívat na celkový příjem energie v této dietě a zkusit zvýšit výdej energie, tedy nějaký pravidelný pohyb.
Dobrý den,pane dortore ptát se na konkrétní zdravotní problémy na dálku asi nemá význam.Spíš mě zajímá ,jaký je na váš názor na to,že se čím dál víc ve zdravotnictví rozmáhá zvací nešvar.Proč zvací?Protože i já jsem se setkala s tím,že doktoři léčí s tím stylem že mám třeba interní problém(není možné vizuálně určit diagnozu,příznaky taky nejsou pravděpodopobné pro tu kterou diagnozu) ale následuje zdlouhavé zkoušení medikamenty v drtivé většině nalévání pacienta infusemi .A pacient je zván a přesouván od čerta k ďáblu.Z nemocnice do soukromé ambulance atd.Až po měsících je přistoupeno k nějakému rengenu.Jsem už starší ročník,samozřejmě věda asi postoupila ale nepamatuju aby dalo doktorům dřív tolik práce zajistit rychlý průběh léčby bez toho aby pacient strávil část roku po čekárnách..Myslím,žeprávě tohle odčerpává spoustu peněz z pojišťoven(stačila by taky jen jedna) a zbylo by víc prostředků pro lepší léčbu pro vážně nemocné.Děkuji za odpověď.(Eva.Dobrá)
Dobrý den, všem děkuji za dotazy. Dnes se medicína skutečně zesložitila na mnoha frontách. Jednak je ohromná specializace a mizí doktoři co rozumí více specializacím, tedy celému člověku, proto se čím dál tím více pacienti posílají na další a další vyšetření a konzultace. Také rostou mezi lékaři obavy ze stížností a žalob pacientů a tak se "jistí" a posílají komplikovanější či nejasnější případy ke kolegům. Prostě je to daň za dnešní dobu a mám obavy, že bude ještě hůř.

jirkaplacek ( 6. ledna 2014 12:01 )

Ptal jsem se pana Ratha, čím to je, že má tak silný žaludek. Když po těch výchovných nekonečných kecech v Parlamentu má tu drzost ještě vylézt na veřejnost. Coby nedoktor to tipuji na exhibicionismus nejvyššího stadia.

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:58 )

Kdepak,dostává je na ty šály ! A na ty úsměvy !

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:44 )

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-chat/224407/poradna-doktora-ratha-na-blesk-cz-ptejte-se-ho-na-zdra vi-i-sex.html

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:43 )

Dostala mě ta koláž !

franckajagrova ( 20. prosince 2013 19:42 )

Píšu voe !

Zobrazit celou diskusi