Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál premiéra Rusnoka: Ty vo*e, zemřel Mandela! Ty vo*e, kdo tam pojede?

Premiér Rusnok velmi svérázně okomentoval českou účast na pohřbu exprezidenta JAR Nelsona Mandely
Premiér Rusnok velmi svérázně okomentoval českou účast na pohřbu exprezidenta JAR Nelsona Mandely  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
7. prosince 2013
13:26

Zrodila se další velká ostuda naší politické elity! Premiér Rusnok si pustil ve Sněmovně pusu na špacír: "Ty vo*e, teď ještě zemřel Mandela. Ty vo*e já jsem ve strachu, abych ještě nemusel jet tam.. to je dálka jako prase... Ty vo*e, kdo to zaplatí?" Tenhle proslov plný sprosťáren má doslova hitový potenciál. Kam se hrabe Ivánku, kamaráde. Rusnokův projev je prošpikovaný řadou autentických hlášek. Tohle prostě musíte slyšet!  

Zatímco svět truchlí a pláče pro zesnulého Nelsona Mandelu, premiér Jiří Rusnok zareagoval na odchod jihoafrické ikony velmi svérázně. Na zasedání poslanecké Sněmovny 6. prosince to zachytily mikrofony a Rusnok má rázem z ostudy kabát! "Ty vo*e teď ještě zemřel Mandela..," říká Rusnok v rozhovoru s ministrem obrany Pickem, který se předsedy úřednické vlády ptá: "Ty vo*e kdo tam pojede?" Na to opět reaguje Rusnok. "Ty vo*e já doufám, že prezident, já se úplně třepu, abych tam nemusel jet..." Rusnok je celý strachy bez sebe, že by do JAR na pohřeb bojovníka za svobodu musel vyrazit on. Je to totiž "dálka jako prase" a není prý jasné, "kdo to zaplatí".

Snad je Miloš nažhavenej... Ale jak vyleze schody do letadla?

Do rozhovoru se v samotném závěru zapojuje i další člen občas kritizované úřednické vlády - ministr financí Fischer. S Rusnokem a Pickem řeší, zda na pohřeb může jet prezident Miloš Zeman, kterému jeho lékařské konzilium doporučilo kvůli zranění kolene zrušit všechny zahraniční cesty do konce roku.

Rusnok doufá, že na Mandelův pohřeb vyrazí "nažhavenej Miloš", jenže Picek reaguje: "Prosimtě, můžeš mi říct, jak vyleze do těch schodů do toho letadla?" Fischer přikyvuje: "Vždyť von má problémy se schodama, to je úplná blbost, ještě tam bude nějakej průser..." Jako komické číslo je tahle scénka jedinečná. Stala se z ní však především krásná ukázka toho, jak se také baví naše politická elita. Notně to připomíná rozhovory pánů Čtvrtníčka a Lábuse ze známé fotbalové parodie "Ivánku, kamaráde". Jenže tohle je realita!

Přepis skandálního rozhovoru ze Sněmovny

Rusnok: Ty vo*e teď ještě zase zemřel Mandela.

Picek: No ty vo*e, kdo tam pojede?

Rusnok: No, já doufám že prezident. Ty vo*e já se normálně třepu abych tam nemusel jet.

Picek: Protože voni to dělaj tak do deseti dnů

Rusnok: Čtrnáctýho v sobotu to je. Jak máme tu večeři. Teď zas já mám ňákej voběd, pak zase večeři. Takže vo*e já jsem ve strachu, jestli nebudu ještě muset jet tam. Vůbec se mi tam nechce. Vůbec. Pak mám devatenáctýho zase Brusel.

Picek: (není rozumět)

Rusnok: vo*e já nevím, dyť ale ještě to je dálka jak prase. Já nevím, to bych musel nějakou linkou nebo něčim.

Picek: Né, speciálem.

Rusnok: Ty vo*e, kdo to zaplatí?

Picek: Já to zaplatím.

Rusnok: ... No hrozný. Já doufám, že poletí... já doufám, že Miloš je nažhavenej, že chce někam jet, že pojede. Voni doktoři budou určitě říkat, ať nejede.

Picek: Prosimtě, můžeš mi říct, jak vyleze do těch schodů do toho letadla?

Rusnok rozhodí ruce: Já nevim.

Fischer: Vždyť von má problémy se schodama, to je úplná blbost, ještě tam bude nějakej průser.

Picek: Ale prosimtě, vždyť má rozum, vždyť zrušil cestu do Paříže.

Rusnok: Tak asi nepoletí, tak je to v prdeli... Tak Štěch. 

Již v pondělním Blesku čtěte exkluzivní rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem!

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:22 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

gogo ( 9. prosince 2013 08:54 )

Krejčířovi jde právě o krk a myslím si, že se snaží být vydán do ČR..

gogo ( 9. prosince 2013 08:53 )

Pojede ale spousta hňupů. Z celého světa. Nežijte v omylu, že demokracie jinde má menší exoty, než jsou u nás. Ani náhodou..

gogo ( 9. prosince 2013 08:51 )

Nalevo, napravo bída, bída... Kalousek, Kharl, Nečas, Nagyová, Rusnok, Picek, Zeman, Babiš... nemáme jediného politika, kterému by osud tohoto národa ležel alespoň v patě.

bravissimo ( 7. prosince 2013 23:54 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa