Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Za pískání na Zemana 7000 Kč pokuta?! Muž v cyklistickém strávil 7 hodin na policii

Autor: op, simao - 
26. září 2013
19:38

Pískal na píšťalku při vystoupení prezidenta Miloše Zemana na brněnském náměstí Svobody. A nastala mela! Muže v cyklistickém oblečení (54) strážníci odvlekli, musel být lékařsky vyšetřen a 7 hodin strávil na služebně. A hrozí mu tučná pokuta!

Hlasitý pískot ze zadních řad při středečním mítinku poznamenal včerejší návštěvu Miloše Zemana v Brně. Našli se sice tací, co pískajícího muže podpořili, podle idnes.cz se však proti cyklistovi dav ohradil a vypustili mu dokonce kolo. "Dav byl velice agresivní. Viděl jsem dokonce důchodkyni, která ho chtěla začít mlátit holí. Agresivita Zemanových příznivců mě velice překvapila," řekl serveru jeden ze svědků. Do akce museli i strážníci, těm se však nepodařilo muže přesvědčit, aby píšťalku odložil. A tak muž skončil na stanici!

Při odvádění kladl cyklista odpor a volal o pomoc. Za porušení veřejného pořádku a shromažďovacího zákona mu nyní hrozí pokuta 7 tisíc! Čtyřiapadesátiletý muž ze Šlapanic u Brna pak strávil na policejní služebně skoro 7 hodin. Podle FTV Prima však i proto, že ji nechtěl z neznámých důvodů opustit... "Jelikož se od počátku projevoval velmi emotivně, byla pro jistotu přivolána i lékařka, aby posoudila jeho zdravotní stav," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghan.

Prezident pak připomněl včerejší incident i během své dnešní návštěvy Znojma. "Jestli se chcete stát mediální hvězdou, tak na mě zapískejte. Hned k vám přiběhne televize a udělá s vámi rozhovor," glosoval celou situaci Zeman, který dnes navštívil Kuřim, Znojmo, Břeclav a Hodonín. Výše možného trestu pro muže, který na něj pískal, však zaujala třeba i známého fotbalového komentátora Jaromíra Bosáka.

 

alusinek ( 27. září 2013 08:01 )

Proč tam lezl,mohl zůstat doma a měl by klid,chtěl se zviditelnit,ale to se mu nevyplatilo.

japome ( 27. září 2013 04:43 )

A dobře mu tak . Je to provokatér a měli mu ještě nabančit. Také pana Zemana nemusím ale úcta k hlavě státu musí být . Když ho nemá rád tak ať sedí doma a neprovokuje . Za totáče by šel sedět až by zčernal . Je ale vidět , že je zřejmě nemocný .

japos22 ( 27. září 2013 01:16 )

Když je to cyklista ze Šlapanic, měl šlápnout do pedálů a dát si odjezd A za to, že kladl odpor orgánům, si pokutu zaslouží

Zobrazit celou diskusi