Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fejk: Miliony jsou mu málo! A hrozí soudem

Autor: Aleš Půček, Kjaj - 
28. června 2011
12:58

Petr Fejk se ve funkci ombudsmana Českých drah příliš neohřál. Jen chvíli pobíral královský plat 270 tisíc Kč měsíčně. Poté co Blesk.cz jeho výši zveřejnil, a po vlně kritiky veřejnosti i politiků musel místo opustit. Se ztrátou lukrativního postu se ale nesmířil. Myslí si, že podmínky jeho pracovní smlouvy u ČD byly standardní. Za současných podmínek dostal prý ještě málo a zvažuje, že své jméno bude bránit u soudu.

Bral plat, o kterém si většina Čechů může nechat jen zdát. 270 tisíc měsíčně. Navíc dostal i neuvěřitelně lukrativní odstupné. Za čtyři měsíce činnosti, o jejíchž výsledcích panují značné pochyby, si tak celkem odnesl 3,5 milionu Kč. Přesto není spokojen. Myslí si, že je proti němu vedena diskreditační kampaň.

Mé podmínky byly standardní, zvažuji soud

"Proto nyní zvažuji bránit se proti množství nepravdivých a dehonestujících odsudků i soudní cestou, za pomoci právních institutů na ochranu osobnosti," uvedl Fejk v MF Dnes.

Podle listu zvažuje žalobu i proti českým politikům, kteří podmínky jeho smlouvy kritizovali. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ho vyzval, aby "zlatý padák" vrátil. Premiér Petr Nečas pro změnu uvedl, že Fejkův plat byl těžko obhajitelný a neodpovídal míře odpovědnosti ve firmě.

S tím ale Fejk zásadně nesouhlasí. Podobné podmínky prý mají ve státních firmách stovky jiných zaměstnanců. Dokonce si myslí, že vzhledem k současným okolnostem dostal ještě málo. "Poškozením mé osoby s přímým dopadem na mé okolí je v této chvíli již takového rozsahu, že není ani zdaleka vyváženo podmínkami uzavřené smlouvy," uvedl Fejk, který kritiku jeho platu považuje za produkt populismu.

Fejk má zřejmě pravdu v tom, že v Českých drahách nejsou zajímavé odměny asi žádnou výjimkou. Manažeři tohoto státního podniku si například chtěli za své úspěchy nadělit 30 milionové vylepšení jejich platů. Po vyFejkování nyní již bývalého ombudsmana ČD si nakonec odměnu raději odepřeli.

V galerii najdete rekonstrukci toho, jak se Fejk z respektovaného ředitele ZOO, kritizovaným ombudsmanem stal

handgood ( 29. června 2011 20:44 )

Čo tu tá pila s vylámanými zubmi zas drhne. Analfabet káže o vzdelaní.

rudyptak48 ( 29. června 2011 20:30 )

husqarnowicz... tu svou inteligenci musí ze sebe za každou cenu dostat. Hlavně, že má na koho nadávat. Jsou lidé, co se jim nelíbí naprosto nic, mají to v genech. Na ty by platil pouze doktor Mengele.

doodledoctor ( 29. června 2011 20:26 )

husqarnowicz... ty to tady řežeš jako motorová pila stejné značky. Co vyznáváš ty, kromě toho, že na všechno a všechny nadáváš, a kromě hodnocení gramatiky? Tak prozraď na sebe něco, ať víme s kým máme do činění?

husqarnowicz ( 29. června 2011 19:33 )

Než začneš něco plácat,zopakuj si gramatiku i stylistiku,máš v obojím trochu mezery. Tvoje příspěvky jsou tvojí vizitkou, tak ze sebe tady nedělej veřejně nedouka. Ale to jen tak na okraj, když mi neustále podsouváš nedostatek vzdělání. Nevím, jak jsi přišel na to,že ateisté nedodržují etiku, zákony a morálku. Právě politici z křesťansky založené strany jsou morálním bahnem společnosti, viz Čunek, Kalousek, Svoboda.. Takže si nejdřív zameť před vlastním prahem.

handgood ( 29. června 2011 10:05 )

Nezabudni si vypláchnúť ústa od tých s.r.a.č.i.e.k., čo si tu vyvrhnul. Si len obyčajná fašistická, alebo komunistická s.v.i.ň.a. Používám tvoj slovník, abys mu dobre rozumel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa