Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pokušení Tomia Okamury: Být boží! Za každou cenu...

Autor: Oldřich Tichý, lmk - 
4. února 2012
07:22

Je to jen střípek, ale pro Tomia Okamuru (39) typický. Letos 10. ledna oznámil, že končí jako mluvčí asociace cestovek, přesto dál chodí z jeho e-mailu prohlášení asociace. V médiích se drží zuby nehty. Klidně řekne, že se do 13 let počurával, jen když bude v novinách. Váhá ještě někdo, zda je to součást kampaně, na jejímž konci chce Okamura dobýt Hrad?

O prezidentské kandidatuře japonsko-českého podnikatele se začalo mluvit poté, co poslanci schválili přímou volbu. Okamura bodoval v anketách, a ještě navíc na internet dal svoji obdobu prezidentského novoročního projevu. Málokdo ale ví, že první novoroční projev Tomio Okamura napsal už o rok dříve – 3. ledna 2011.

Chce být muž, který na vás už nějaký čas vykoukne snad i z konzervy s rybičkami, vážně hlavou státu? „Poctivě řeknu, že už jen zúčastnit se soutěže o prezidentství by pro mě byla nesmírná čest. I proto bych do toho šel,“ nechal se slyšet. Pak ale couvl a rozhodl se kandidovat »jen« na senátora. Zatím.

O hlasy chce bojovat na Zlínsku. Od té doby proto urputně zdůrazňuje, že tam žila rodina jeho matky, našel si tam o generaci mladší přítelkyni, a uspořádal dokonce pálení své první slivovice. Kromě toho ovšem několikrát do měsíce vyjíždí na vlastní talk show. V sálech baví lidi svým příběhem, podepisuje svou knihu s výmluvným názvem Umění vládnout (křtili ji šéfka Sněmovny Miroslava Němcová a arcibiskup Dominik Duka) a komentuje aktuální dění. Je to showbyznys, nebo už politická kampaň?

Jeho posluchačům je to fuk. Toho usměvavého muže, který to jistě myslí upřímně, znají z televize, kde jako mluvčí cestovek vyprávěl o dovolené. A dovča je přece fajn! Navíc má recept na všechno – na Romy, exekuce, zdravotnictví, sčítání lidu… A říká to, co chtějí lidé slyšet – jednoduchá řešení existují! Co na tom, že se podobají receptům Jiřího Babici? Prostě když nemáte limetku, vražte tam citron, a když nemáte citron, nedávejte tam nic…

Lidový dojem kluka od vedle by Okamurovi mohlo pokazit snad jen to, že do nedávné nehody jezdil v astonu martin za 4 miliony, na němž měl cedulku Hand Made For Tomio Okamura (Vyrobeno ručně pro Tomia Okamuru). A že jeho syn studuje v Praze ve škole, kde stojí rok čtvrt milionu. I mezi dětmi z bohatých rodin je Okamura junior (17) celebritou, nedávno chodil s dcerou Dominika Haška.

Tomio by ale určitě umluvil i případné závistivce. Vždyť tak hezky líčí, jak v Tokiu dělal popeláře! Škoda že sešlo z jeho moderování v TV Barrandov. On si ale prostor v médiích určitě najde. Když ne jako moderátor, co třeba jako zpovídaný? Vždyť i s prezidentem Havlem měl rozhlas pravidelné Hovory z Lán…

(No a pokud to neklapne, bude to všechno aspoň dobrá reklama!)

Tomio Okamura

➤ Narodil se 4. 7. 1972 v Tokiu
➤ Matka byla Češka, otec Japonec
➤ Střídavě žil v obou zemích
➤ Vystudoval chemickou průmyslovku
➤ V Praze začínal jako učitel japonštiny a průvodce
➤ V roce 1997 založil pobočku cestovní agentury Miki Travel
➤ Dnes vozí do Čech 100 000 turistů ročně
➤ V Praze má obchod s japonským jídlem
➤ V České televizi účinkoval v pořadu Den D
➤ Je podepsán pod knihami Český sen a Umění vládnout
➤ Je rozvedený, má jednoho syna

antimultikulti ( 6. února 2012 17:51 )

takovej závistivej slint, gratuluju soudruhu redachtóre

joudajoudovy ( 6. února 2012 15:53 )

leda tak Bic Bozi http://www.youtube.com/watch?v=oVN6x_ey1z0

ptolemaios ( 5. února 2012 23:06 )

pro mně je Okamura jediný skutečně seriozní a poctivý (doufejme) podnikatel, který nezhrubl a nezpychl. Přál bych mu nejméně senátora, ale i výše - proč ne president? Kdo zná Juscelina Kubitscheka ( brazilského presidenta , KTERÝ SE NARODIL V MALÉ VESNIČCE KOLNÝ U TŘEBONĚ) A který se zasloužil o vybudování hlavního města Brazilie - BRAZILIANY !!!!Čech jako poleno a dotáhl to ve světě tak daleko.Okamura je POLOVIČNÍ ČECH, tak proč by nemohl být president v ČR????

bobina ( 5. února 2012 16:27 )

Tomio Okamura vůbec trapný není! Trapné je,že není nikdo jiný,kdo by kandidovat mohl! Ti navržení kandidáti v podobě Sobotky,knížete,a Němcové jsou u mně až na dně pomyslného žebříčku kandidátů,takže Okamuru bych klidně brala.Kdybych se měla řídit tím,co denně chrlí Blesk a podobní šílenci,kteří píší pro bulvár,tak tam by neprošel nikdo!Jedno ale vím jistě,nebudu volit nikoho navrženého politiky!

husqarnowicz ( 4. února 2012 21:29 )

Tuhle slátaninu a pamflet musel napsat na objednávku nejspíše ODS nějaký duševní naháč, jehož IQ se rovná páře z hovna toho, o kom píše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa