Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman dělal křoví při předávání nových sanitek: Ty kvůli tomu nevyjely k zásahu

Autor: Ondřej Požár - 
28. září 2013
16:09

Jsem tu jen jako křoví, žertoval Miloš Zeman (69), když v pátek předával ve Vyškově jihomoravské záchrance 17 nových sanitek. Ty však ten den kvůli tomu nevyjely k zásahům, kritizují slávu někteří záchranáři.

„Mělo se koupit 44 nových aut, pořídilo se jich jen sedmnáct,“ míní člověk blízký záchrance, který nechce uvést jméno.

Podle šéfa krajské záchranné služby Milana Klusáka nové sanitky za 32 milionů korun nahradí stejný počet starších vozů, které záchranka nabídne nemocnicím, sociálním službám, obcím nebo hasičům.

„Všechny pacienty musíme vozit do nemocnice. U řady výjezdů je však možné nechat pacienta po ošetření doma,“ tvrdí jeden ze záchranářů.

Klusák oponuje, že zasahující lékař může nechat podepsat pacientovi revers a nechat ho na místě zásahu.

„Je to ale odpovědnost dotyčného záchranáře, který to může konzultovat s lékařem. Ale jinak jsme tu od toho, abychom lidi se zdravotními problémy vozili do nemocnice,“ uvedl ředitel záchranky.

Předání klíčků? Organizace selhala!

Symbolické předávání klíčků od sedmnácti nových sanitek se protokolu a ochrance prezidenta moc nepovedlo. Do koridoru na náměstí v centru Vyškova se totiž kromě novinářů natlačili i příznivci Miloše Zemana, kteří zaplnili i prostor před sanitkou, jejíž vnitřek si hlava státu prohlížela. Prezidenta v sanitce si tak mohli vyfotit jen vyvolení fotografové, ostatní měli smůlu.

zabibol ( 29. září 2013 08:18 )

Nevím proč zrovna Zeman předává sanitky. Asi už neví, jak se lidem víc zesměšnit.

martan23 ( 28. září 2013 20:13 )

Na to je spíš expert Zeman všechny kolem urážet ! A levicové socky zase urážejí pana Schwarzenberg takže nevim co je horší!

joz447 ( 28. září 2013 17:51 )

nenávistná pravicová verbež neumí nic jiného než urážet ,plivat, a psát nenávistné příspěvky!!!a přitom jsou sami jen odporně páchnoucí zdechlina vhodná jen ke spálení!!!

kukuku ( 28. září 2013 17:40 )

To, co se dělo se sanitkami je nic proti tomu, když bývalý ministr vnitra za ODS Langer v rámci své kampaně nechal svést pro policii nově pořízená auta z celé republiky na jednu letištní plochu a vyskládat z nich nějaká písmena, číslice. Ale když mánie proti Zemanovi, tak mánie. Blbky se toho chytnou.

vonamula ( 28. září 2013 17:35 )

Ovar zkoumal, jestli tam mají umělou ledvinu .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa