Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Konkurenční doložka? Vždyť Fejka nikdo nechce!

Autor: puk, mivrk - 
23. června 2011
05:00

Konkurenční doložka při odchodu Petra Fejka z ČD je opravdu spíš výmluvou pro zlatý padák 2,5 milionu korun. Nejenže dráhy prakticky konkurenci nemají, ale ani ti, kteří by se za soky dali přinejlepším považovat, by Fejka nechtěli!

„Účastnil se zasedání představenstva a dostával se k řadě citlivých informací,“ zdůvodnil konkurenční doložku šéf ČD Petr Žaluda. „Konkurenční doložku obvykle podepisují zaměstnanci firem, kteří disponují výrobním nebo technologickým tajemstvím. Pochybuji, že se pan Fejk mohl s něčím obdobným na své pozici setkat,“ ohradil se předseda senátu Milan Štěch.

Navíc doložka je vzhledem k výsledku průzkumu Blesku naprosto zbytečná. Fejka totiž nikdo z potenciálních konkurentů stejně nechce. „Výhodou pana Fejka byla známá sympatická tvář, která je ale teď mrtvá. Ombudsmana ani nepotřebujeme, tuto roli kromě mnoha dalších funkcí zastávám sám a můj plat je poloviční,“ řekl majitel RegioJetu a Student Agency Radim Jančura.

O Fejka nestojí ani majitel LeoExpressu Leoš Novotný, který začne na českých kolejích jezdit od příštího roku. „Já hledám železniční odborníky, takže si nemyslím, že by tady našel uplatnění,“ řekl. A pracovní místo pro Fejka nemají ani v pražském dopravním podniku, ani ve středočeském ČSAD. Nějaká konkurenční doložka za 2,5 milionu je tak zřejmě opravdu zbytečná!

A PROTO BLESK.CZ VYZÝVÁ: FEJKU, VRAŤ TY MILIONY!

e.44 ( 24. června 2011 12:53 )

Co se takhle nejdřív pokusit pochopit celkovou situaci? Popřemýšlet kdo je tomu na vině? Popřemýšlet kdo a proč dává? Popřemýšlet kdo umožnil, aby bylo takhle dáváno? A pak teprv psát. Rozumně, ne zfanatzovaně. Kdybys trochu myslel, došlo by ti, že Fejk byl stádu předhozen, aby se na něm vyřádilo a těch hlavních gaunerů si ani nevšimlo

rudyptak48 ( 24. června 2011 09:40 )

Takže, vy zde schvalujete korupci? Vždyť si ten korupční úplatek vybral již dopředu. Kdo ví, co za to měl udělat? Byl to předem vyplacený korupční úplatek. Korupční úplatek přijímá i ten, kdo ví, že jeho práce nemá hodnotu nabízeného platu. Celá vaše obhajoba podstaty korupce je špatná. Je to ukázkový příklad jednoho z možných případů korupce.

e.44 ( 23. června 2011 19:25 )

Další co štěká na špatnej strom Problém neni ve Fejkovi, ani v tom, že si ty prachy vzal. Byl by blbej, kdyby si je nevzal. Problém je v těch, co mu je dali a v těch, co vůbec umožnili, aby mu je mohl někdo dát.

hugo.vondra ( 23. června 2011 19:01 )

Nejen u CD,jedna levarna za druhou jen to ma ruzne nazvy,reforma duchodu,zvysovani dph,předraženy dalnice........... Raj na zemi.

hugo.vondra ( 23. června 2011 18:56 )

A ty seš BLB!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa