Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tluchoř skončil: Kauza Kočí mu zlomila vaz

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap - 
11. května 2011
10:59

Vzpoura poslanců ODS proti předsedovi jejich poslaneckého klubu Petru Tluchořovi byla úspěšná. V úterý si poslanci do svého vedení zvolili dosavadního prvního místopředsedu frakce Zbyňka Stanjuru, Tluchoř neuspěl. Před samotnou volbou ho ostře zkritizoval Petr Nečas. Vaz mu zlomila kauza poslankyně Kristýny Kočí. Ta se s ním za zády kolegů scházela a poté na tajně pořízené nahrávce tvrdila, že s Tluchořem plánovala puč v čele VV a oslabení pozice premiéra Nečase.

Tluchoř sice slova Kočí odmítl a samotná poslankyně se snažila tvrdit, že se z její strany jednalo o mystifikaci, ale většinu poslanců ODS zjevně nepřesvědčila. Kristýnin úlet, tak přišel oba protagonisty pořádně draho. Zatímco Kočí přišla o přítele, který neunesl skutečnost, že jeho přítelkyně nepokrytě na nahrávce mluvila i o tom, že by se s Tluchořem ráda vyspala. Petr Tluchoř ztrácí významnou pozici v ODS.

Rozhodlo vystoupení Nečase

O Tluchořově nezvolení zřejmě rozhodlo vystoupení Petra Nečase. Ten před volbou vystoupil a tvrdě ho zkritizoval a vyzval, aby svůj post šéfa poslaneckého klubu ODS neobhajoval. Řada poslanců ODS  dávala najevo, že pro ně bude rozhodující právě postoj Nečase.

Tluchoř přesto kandidoval. V prvním a druhém kole rozhodoval poslanci ODS mezi Tluchořem a jeho odpůrcem Doktorem. Nikoho z nich ale nezvolili. Svrhnout Tluchoře se povedlo až ve třetím kole dosavadnímu místopředsedovi klubu Zbyňku Stanjurovi.

Sesazení Tluchoře je i porážkou bývalého předsedy strany Mirka Topolánka. Právě Tluchoř patřil k jeho nejloajálnějším spojencům.

warumfernet ( 12. května 2011 09:08 )

máš u modrejch strak - UPPDKV

petr11 ( 12. května 2011 06:49 )

... Kočí, bravo, tys to dokázala!!

siroky11 ( 11. května 2011 16:08 )

siroky11 ( 11. května 2011 16:07 )

to je fakt, ale teď a tady je řeč o té sektě ODS a jejich korytářích.

siroky11 ( 11. května 2011 16:06 )

to jo!!! ale (jinak), ne pouze odchodem, to by z toho vybruslil sakra lacino!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa