Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS chystá volby: Se stranou odsouzeného korupčníka Bárty končíme!

Petru Nečasovi se podařilo vládní krizi zažehnat
Petru Nečasovi se podařilo vládní krizi zažehnat  (Autor: REUTERS)
Autor: ČTK, oj - 
18. dubna 2012
19:01

Občanští demokraté začínají intenzivně připravovat předčasné volby. Grémium ODS ve středu podpořilo názor premiéra Petra Nečase, že východiskem z vládní krize je buď rychlý zisk bezpečné většiny ve sněmovně, nebo rychlé volby na konci června.

Předseda vlády a ODS zopakoval, že ODS nehodlá spolupracovat se stranou ovládanou odsouzeným Vítem Bártou a Michalem Morozem, který je úzce spjat s předsedou VV Radkem Johnem.

"Grémium jednoznačně konstatovalo, že považuje za vyloučené, aby Vít Bárta a Michal Moroz měli jakýkoliv přímý či nepřímý vliv na vyjednávání a chod vládní koalice. Vyvolává dohadovací řízení, které je formálním krokem k ukončení koaliční spolupráce se stranou Věci veřejné," citoval Nečas z usnesení.

K ukončení koaliční spolupráce VV pak svolal Nečas na neděli formální jednání předsedů koaličních stran.

Na zasedání grémia navázalo zasedání volebního štábu ODS, aby začalo připravovat primárek pro nominaci kandidátů ODS a kampaň.

cat99 ( 23. dubna 2012 09:26 )

To už vím dávno, kvůli tomu jsem byl v sobotu na Václaváku. Havlovská vekslácká demokracie je pouze pro zloděje a tuneláře!

hejhej ( 19. dubna 2012 20:04 )

souhlasím z názorem.Co dokázal Sobotka ? Nic,a to je u koryta pěkně dlouho.Umí akorát žvanit a nyní se třese na post premiéra.Za poslanecké náhrady,které asi poslanci nepotřebují,si nahrabal na byt v Praze a přesto,že už v Praze bydlel,bral dále příspěvek na bydlení.Další zloděj a podvodník čeká,aby mohl nakrást ještě víc.

bonny54 ( 19. dubna 2012 18:19 )

Nechápu Nečase. Se stranou korupčníka Bárty nechce mít nic společného,tak si koupí poslance veverky a ti mu buduu dělat bezpečnou většinu. Je to vúbec v souladu s ústavou? Nebo si ty poslance může koupit kdokoli a hlasovat s něma bezpečně pro cokoli.

almr ( 19. dubna 2012 15:43 )

http://www.skutecnademokracie.cz/ 

dobrotka ( 19. dubna 2012 15:28 )

Tak mu to nezerte a vypraskejte ho uz konecne!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa