Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nazvat boháče Bakalu gaunerem můžete, rozhodl soud

Polde časopisu Forbes se mezi největší boháče světa dostal i uhlobaron Bakala. Podle soudu se o něm může říkat, že se chová jako gauner
Polde časopisu Forbes se mezi největší boháče světa dostal i uhlobaron Bakala. Podle soudu se o něm může říkat, že se chová jako gauner  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ap - 
28. dubna 2011
11:53

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se nemusí finančníkovi Zdeňku Bakalovi omluvit za to, že ho v souvislosti s kauzou bývalých bytů OKD přirovnal ke gaunerovi. Zaorálek nemusí platit ani finanční satisfakci ve výši 300.000 korun, kterou Bakala požadoval. S konečnou platností o tom ve čtvrtek rozhodl Vrchní soud v Praze, který zamítl Bakalovo odvolání.

Spor se týkal zhruba 45.000 bývalých bytů těžební OKD na severu Moravy. V současnosti je vlastní firma RPG Byty, dceřiná společnost RPG Industries SE, jejímž je Bakala spoluvlastníkem. RPG Industries SE se k bytovému fondu dostala koupí společnosti Karbon Invest (KI), která byty získala při privatizaci v září 2004. Tehdy se mimo jiné zavázala byty při prodeji přednostně nabídnout dosavadním nájemníkům za netržní cenu. Nájemníci si je chtějí dlouhodobě odkoupit.

Výroky, které se Bakaly dotkly, zazněly v říjnu 2008 na tiskové konferenci v Ostravě. Zaorálek tehdy kritizoval způsob, jakým se Bakala stará o bytový fond, především v reakci na předtím zveřejněné prohlášení, že se vlastník nechystá prodávat byty současným nájemníkům. Zaorálek tvrdil, že Bakala prodej bytů nájemníkům slíbil, finančník to odmítl. "Pan Bakala se chová jako gauner," řekl tehdy místopředseda ČSSD.

jindraa ( 28. května 2012 12:59 )

až na to, že právě Sobotka mu to prodal . zaorálek může žvanit ,co chce, nic jiného ani neumí.

komentator ( 30. dubna 2011 18:25 )

Bakala to nekoupil. On to ukradl!!

komentator ( 30. dubna 2011 18:23 )

Naopak, socani tvrdě vyjeli proti Bakalovi a obhajují nájemníky, povětšině hornické seniory, které chce bakala okrást. Vždy´t zaorálek nazval bakalu gaunerem! Copak neví naivní (neinformovaný) qqq, že Bakala koupil OKD, včetně těch bytů OKD od Koláčka, Otavy a těch ostravských gaunerů! Sobotka s tím nemá nic společného!

qqqq ( 28. dubna 2011 15:09 )

Je to určitě gauner kterému pomohl odporný sliz Sobotka . Sám by se k bytům každý za cca 40 tis. kaček nedostal . Politikové zlodějové mu to prodali.

neslevap ( 28. dubna 2011 14:03 )

Sally s IQ 47, v čem jsem, ty oranžovo-rudá gumo neměl pravdu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa